Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 31 December 2014

Catatan Hari ke 365 | 2014


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

 Pejam celik, pejam celik kita dah berada di hari yang 365, hari terakhir dalam tahun 2014....
Banyak suka dan duka sepanjang 2014 ni...
Macam tahun sebelum-sebelum ni ade cerita gembira, cerita sedih, cerita yang best, cerita yang tak berapa best dan sebagainya.....
Biasalah kan... Lumrah kehidupan.... Tak semua berjalan seperti yang kita harapkan.... =D



Perkara yang baik sepanjang tahun 2014 ni, kita amik jadikan tauladan....
Dan mana yang tak berapa nak baik kita amik jadikan teladan dalam memperbaiki diri untuk tahun seterusnya....

Tahun 2014..... Ape ek yang AJ tak dapat capai???
Rasanya takde ape pun....
Azam tahun ni pun takde rasanya...  Hahahhahahha....
*Ini cerita seriuuussss... =P*

So untuk tahun depan, AJ rase nak set 1 azam....
Or 2, or 3... Tengoklah macam mana... =P
Tapi azam tu takdelah menyusahkan pun.... Yang biase-biase...
Apa azamnya, malam ni AJ fikir...... Hahahhahah...
Tahun 2015 nanti AJ reveal... Haaaa... Gitew... =P

Okaylah.....
Buat semua rakan-rakan yang membaca entri ini..
AJ nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2015...
Semoga tahun mendatang lebih baik dari tahun sebelumnya.... =D

P/s : Hari ni balik pukul 12.30 tengah hari!!!
Yehaaaaaa... I lap u ofis.. =P

Wednesday, 24 December 2014

WW #55 : Opssss...... S.T.A.L.K.E.R!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Ohhhhhhhhh my dear....
Please get a life..... Takde keje lain ek???
This picture was specially copy just for you! =D
Keep it in your mind okay?

Xoxo,
~ME~


P/s : Indeed...
Hahahhhahahahhah... =P


Monday, 22 December 2014

Travelog AJ | 4 Hari 3 Malam Pulau Pangkor..

ASSALAMULAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  


*AWAS! Entri panjang berjela-jela*

22 November - 25 November 2014, AJ bercuti di Pulau Pangkor.....
Dah sebulan berlalu... Cerita masuk kategori hampir nak basi....
Tapi... masih segar diingatan AJ... Ecewahhh... Macam bercuti kat Paris pulak gayanya kan... =P
Mintak mangap laaaaa.... Busy sikitlah start balik dari bercuti aritu, sampailah ke harini....
AJ ke Pulau Pangkor bukan sorang atau berdua...
AJ pegi bersembilan..... Dah alang-alang kawan pun nak bawak anak bercuti...
Joinlah sekaki... =D

Sepanjang di Pulau Pangkor, kami menetap di apartment 3 bilik di Coral Bay Resort.....
Harga keseluruhan apartment tu RM 750 untuk 4 hari 3 malam tu.....
Kami menyewa direct dengan tuan rumah.... So harga yang ditawarkan juga berpatutan...
Memang pendek kata murah gila lah!
Hari pertama, takde aktiviti sangat yang kami buat....
Selain daripada merehatkan minda dan badan serta MAKAN!!!
Lepas tu lepak-lepak kat lobby... gunakan khidmat Wifi... Hahahahha...
Memasing jimat data nampak... =P

Hari kedua, kami breakfast di gerai berhampiran..
Tapi AJ tak recommend korang makan di gerai tepi apartment tu....
Harganya agak mahal untuk sepinggan nasi lemak......
AJ suggest korang breakfast je dekat cafe Coral Bay Resort tu.... Lagi puas hati...
Eat all u want, what u can cite dia dengan 1 harga.... Lagi berbaloi...

Selepas makan kami terus pegi Island Hopping....
Harga sebuah boat untuk pusing pulau-pulau di Pulau Pangkor RM 150, sewa goggle untuk snorkeling  RM 10 setiap satu... Terpulanglah pada korang nak sewa berapa....
Lepas island tour tu, boatman tu tinggalkan kami untuk snorkeling di Teluk Man....
Dalam 2 jam gitu kami snorkeling, berendam bagai... Dah puas berendam baru boatman amik...
Sebelum naik apartment, terjun kolam dulu! Hahahahhaa.....
Gambar sebelum Island Hopping.....  
Malam pula kami berjalan di sekitar resort dan makan malam di cafe Sandy Resort, sambil amik angin tepi pantai.... =D
Makanan kat situ okaylah... Not so bad!

