Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 12 April 2014

Sabarlah AJ.......


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

(Sambungan kisah INI dan INI..)
Kesabaran yang tinggi memang diperlukan pada minggu ni.......


Pertama, kucing AJ mati 7 ekor dalam masa seminggu.....
6 ekor baby kucing, sekor kucing dewasa...

Kedua, kucing AJ yang masih hidup suspek parvo..... (Nanti AJ buat entri pasal ape itu parvo..)
Dah hantar beberapa ekor yang lemah tu buat rawatan.... Harap mereka akan semakin sihatlah...
Tapi tak boleh nak warded kan sebab takut berjangkit kat kucing lain kat vet tu...

Ketiga, kucing AJ yang sekor tu pulak kene operation sebab baby dalam perut takmo keluar....
Hasil operation, sekor anak dia memang dah mati dalam perut dan sekor masih hidup.... Alhamdulillah...

Keempat, ibu kucing tu pulak tersangatlah lemah after operation dan doc cakap kemungkinan untuk survive 50-50 kalau dia stay weak......

Kelima, malam tadi nak withdraw duit kad ATM AJ kene telan....
Aduhai, macam mane boleh salah nombor pin pulak...
Kad bank tu memang lame dah AJ tak guna....
Tapi bulan 2 aritu ade transaksi yang masuk kat bank tu......
Tu yang nak kuarkan duit dari situ....

Allahuakbar... Rase nak menangis pun ade.....
Bertimpa-timpa ujian datang dalam 1 masa.....
Kalau tak kuat, mau jatuh tersungkur wehhhhh....

Alhamdulillah, AJ dipilih menjadi salah seorang yang diuji....
Ujian menandakan Allah tu sayangkan AJ....
Ujian menjadikan AJ lebih dekat dengan pencipta......
Allah pun takkan uji kita melampaui kemampuan kita kan....

Sekarang ni, AJ masih lagi tenang dan sabar....
Isnin ni AJ nak pegi bank buat kad lain...
Kalau tunggu kad ATM yang ditelan tu, alamatnya memang lambatlah kan....
Nasib baik Isnin lepas AJ ade apply cuti untuk Isnin ni sebab nak pegi dentist...
Nampak gayanya sebelum ke dentist, kenelah ke bank dulu.... =D
Pasal kucing tu, AJ harap semuanya dipermudahkan....
Dan yang sakit-sakit tu, AJ minta semakin sihat la....

P/s : Sabarlah AJ...
Bawak bertenang....
Keep Calm and SMILE! =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

9 comments:

  1. bersabarlah teman . ujian tu menguji ketabahan . jadi down sbb berlaku berturutan . semoga Allah permudahkan segala urusan ayu ...

    ReplyDelete
  2. Semoga segala urusan AJ dipermudahkan...

    ReplyDelete
  3. Sabar ler AJ...setiap musibah yg datang pasti ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  4. sabarlah AJ.....rasanya tahun ni lagi banyak cubaan AJ.

    ReplyDelete
  5. begitulah lumrahnya..banyakkan bersabar semoga ada hikmah disebalik semua ujian ini..kak ana klik2 nuff disini sambil follow di g+..

    ReplyDelete
  6. sabarla AJ.. Cik ina doakan AJ sabar hadapai ujian.... Amin

    ReplyDelete
  7. sentiasa sabar..Allah menguji kita untuk melihat tahap kesabarn kita sampai mana

    ReplyDelete