Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 11 March 2014

Bertemakan Hawaiian Paradise : TYCO Annual Dinner


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sepanjang hujung minggu lepas, memang AJ busy sangat....
Dengan beberapa event yang perlu dihadiri......
Antaranya, annual dinner ofis pada 7 Mac 2014 bertempat di Bukit Kiara Equestrian & Country Club...

Tema untuk annual dinner kali ni "Hawaiian Paradise"
Bile dapat tau je temanya, terus terbayang something yang berbunga-bunga......
Memula AJ terfikir jugak nak beli dress baru......
Tapi rase macam membazir pulak......
So AJ decide untuk guna apa yang ada je......
Jom tengok apa yang AJ pakai, mana tau nanti korang pulak kene tema macam ni kan.....
Ini adalah inspirasi Hawaiian Paradise AJ je.... =D


WRAP DRESS
AJ memilih untuk pakai pareo yang AJ turn kan jadi wrap dress......
Senang je sebenarnya nak jadikan pareo tu kepada dress.....
Janji kene pandai ikat.... Kalau tak mau tercabut kain korang tu.......
Lepas tu pandailah nak pin mane yang patut.... Hehehehe....

AKSESORI
Untuk aksesori bunga di kepala dan tangan tu pulak, AJ memilih untuk tempah je.....
Nak buat sendiri, memang tak gigih.....
AJ beli melalui instagram je....... Kebetulan ternampak 1 IG shop ni jual, AJ pun teruslah tempah...
Next entri, AJ bagitau korang pasal IG shop tu okay...

KASUT
Kasut pulak AJ beli dari Zalora......
Kiss & Tell Charlotte Wedges......
Kasut ni AJ beli bukanlah untuk dinner sebenarnye.......
AJ dah lame peram kasut ni dalam wishlist...
Kebetulan beberapa minggu sebelum dinner, kasut ni ON SALE....
Terus AJ sambar 1.... Yelah, harga sebenar RM139 kot.....
Tak gigih pulak nak keluar duit banyak tu hanya untuk sepasang kasut...
Tapi seriously, kasut ni memang very comfy.....

MEKAP
Mekap pulak, AJ memilih warna-warna sunset untuk mata...
AJ lebihkan pada solekan mate sebab dinner kannn.... =D
Warna yang AJ pilih pula, kuning, oren dan juga purple gelap......
Actually ini kali pertama AJ cuba solekan ni....
Alhamdulillah, bile AJ ni dikurniakan bakat menyolek......
Senanglah sikit kejenye, tak payah make up artist... Kihkihkih.. (Ingat ko retis???!)
Untuk pipi pula, AJ layang pemerah pipi warm berwarna Mauve...
Dan oleskan gincu berwarna pink......


Masa annual dinner tu pulak, AJ dapat hadiah lucky draw...
Tapi hadiah tu membuatkan semua orang tercengang termasuk AJ....
Kerana hadiah tu, AJ kene bahan tau.....
Mana taknye, dapat KAYU GOLF!!!
Celah mane pulak AJ tau main golf....
Sampai pegi SBB2014 pun blogger duk tanye tau...
Sampai ofis apetah lagi.....
Hahahahahaha....


Dan AJ juga menang "Best Dress Female" malam tu....
Alhamdulillah.......
Dapatlah 1 set penjagaan diri jenama L'Occatine....


Jom tengok gambar sikit sekitar TYCO Annual Dinner ni...


Memang meriah suasana!
Berwarna-warni!

P/s : Tahun depan tak tau lagi masih di TYCO atau tidak.....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. agak-agak la kan nak bagi kayu golf...heheh...ape pun aj nampak awesome dgn baju hawaiian tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terkebil-kebil AJ tau kak mase dapat tu....
      Hahahahaha...
      Kelakar pun ade time tu......
      Thanks kak....

      Delete
  2. kayu golf tu nak wat apa tu??? he he he, gi main golf AJ...and congrats dapat juga best dress tu akhirnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat katok oranglah nampak gayanya kak.....
      Hehehehehe....
      Alhamdulillah.....
      Terima kasih kak.....

      Delete
  3. Cantiknyaaa kak ayue!!! memang layak menang!! rezeki kak ayu. Dah la kt SBB dapat gak. Jelly ai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks adik.....
      Alhamdulillah.... Rezeki akak.....
      Takpe, len kali ade rezeki ena tu.... (*^﹏^*)

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah....
      Terima kasih.... (*^﹏^*)

      Delete
  5. pergghhh..mmg mcm artis gitu! tahniah AJ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih....
      Mane ade la kak.....
      Terima kasih.... (*^﹏^*)

      Delete