Hari ketiga, pagi tu kami bantai mandi kat laut sampailah matahari dah tinggi.....
Mak budak, bapak budak, abang, kakak budak semua dah macam budak-budak duk main pasir.....
Tanam orang, bina istana pasir bagai....
Entah apa rupa istana pasir kitorang tu, korang tengoklah sendiri.... Hahahhahha...
Cantik tak istana pasir kitorang???
Tak tau la ini istana ke istanah! Hahahahah...

We're having fun! Lupa urusan lain sekejap tau....

Lepas tu sambung sekejap mandi kolam dekat apartment tu...
Masa kat kolam, hujan tak menghalang kami berjimba-jimba kat situ....
Macam takde ape je mandi kolam.....

Petang sikit, kami pusing-pusing pulau.. Caj untuk pusing sekitar pulau RM 80...
Ini memang harga standart untuk caj van persiaran disana...
Tapi kalau kita pandai tawar menawar dapatlah jimat RM 10....
Kalau kita pusing-pusing naik van, kita akan dibawa ke Kota Belanda, kilang pemprosesan makanan laut, tokong besar di Pulau Pangkor (My bad, AJ lupa nama temple tu), tempat membuat bot/kapal laut dan sebagainya.....
Kota Belanda

Temple .......... (Tak ingat nama)

Cik puan tanah memborong hasil makanan laut....
Sakan!

Masa kitorang pusing pulau, cuaca tak begitu baik.... Kami terpaksa meredah hujan.....
Walaupun hujan, jalan tetap jalan.... Hahahhahhhahah... =P
Dah puas pusing pulau, kami singgah makan kat restoran bersebelahan Coral Bay Resort tu....
Niat hati nak makan kat kedai Siam di Teluk Nipah, tapi takde rezeki kami....
Kedai tu tutup pulak..... =(

Hari keempat, hurmmm... Dah tiba masa nak balik.....
Berat je hati sungguh nak tinggalkan Pulau Pangkor.... Huhuhuhu...
Pagi macam biase masing-masing turun berendam dalam kolam....
Yelah jap-jap lagi dah nak balik.... Inilah saat-saat terakhir nak manfaatkan kat Pulau Pangkor tu kan...
Dah habis mandi.... Packing barang, check out dan amik van ke jeti....
Caj untuk van ke jeti RM 10...
Sampai pekan, shopping sikit lagi hasil laut Pulau Pangkor....
Semalam tu tak puas menyopping kau.. Hahahahah..... =P
Masa nak balik tu sempatlah terserempak dengan Ewal, Nuha dan Azwan AF.....
Tapi tak dan nak selfie sebab AJ dah nak naik bot.....

Nah pic yang AJ sempat snap buat tatapan korang.....

So tamatlah percutian 4 hari 3 malam AJ di Pulau Pangkor.....
Next, ade lagi destinasi yang kami singgah...
Nak tau ape, next entry okay... =D

P/s : Amik entri panjang meleret kau....
Hahahhhhahaha....

Tuesday, 16 December 2014

Bloggers Day Out | Klang Parade


 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Sabtu, 13 Disember lepas AJ dan lebih kurang 30 orang blogger sempat meluangkan masa berjimba-jimba di Bloggers Day Out kat Klang Parade yang terletak di Jalan Meru, Klang.....
Klang Parade merupakan salah satu pusat membeli belah yang dah lama bertapak di bumi Klang...
Pada Jun 2013, Klang Parade telah menaiktaraf struktur bangunan dengan lebih moden...
Kerja menaiktaraf ini telah dilakukan sendiri oleh pemilik banguan iaitu ARA Asset Management Limited.
Bersempena perasmian wajah baru Klang Parade, kami telah dijemput untuk menjalankan aktiviti kat sana.....
Wahhhhh... Terpegun AJ dengan wajah baru Klang Parade yang lebih moden dan canggih...!
 
