Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 3 January 2014

Dividen ASB Punya Pasal Lah Ni....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Memang dalam sejarah sungguh hari ni.....
Berjam-jam AJ duduk kat bank......
Ni semua gara-gara dividen ASB....
Yelah, awal tahun kan.... ASB macam biase, istiharkan dividen...
So siapa yang ada menyimpan dalam ASB tu.. Masyuuukkkkk.......!!!!!!
Kalau simpan takat RM 10-20 tu tak kira la ek....


AJ ni pukul 12 tengah hari teruslah bergegas pegi bank, melangsaikan segala urusan....
Humakngaiiii... Ramainye umat manusia....
Dah isi form, amik nombor tengok takdelah jauh mane jaraknye....
Okaylah.. AJ bajet dalam lebih kurang 1 jam tu semua boleh settle....

Rupa-rupanya....
Tunggu punya tunggu punya tunggu....
Kucing pun boleh berjanggut.....
Mana taknya, bank punyalah besar......
Kaunter ada 6 tapi tengah ramai-ramai orang tu, 2 kaunter je yang dibuka.....
Paling kesian orang yang pegi bank BUKAN dengan urusan ASB...
Tak sistematik sungguh bank tu.....
Staff situ pun lambat je buat keje......

AJ faham, arini hari Jumaat..
Yang staff lelaki tu memang pegi sembahyang Jumaat lah..
Yang staff perempuan??? Takkan solat Zohor lama sangat...
Mungkin ada yang pegi lunch, tapi takkan lama sesangat kan??
Nak pulak kawasan ni memang takde apa-apa hiburan....

Penyudahnya urusan AJ hanya selesai pada pukul 3.30 petang dengan nombor giliran yang same setelah 3 kali turun naik dari ofis AJ.....
Menunggu saje 2 jam dalam 3 kali tu!
Tu pun tak habis lagi urusannya....
Soooo... Korang rase ape yang AJ rase tak??

P/s : Urusan perbankan awal Januari lagi???
Lupakan!


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

26 comments:

  1. Assalamualaikum AJ. wahh murah rezeki. banyak untung ekk. lanja kembar dengan baby boleh? hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Sheila.....
      Takdelah banyak sangat pun...
      Berkat menabung je.... =D
      Insyaallah, boleh je...

      Delete
  2. kalau gi awal2 mmg ramai org... tak sanggup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak... Ramai gile..
      Lepas tu bank pulak pulak sistematik.....
      Baik pegi Pejabat Pos je... Lagi cepat..

      Delete
  3. oh hoo..mmg sakit jiwa kalau tunggu lama2 gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terdera jiwa woo...
      Nasib ofis depan bank je.....
      So boleh lari2 tunggu nombor giliran dipanggil tu..

      Delete
  4. zaza kalau pergi bank org ramai memang geram.. Geram kat hati jer.. Nak patah balik.. Tak boleh dah.. Terpaksa la.. Kalau tak tertangguh kerja kiter..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la....
      Kalau patah balik, tak tau masa bile pulak nak settlekan urusan...

      Delete
  5. awal tahun bank memang selalu penuh. huhu. geram juga kena tunggu berjam-jam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak...
      Sebab orang nak declare diveden tu je...

      Delete
  6. Kita penah alami perkara yang sama. Dekat 3 jam menunggu sudahnya tak setel juga. Last2 keluar dengan harapan yang sangat kecewa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Ainim, mau tak frust......
      Tunggu lame, urusan tak settle kan...

      Delete
  7. Hehe gara2 ASB ya.. Kyra tak pergi lagi ni.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eloklah pegi next week Kyra..
      Kalau sekarang, mau menangis...

      Delete
  8. Replies
    1. Dalam 6.5 / 6.5 je rase nye......
      Tak banyak pun..

      Delete
  9. SAYA URUSAN GUNA MAYBANK2U JE.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau urusan lain, memang AJ lebih suka gunakan online banking je....
      Cepat dan mudah...

      Delete
  10. Hari tu bank in duit dalam bank pun sama.Lambat sangat tapi sabor jelah yang mampu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, memang sabar je la...
      Kalau tak sabar..
      Haishhh... Tak tau lah...

      Delete
  11. Replies
    1. Rendah je Al-Kisah..
      rasenye dalam 6.4 / 6.5 je...
      AJ pun tak tau sangat...

      Delete
  12. awal tahun bank..pejabat pos..mmg padat..huhuh

    ReplyDelete
  13. nasib baik kat sini kejap je. tunggu dividen, sekali tu frust! ciput je -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah, tahun ni dividen memang sikit...

      Delete