Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 16 March 2014

Insiden FMFA2014 | Al-Fatihah Kawan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Belum pun reda kisah MH370, negara digemparkan lagi dengan kes kematian 6 orang di Future Music Festival Asia 2014, Bukit Jalil...
Kematian anak muda tersebut dikatakan akibat penyalahgunaan bahan terlarang...
Wallahualam.....


Mulanya, AJ tak kisah sangat pasal berita ni...
Sehinggalah pagi tadi, AJ terbaca nama-nama dan no kad pengenalan mangsa terlibat.....
Berderau darah bile 1 nama tu AJ macam kenal sangat tengok tarikh lahir pulak macam mengiyakan telahan AJ....
Terus AJ type nama dia kat fb... Tapi fb dia dah deactivate pulak...
AJ cari punya cari, memang sah salah seorang tu merupakan kenalan lama AJ.....
Kami takdelah rapat, tapi kenal dan penah keluar sesame suatu ketika dulu....
Ya Allah... Sedihnya bile AJ baca mengenai kisah pemergian dia dan mereka....

Al-Fatihah kawan.....
Semoga kau tenang disana...
Sesungguhnya dari Dia kita datang, kepada Dia kita pulang...

Kepada semua, kita manusia biase tak layak untuk menghakimi dan mengadili pengakhiran seseorang....
Bukan AJ bela kerana salah seorang tu kenalan lama AJ...
Tapi apa sahaja kisahnya, itu urusan mereka dengan Penciptanya...
Kita doakan yang terbaik buat mereka dialam sana....

P/s : Sedih.....
Dah lame tak dengar berita, tau-tau begini kisahnya.... =(



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

29 comments:

  1. Orang suruh p enjoy bukan. Hmmmm

    Ikhlas,
    profhariz.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun tak tau kisahnye.....
      Dah tertulis ajalnya begitu....

      Delete
  2. Al-fatihah untuk arwah & takziah pada keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al-FAtihah....
      Terima kasih kak.....

      Delete
  3. SEMOGA TERBAIK BUAT BELIAU.. AL-FATIHAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an mqcam tu la hendaknye....

      Delete
  4. Al Fatihah buat arwah , muga keluarga dan kenalan arwah tabah

    ReplyDelete
  5. Alfatihah....dah ketentuan takdir arwah kan...x perlu nak dipanjang2 cerita lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu kak....
      Apa kisahnya, itu urusan almarhumah kan.....
      Doakan terbaik buat dia....

      Delete
  6. mmg sedih tgk anak
    bangsa jd mcm tu, moga kita ambil
    iktibar dari insiden ini,


    salam kenal aj ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak....
      Tapi itulah, ajal dia kak.....

      Salam kenal juga....

      Delete
  7. semoga segala yg berlaku dijadikan iktibar. anak2 islam dan bangsa kita kena ambil pelajaran dari apa yg telah berlaku ini. salam takziah buat keluarga mangsa. al-fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.....
      Semoga menjadi ikhtibar buat semua....

      Delete
  8. Replies
    1. Al-fatihah....
      Terima kasih kak....

      Delete
  9. Replies
    1. Mudah2an mereka tabah menghadapinya...

      Delete
  10. Al-Fatihah semoga rohnya baik-baik sahaja disana.

    Ikhlas,
    profhariz.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an... Doakan terbaik buat mereka....

      Delete
  11. Takziah... iktibar utk kita yg masih bernafas di bumi Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ty....
      Semoga menjadi ikhtibar....

      Delete
  12. Takziah pada keluarga mereka..... semoga menjadi pengajaran kepada kita dan masyarakat lain.... Salam perkenalan Sis.... duk semeja ngan wife (cheq eem) saya ari tu kan.... jom kite bertukar-tukar blog list nak...ekekekeke... www.shamphotography.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an....
      Salam perkenalan....
      Aah, AJ duduk semeja dengan Cheq Eem mase SBB tu.....

      Delete
  13. Takziah buat keluarga mereka.. al-fatihah..

    AJ..ini ke org yg AJ cari hari tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih....
      AJ terperasan name dia kat news...
      Tu yang nak confirmkan betul ke tak dia yang terbabit sama.....

      Delete