Pendaftaran bermula seawal 4 petang...
Selepas mendaftar kami dibawa ke Firezone Family KTV tetapi sebelum itu, kami dihiburkan dengan persembahan kejutan (macam AF gitu....) dari the Rejuvenate Dance Crew dari rancangan 8TV showdown dan Astro Battleground di Peanut Butter Studio...
Enjoy sangat dengan persembahan diorang.... First time tengok secara live! =D
Kat Firezone Family KTV, baru AJ tau rupanya ramai juga blogger yang ade bakat terpendam dan terpadam ni..... Hahahhahaha.....
Yang nampak senyap je pun taknak kalah... Sekali menyanyi... W.O.W!!!

 
Dah puas berkaraoke, kami dibawa ke arcade Circus-Circus!!!
Yeayyyyy!!!! Sape yang tak seronok kalau ke arcade kan?
Setiap seorang blogger diberikan 10 token... Time ni semua dah macam kanak-kanak ribena dah.....
AJ pun sama naik lah.. Tak padan dengan dah 28 tahun... Kihkihkih.....

 Dah ber"sukan" di Circus-Circus arcade, kami dibahagikan kepada 3 kumpulan untuk acara "Amazing Blogger Hunt"....
Dalam acara ini setiap kumpulan dibawa ke kedai-kedai terpilih didalam Klang Parade...

First, kumpulan AJ dibawa ke Spices of Penang untuk food-tasting....
Kami dihidangkan dengan Rojak dan ABC tak lupa juga french fries....
Kat situ kami sempat bertemu dengan pemilik Restoran iaitu Mr. Richard dengan penerangan lebih lanjut mengenai restoran dan hidangan lain yang disediakan....

Persinggahan kedua, kami dibawa ke kedai yang paling AJ suka....
Kedai kasut Red Modani!!! Nak gila sekejap bila tengok kasut-kasut dengan design terbaru kat situ......
Rasa nak memborong sekali semua.....
Sempat jugalah AJ sarung 2-3 pasang kasut.... =D
Dan persinggahan ketiga, kami dibawa pula ke butik pakaian Dees.....
Bagi mereka yang gilakan fesyen-fesyen terkini, butik Dees menyediakan banyak pilihan pakaian yang bersesuaian dengan pelbagai peringkat usia.....
Ehemmm... Sekarang ni tengah sale.... Bolehlah singgah ke Klang Parade tu....
tak rugi.....

Dan akhir sekali kitorang makan pula di Food Court yang terdapat kat Klang Parade....
Kalau nak tau food court ini dibahagikan kepada dua bahagian....
Makanan halal dan tidak halal bagi keselesaan para pengunjung....
So korang tak perlu risau pasal status halal sesebuah kiosk makanan kerana ianya tidak bercampur....


Perut pun dah kenyang, hati pun dah senang....
Sebelum balik, kami diberi peluang beramah mesra dengan karakter kartun kesayangan ramai "Upin dan Ipin"...
Terhibur kami dengan keletah nakal si Upin Ipin ni....
Sampai ade yang tak nak balik... Hehehehheheh.......

Lebih kurang pukul 8 malam, selesailah sesi jelajah Bloggers Day Out di Klang Parade....
Pastinya sesi ini akan menjadi salah satu sesi yang mencetuskan memori manis AJ dan rakan blogger lain di Klang Parade.....

Untuk info lebih lanjut layari :

Facebook : Klang Parade
atau

P/s : Fuhhhhh... Puas berjalan Sabtu lepas!
Thank you warga kerja Klang Parade! =D

Tuesday, 9 December 2014

Travelog AJ : Sedikit Info dan Sejarah Pulau Pangkor


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

22 - 25 November lepas, AJ pegi bercuti dengan kawan-kawan....
Lokasinya Pulau Pangkor, Perak....
Kami dah plan percutian singkat ni dari bulan September lagi.....
Sambil nak bawak anak cuti sekolah, sambil rehatkan fikiran dari kesibukan kerja semualah cite dia....
Ehhhh!!!! Bukan anak AJ, anak kawan AJ tau..... AJ tumpang holiday je....
Hehehehhehehehhe.....


