Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 18 April 2014

Tanda Kasih...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hi blog dan blogger!
Lame AJ tak bersembang kat sini...
Sepanjang 2 minggu lepas AJ tersangatlah sibuk....
Banyak yang perlu diuruskan dan diselesaikan.....
Alhamdulillah.. Semuanya dah settle!

Arini AJ nak cite sikit pasal kekasih-kekasih AJ ni....
Mereka tak lain dan tak bukan, Mak dan Abah AJ....
Ramai yang cakap AJ ni beruntung..... Sangat beruntung!

Yup AJ akui, AJ beruntung.....
Diusia 28 tahun, abah masih lagi menghantar AJ ke tempat keje....
Kadang tu, bukan pegi ofis je....
Pegi mane-mane pun abah hantarkan......
AJ tak penah rase malu ataupun terkongkong bile abah hantar.....
Malahan AJ bangga, tak semua orang masih berpeluang rase tanda kasih abah yang ni kan?

Mak pulak memberikan tanda kasihnya melalui masakan....
Serius, AJ kadang bawak makanan yang mak bekalkan...
Setiap pagi mak masakkan untuk AJ....
Nak pegi keje je, bekal dah siap tersedia...
AJ ni tak makan ikan, bile mak masak lauk ikan je dia mesti masak lauk lain untuk AJ...
Dia taknak anak dia yang ni kelaparan....

Tapi...... Ini bukan tandanya AJ ni anak yang tak pandai atau tak tau berdikari.....
Yelah, pegi memana abah hantar...
Lepas tu, mak pulak masakkan makanan.....
Ini adalah tanda kasih mereka buat anak-anak.......
Alhamdulillah, masih berpeluang merasa tanda kasih....
Ya Allah, kau lindungilah kedua ibubapa ku....


P/s : I love Mak and Abah!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. kasih mereka tiada batasan ...

    ReplyDelete
  2. SESAIAPUN SAYANG PADA IBU DAN AYAHNYA..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah AJ mendapat kasih sayang family, sebagai ank kita hargailah mereka :)

    ReplyDelete
  4. alahai tersentuh hati kak mia bila baca entri ni.... sweetnya. teringat parents yang di kampung tetiba..

    thanks sudi join segmen nak url #3, senarai blog ada di http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html

    ReplyDelete
  5. Untungkan...manfaatkan setiap detik selagi masih bersama...salam perkenalan :)

    Saya dapat link blog ni dari http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html...so ikut blogwalking n follow sekali....jom singgah ke http://diarymissnick.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. hai emma bw dari segmen kak mialiana . Jemput datang ke http://kuemmarosli.blogspot.com/ done follow:)

    ReplyDelete
  7. ala so sweet,, nangis pulak kita over kannn,, hahahah

    *salan kenal AJ, singgah BW sambil fllow awak yang cantik ni :)

    ReplyDelete
  8. untung AJ, siap ada orang hantarkan kemana-mana ek

    ReplyDelete
  9. senang je AJ nak balas jasa diorang, dengar ckap, jangan sakitkan hati diorang dan tanggung makan pakai dorang macam diorang tanggung kita dari kecik kan...thats y akak mcm takut plak nak kawin lagi..takut xde masa untuk mak abah akak...

    ReplyDelete