Click to Follow...

Friday, 28 June 2013

Macam-Macam Cerita...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

It's been awhile since my last post....
So it's

!!!


Rasanya sekarang ni macam seminggu sekali je update entri.....
Bukan apa AJ ni malam berjaga, siang-siang hari membuta...
Tu yang AJ maksudkan dengan entri "terbalik" aritu......
Hehehheheheh....

Now, dah sebulan AJ tak berkerja..
Ni bermakna AJ kembali dibiayai sepenuhnya oleh MAK ABAH dan Mr. JR...
Huhuhuuhu.... Malunya hidup ku ini.....
Tapi tu la... Nak buat mcam mana.......
Duit pampasan yang AJ dapat dari company bangang lama tu pulak dah abis AJ guna untuk kucing AJ.....
Menangis tak berlagu jugaklah bila bil vet tu RM 1200++......
Kalau tak cukup je nak sara diri sampai atleast lepas raya.....
Buat masa ni, belum ada lagi company yang panggil AJ interview selain 1 yang AJ cerita aritu......
Tapi confirm tak dapatlah tu, sampai sekarang takde jawapan....
Takpelah, belum rezeki nak dapat keje lagi..... =(

Kehidupan seharian sekarang ni hanyalah terus apply kerja kat memana, makan, minum, tidur, main candy crush saga (mintak nyawa siapa yang main tu ek..), main dengan kucing, melepak dengan kawan-kawan hu ha hu ha sana sini macam duit tu ada berjuta-juta....
Alahai... Sedih betul.....
Nasiblah dikelilingi keluarga, insan tersayang dan rakan-rakan yang prihatin.....
Tapi macam mana pun BY HOOK OR BY CROOK, AJ kena cari keje cepat-cepat sebab hujung tahun ni dah plan dengan Mr.JR dan kawan-kawan nak ke Krabi..
Kalau tak punah wei harapan....
Wuwuwuuwuwu....

Oh ya, since dah jarang berblog ni kan...
AJ banyak merapu dan merepek kat "KEEK"..
Kalau ada yang rindu kat AJ, pegilah tengok keek...
Tapi jangan muntah darah pulak tau.....
Banyak nau keek perasan..
Hahahhahahaha..... =P

Okaylah, sampai sini je macam-macam cerita yang AJ nak cerita.....
Lepas ni tak tau bila lagi AJ nak update kan...
Hahahahhahahhaha...
Ni tengah menggagahkan diri BW...
Tapi baru 2 blog je yang AJ lawat......
Haishhhh.... Mata ni pulak dah start mengantok..
Al-maklum belum tidur lagi kan.. =D

P/s : Thanks for reading!!!!!




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 24 June 2013

Rasa Bersalah!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sejujurnya, AJ rasa bersalah sangat....
Rasa bersalah sebab dah lama tak balas kunjungan korang...
Rasa bersalah sebab tak jawab pertanyaan korang kat ruangan komen....
Rasa bersalah tak baca entri korang sebab kebelakangan ni AJ dah jarang bukak blog....
Rasa bersalah tak blogwalking kat blog-blog korang....
Memang rasa bersalah sangat....
Kekangan masa, malas, takde mood, banyak sangat fikir masalah dunia semuanya berkecamuk kat dalam diri ni.....
Bertumbuk-tumbuk, bertendang terajang semua perasaan kat benak AJ ni.... (Saje nak kasi ayat gempak kononnya... Puihhhh =P)
Lepas tu keadaan cuaca berjerebu macam ni pulak buat lagi rasa tak selesa...
Mata pedih, tekak kering, pemandangan terhad, hidung pun rasa lelah je nak sedut oksigen yang tercemar....
Nak bagi pesanan penaja sikit.... Korang semua jaga kesihatan tau....
Kalau ada simptom-simptom yang teruk tu, baik cepat-cepat dapatkan rawatan kat hospital.....
Elakkan beraktiviti di luar rumah tau.....
Kalau terpaksa, pastikan korang pakai penutup hidung dan mulut tu or dalam bahasa omputihnya, mask... =D

Apapun.... Lagi sekali AJ nak bagitau, AJ memang rasa bersalah....
Maaf ye korang....
Ni tak bermakna AJ dah lupakan korang ataupun lupa daratan tau.....
Cuma..... Diri ni je yang rasa tak tentu hala.....

P/ s : Oh ya, tak lama lagi kita semua nak menyambut Ramadhan kan...
Kejapnya masa berlalu.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 19 June 2013

WW #43 : Terbalik!!!


ASSALAMULAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Dunia AJ swkarang dah terbalik...
Siang jadi malam, malam jadi siang....