Sedikit info mengenai Pulau Pangkor.

Pulau Pangkor merupakan salah satu destinasi percutian dan perlancongan utama di Malaysia.
Terletak di negeri Perak dan di perairan Selat Melaka.
Pulau Pangkor berkeluasan 2,200 hektar dengan kira-kira 25,000 penduduk.
Terdapat beberapa tempat menarik yang menjadi tumpuan pelancing antaranya Kota Belanda, Batu Bersurat, Pantai Puteri Dewi, Pantai Pasir Bogak dan Teluk Nipah.

Sejarah Pulau Pangkor.

Pulau Pangkor sememangnya terkenal sejak sekian lama....

Pada tahun 1670, Belanda menjadikan Pulau Pangkor sebagai lokasi memunggah bijih timah dari Negeri Perak dan Kota Belanda dibina bagi menyimpan bijih timah serta lain-lain dagangan dari negeri Perak.
Aktiviti lanun pula selalu terjadi di Selat Dinding.

Pada tahun 1874, Sir Andrew Clarke iaitu Gabenor Negeri Selat yang beribu pejabat di Singapura telah datang ke Pulau Pangkor bagi menandatangani Perjanjian Pangkor.
Dalam perjanjian ini, Sultan Abdullah telah diikhtiraf sebagai Sultan Perak seperti yang dipersetujui.
Pelombong bijih timah yang berperang merebut kawasan juga telah bersetuju untuk berdamai dan ini telah mengunyungkan Syarikat Hindia Timur Inggeris (SHTI).

Sumber : Wikipedia


Haaaaaa......  Dah tau kan sedikit info dan sejarah Pulau Pangkor?
Selama 4 hari 3 malam kat situ, AJ tak banyak pun pusing pulau...
Selain pegi dengan niat nak relax, cuaca pun tak berapa mengizinkan......
Sekejap cerah dan lepas tu hujan je sebelah petang...
Tapi AJ sempatlah melawat Kota Belanda, snorkeling dan beriadah sekejap sekitar pulau....
Seronok sangat dan rase tenang je sepanjang percutian tu tau.... =D


Okaylah, next entry AJ ceritakan pulak pasal aktiviti 4 hari 3 malam di Pulau Pangkor....

P/s : Tetiba rase macam nak holiday lagi...
Huhuhuhu....

Sibuk dan Sibuk!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Lately ni AJ memang busy sangat.... Sebab banyak cuti, keje pun banyak terkumpul la kan... =D
Start balik Pangkor aritu, sampailah sekarang... Apepun AJ tak sempat nak update..
Kalau ade pun sikit-sikit je supaya tak bersawang blog AJ ni... =D


Ini pun AJ baru ke balik dari Kelantan since Jumaat lepas....
AJ attend majlis perkahwinan cousin dan amik peluang pusing-pusing Kelantan....
Memang puas berjalan la cite dia.....
Bukan puas berjalan je... Duit pun berjalan sama... Huhuhu.....

Bayangkanlah, barang kat sane boleh dikatakan murahlah jugak kalau nak dibandingkan dengan harga kat KL ni.....
Tempat tinggal kat sana AJ tak payah nak risau, sebab abang AJ yang nombor 2 tu memang dah menetap kat sana.... Tang tu dah jimat kan....
Hehehhehehehhe....

Tapi seriously, kalau kesana memang kene bawak duit banyak2 lepas tu tak payah bawak pape dari KL.... Hahahhahaa....
Ini ayat budak gila shopping!
Untunglah orang yang kampung dia kat sana kan kan kan......

Arini kire maca, rest day AJ la....
Nasib baik AJ apply cuti extra sehari... =D
Kalau tak memang lemau kot...

P/s : Home sweet home...
Anak-anak kucing pun sihat nampak gayanya...


Monday, 1 December 2014

12 Disember 2013 - 1 Disember 2014

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Hari ni, genap setahun AJ menimba rezeki kat tempat sekarang....
Dan hari ni jugak, status temporary staff AJ telah tamat...
Tak sangka, dah setahun rupanya....
Kejap masa berlalu.... Pejam celik, pejam celik.. Eh! Dah setahun....?


