Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 2 February 2014

Malang Tidak Berbau...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Benar kata orang, malang tu memang tidak berbau....
Pagi jumaat lepas, masa dalam perjalanan ke Negeri Sembilan kereta abah dilanggar dari belakang.....

Masa tu jalan tengah jem... Tetibe je berdentum dengar bunyi dari belakang......
Terus abah berhenti tengah-tengah jalan jem tu....
AJ pun sama keluar dari kereta nak tengok apa yang jadi.....
Perasaan masa tu, hanya Allah je yang tau... Yelah, mane penah kami berdentum kan.....
AJ tengok yang drive tu budak perempuan...Terketar-ketar dia dalam kereta.....
AJ pesan dengan abah suruh cakap elok-elok...
Maklumlah abah tu kepala angin boleh tahan..... Tengoklah kepala angin anak dia pulak kan... =P

Teruk jugak impak kemalangan tu... Abis bumper kereta abah bengkok...
Lepas tu lampu belakang pecah dan body bahagian bonet pulak agak lari....
Dah bukak bonet, tak boleh nak tutup pulak....
Abah memang frust habislah.....
11 tahun dia pakai kereta tu.... Tak penah jadi pape....
Setakat kemek, calar sikit tu biaselah.....



So after cerita-cerita dengan adik tu, kami sepakat nak buat report dan claim insuran dia....
Sebab kemalangan tu berpunca dari dia.....
Kesian jugak AJ tengok dia, mengigil-gigil masa salam dan minta maaf dengan parents AJ.....
Kereta dia lagi teruk AJ tengok...
Takpelah, nak buat macam mana, bende pun dah jadi....
After settle semua, kami teruskan perjalanan...
Nasib baik kereta masih boleh berjalan...
Abah gigihkan jugak memandangkan yang kawen ni saudara terdekat walaupun dalam hati bengkek je....
Esok nak hantar kereta pegi bengkel.....
Minta-minta cuaca okay sepanjang kereta ade kat bengkel nanti....

P/s : Arini pulak cousin AJ pun kemalangan petang ni...
Lepas tu malam ni pulak, kawan AJ juga terlibat dalam kemalangan...
Memang malang tak berbau sungguh......


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

21 comments:

  1. bnda nk jadi kdg2x xdiduga AJ..sedih kdg2x..tp pasti tu rezeki sebenarnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Ayut......
      Takpe, ade hikmah disebalik kejadian kan....

      Delete
  2. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih....
      Okay no problem.. =D

      Delete
  3. kadang2 kita hati2...tapi org pulak yg langgar kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda dah nak jadi kan Nur.....
      Tak boleh cakap ape la...

      Delete
  4. mesti fobia budak pompuan tu.. smpai menggigil gitu... nk wat camne benda dah nak jadi.. tanpa disengajakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian dia Deqla...
      Takpelah, tak sengaja kan...

      Delete
  5. kadang2 bukan sebab kita yang lalai tp sebab orang lain kan...mcm subuh pagi tadi..x tau knp org tu khayal agaknya...hampir nak langgar keta akak...padahal lampu dah merah kat side dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, Nasib takde ape2 kan kak......

      Delete
  6. betul tu AJ. masa kereta akak kena langgar tu pun, atas kecuaian pemandu lain. dah 2-3x jadi camtu. nasib baiklah boleh claim insurans org tu. ikutkan hati, nak je mintak cash kt situ jugak. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau jenis yang boleh tolak ansur takpe kak......
      Member Aj kene aritu, dahlah nak claim insuran pastu nak minta duit lagi...

      Delete
  7. ada hikmahnya tu... nak yang baru kot ... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ade rezeki lebih, Insyaallah.....
      Tapi abah pun sayang kereta dia tu...

      Delete
  8. SAYA KALAU AKSIDEN TAKDE NAK CAKAP BANAYAK.. BUAT REPORT POLIS DN CLAIM SAJA INSURAN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene orang yang mau tolak ansur takpe...
      Kalau tak payah jugak jadinya kan...

      Delete
  9. Salutelah aj, mk kalau dah xcident hati bengkek terus cancel semua benda. Apa2 pun syukur tak melibatkan fizikal aj and family. Sorry for your bad news

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..
      Ikutkan hati rase tak pegi dah kot....
      Tapi mengenangkan itu majlis saudara terdekat, gigih jugaklah......
      Kereta pun still boleh jalan lagi, tu la kami teruskan jugak perjalanan...

      Delete
  10. kadang-kadang kita nak elakkan daripada berlaku yang tak elok..tapi terjadi jugak sebab berpunca daripada org lain

    ReplyDelete