Alhamdulillah....
AJ suka sangat keje kat sini...
Walaupun kejenya kadang stress... Tapi AJ happy...
Dengan persekitaran dia yang meriah, kawan-kawan yang "havoc"..
Memang best sangat!
Harap-harap, rezeki AJ kat sini masih panjang.....
Seriously, sayang nak tinggalkan office ni if 1 day kene tinggalkan la......

P/s : Esok, Insyaallah bermulalah fasa lain AJ di tempat sama.....

Takziah Buat Schoolmate...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

 Baru malam tadi nampak kawan AJ post gambar dia dengan suaminya.....
 Gambar dengan caption :
"Mule2 me selfie..pastu hubby ckp u ni tak habis2 bergambar..pastu bile ajak dia sekali kemain pulak...hehehehe
‪#‎loveutilljannah‬ ‪#‎mogahubungankitakekalhinggakesyurga‬ ‪#‎meandu‬
‪#‎happywithu‬

Lepas tu tadi AJ terbaca pasal kemalangan yang melibatkan sebuah kereta Aston Martin DB9 kat Lebuhraya NPE tu....
Rupanya-rupanya yang terlibat dalam kemalangan tu Allahyarham suami kawan AJ tu....
Memang AJ terkejut sangat... Yelah baru malam tadi dia post gambar...
Malam tadi juga lebih kurang waktu yang sama, suami dia terlibat dalam kemalangan maut tu....

Innalillahiwainnalillahiraujiun.....
Al-Fatihah buat Allahyarham Siraj....


 
 
Kepada Wanie, aku harap kau tabah....
Berat dugaan kau bile sekelip mata kau anak-beranak kehilangan punca......
Semoga Allahyarham suami mu di tempatkan dikalangan insan beriman.....

Berita lanjut : Harian Metro

P/s : Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.....


Saturday, 29 November 2014

Giveaway Ephyra Skin Bar di Mialiana.com


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA  

Dah lama AJ tak join Giveaway....
So malam ni AJ nak join giveaway dari Kak Mia ni......
Harap-harap adelah rezeki AJ kan..... =D

 

Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....



WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!!\'a0
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan "blackheads" di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak ) 



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam

  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.

  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.

  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)

  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.

  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.

  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus

  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.

  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance

  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu.

  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.

  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain  )

  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi.

  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan.

  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat mild dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.

  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.

  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.

  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh badan.

  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.

  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)


Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar? AyueJean (AJ)
Umur pengguna? 28 tahun
Jantina pengguna? (Lelaki / Perempuan) Perempuan
Jenis kulit? (Berminyak, Kering, Kombinasi, Sensitif) Kombinasi

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
AJ memiliki kulit yang agak kusam serta tona kulit tidak sekata di kawasan sekitar pipi... Kulit juga kering dan sering menggelupas..
Kulit AJ juga agak sensitif dan senang ditumbuhi jerawat dan mudah berparut...

Pengguna Ephyra? (Ya / Tidak) Ya

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Friday, 28 November 2014

Mood Holiday Tamat....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Officially dah tamatlah mood holiday AJ...
Dah 2 hari pun kembali bekerja....
Agak busy sebab follow up balik keje yang ditinggalkan....
Siapkan mana yang ofismate tak sempat backup tu....
Dan mulakan kembali rutin harian di tempat kerja....



Tapi macam biaselah bila dah syok-syok holiday, first few days masuk keje lemaulah cita dia...
Rasa malas nak buat keje tu memang tinggilah tahapnya kannnnn....
Dah namanya pun keje, nak taknak 2 hari ni tetap AJ gagahkan jugak buat keje walau fikiran masih kat Pangkor... Hahahhahaha....

Tempoh cuti AJ takdelah lama mana pun....
4 hari 3 malam je....
Cuaca kat Pangkor pulak panas terik, lepas tu petang-petang hujan.....
Kitorang pun takde kemana sangat sepanjang 4 hari tu.....
Kate pegi cuti nak relax kan... memang relax sungguhlah....
Hari pertama sampai takde buat ape sangat.... Agak letih masa sampai tu...
Hari kedua pulak buat aktiviti Island Hopping dan snorkeling.....
Hari ketiga lepak-lepak pantai dan pusing-pusing pulau dalam hujan.... Hehehheheh....
Hari keempat pulak duduk berendam dalam swimming pool dan bersiap untuk balik KL....

Tapi sebelum balik Kl tu, kitorang menyinggah kat kawasan sekitar Perak.....
Antaranya Kellie's Castle, Gua Tempurung dan patah balik ke Menara Condong Teluk Intan....
Memang enjoy dan agak memenatkan percutian AJ ni...
Alhamdulillah walaupun masa bercuti tu AJ demam on/off tapi takdelah teruk sampai kene masuk hospital macam cuti 2 tahun lepas... Hehehehehhe....

So next entri AJ akan ceritakan pasal holiday AJ ye......
Ini bagi panas-panaskan jari menaip je...
Al-maklum berhari-hari kot AJ lupakan blog sekejap.... =D


Penangan holiday!

P/s : Kulit dah macam orang lain dah...
Sunburn teruk + jerawat naik bagai diternak-ternak dan kulit dah mula menggelupas teruk..... =(

Sunday, 23 November 2014

Holiday!!!! Woohooooo......


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 

Saat yang dinantikan telah tiba....
It's holiday!!!!


Destinasi pilihan untuk cuti kali ni Pulau Pangkor...
AJ pegi 9 orang...
Sekarang kan musim cuti... So kawan AJ nak bawak anak-anak bercuti....
Diangkutnya kitorang sekali.... Hehehehehe....

Actually dah 2 ari AJ kat sini...
Tapi disebabkan access internet agak limited, AJ tak berapa nak update la.....
Lepas tu pulak bile kat sini memang henpon jarang ade dalam tangan...
Kate holiday... Memang segalanya holiday lah...
Nanti AJ story A to Z pasal holiday ni okay.....

Ni pun quick update je ni....
AJ tengah melepak kat lobby.... Hehehehhehehe....
 Okaylah... Gtg.... Kang kalau ade masa AJ update lagi tau.....

P/s : Duduk sini memang relax.....
Tapi baru 2 hari warna kulit dah bertukar...
Whahahahahah....


Thursday, 20 November 2014

Tajuk Entri Menimbulkan FITNAH...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA 


Tadi masa duk scroll timeline fb, ternampak ade orang share 1 artikel dari blog ni...
Tak perasan pulak AJ blog mana dan siapa pemiliknya....
Tapi ape yang menyentap AJ tulis entri ni, sebab tajuk entri tu.....
Tersentap kot AJ baca.....
Tajuknya... "Mizz Nina Mengandung Anak Siapa??"

Astagfirullah al adzim....
Memang takde keje sungguhlah penulis entri tu....
Sedar tak tajuk je dah mengundang fitnah...???
Semua orang tau, Mizz Nina dah lame bernikah dengan Noh Hujan....
Tetibe ade yang keluarkan entri macam tu.....
Ko tak rase ke at the 1st place bile orang baca tajuk je, fikiran mereka confirm dah fikir bukan-bukan??
Kesian Mizz Nina... Tak pasal tajuk entri tersebut dah timbulkan FITNAH pada dia.....
Ape pulak perasaan keluarga dan kawan-kawan dia kalau terbaca tajuk entri gitu??

AJ tak pasti ape kandungan entri tersebut....
Baca tajuk dia je dah buat AJ tak hingin nak membaca.....
Bile baca komen, ramai yang bash admin tu....
Tolonglah ek... Kalau ye nak trafik sekalipun, buatlah cara yang lebih BERSIH....
Bukannya cara MENGUNDANG FITNAH macam ni....
Pada AJ tak dapat trafik banyak pun takpe dari dapat trafik dengan cara tak berhemah...

Jangan sebab blogger begini, tak pasal-pasal orang cakap semua blogger ni penyumbang fitnah terbesar alam maya....
Kesian blogger-blogger lain yang gunakan medium berblog ke arah kebaikan...
Secara tak langsung terpalit sama......

P/s : Kurang gemar bercerita pasal artis...