P/s : Kena timing masa balik ni... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Saturday, 15 June 2013

Hilang Mood!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Dah beberapa hari AJ tak berblog since last entri aritu.....
Entahlah....
Lately ni mood melayang-layang je.....
Dalam kepala otak AJ duk fikir yang AJ nak keje.....
Dah tak betah nak duduk rumah.... Dah biase keje kot.....
Semalam AJ dapat panggilan interview kat Menara Standart Chartered...
Resultnya????
Tak tau nak cakap.... AJ macam tak confident je.......
Terasa macam susah sangat je interview tu.....
AJ pulak memang spesis pelik....
Asal interview je, melampau-lampau pulak tahap nervous tu...
Sampai AJ tak tau nak descripe apa yang orang tu tanya....
Hehehehehehe.... Tak sukanya!!!!!!
Sekarang ni, AJ masih lagi mencari keje...
Taknak give up.....
Hope after this adalah panggilan interview kat memana....
Walaupun tak suka, kene jugak hadap kan...???

Insyaallah..
AJ percaya, bila 1 pintu rezeki tertutup....
Akan terbuka lagi beberapa pintu rezeki.....
Cuma kene teruskan usaha, tawakal dan sabar...... =D

Mood berblog pulak, AJ tengah duk seru....
Sebenarnya, banyak cerita yang AJ nak share....
Tapi tu lah, bila mood tu dah tenggelam kat dasar laut memang payah nak bagi timbul...
Datanglah mood, jangan lari jauh....
AJ tak lalu nak kejar nanti...
Ni pun paksa diri tulis entri...
Hehehehehehehehe...

P/s : Sekarang duk layan novel je...... =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 10 June 2013

AJ Di Majlis Resepsi Anak Rosyam Nor...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

9 Jun 2013 merupakan majlis resepsi yang ke-6 dan terakhir buat puteri sulung Hero Malaya Rosyam Nor.....
AJ pun tak lepaskan peluang menghadiri undangan tu....
Alhamdulillah...
Kat majlis tu dapatlah AJ jumpa orang-orang yang penah membesarkan AJ selain Rosyam Nor..... =D
Seronok sangat...
Ramai jugak tetamu yang datang.....
Dan pelamin dia... Ya ampun cantiknya....
Mr.JR... Kita kawen nanti I nak pelamin macam tu ye...
Kihkihkihkih.. =P

So AJ taknak taip bebanyak...
Jom tengok dulu pengantinnya....

 

Sama cantik, sama padan kan Arniesha dan Hafiz ni....

Dan meh tengok siapa yang sempat AJ jumpa kat majlis tu.... =D

Tuan rumah yang sangat kepenatan......
Dah tak larat senyum dah katanya......
Ish ish ish... Kesiannnnn.....

Ibu Rosyam Nor, Mak Biah.....
Insan yang membela AJ masa kecik dulu......

Ni Kak Nani.... Adik Rosyam Nor....
Abis pipi AJ dicubit dan dicium-ciumnya.....
Dah terlalu lama tak jumpa AJ....
Happynya dia... =D

Abang Man... Juga adik Rosyam Nor....
Dia pun pelakon jugak kalau korang perasan....

Dan juga beberapa orang artis....
Scroll sampai bawah tau....
Yang last sekali mesti ramai yang jeles...
Kihkihkihkih... =P

 Faizal Hussien
Masih segak dan bergaya lagi.....
Kalau siapa yang tak tau, dia ni sebenarnya sepupu Rosyam Nor...
Nora
Dia cantik sangat...
Manis je orangnya =D

Shamsul Yusuf
Bapak tinggi dia ni...
Keeee... AJ yang rendah?? =P

Mak Mah

Dan juga pengantin baru ni.....
IZZUE ISLAM!!!!
Hahhahahaha... Ramai yang jeles kot bila AJ letak gambar ni kat instagram dan facebook... =P
Saje je kasi bakar line....
Gambar ni dicapture oleh isteri Izzue...
Kejam tak AJ suruh isteri dia amikkan gambar??
Hahahhahaha... =P

Dan juga...... Jom layan keek ni....



Izzue ni pemalu sangat orangnya.....
Keek ni jadi awkward pulak...
Memula dia cam speechless, bila AJ dah cakap bye dia cakap lagi....
Pastu bye lagi sekali.... Hahhahaha.....
Awkward sangat kan....
Tapi dia memang sporting......

Sayangnya, tak sempat jumpa Adi Putra....
AJ sampai dia dah balik.....

So ni je la....
Byeeeee... =D

P/s : Ada yang makan hati?? =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Surprise Birthday!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Malam minggu AJ berpakat dengan kawan-kawan nak surprise kan Mr.JR....
Plan last minute ni....
Memula kawan kami tu ajak makan kat rumah dia je..
Lepas tu AJ mesej minta diorang belikan kek.....
So petang tu AJ terus pegi tempat keje Mr.JR....
AJ bawak Mr.JR pegi makan sementara kawan-kawan siapkan makanan.....
Tapi boleh pulak jalan tengah-tengah town tu jem ya amat.....
Aduhai.... Stress AJ kejap.......
Lepas makan tu kitorang terus je tergesa-gesa gerak rumah kawan tu...
Masa masuk tu, Mr.JR ta syak apa-apa....
Fuhhh.. Lega....
AJ pun terus pegi dapur kononnya nak amik air sejuk lepas dia duduk kat ruang tamu.....

Then........

Keluarlah kek dengan lagu birthday....
Hehhehehehehhehe...
Nampak terkejut muka Mr.JR time tu...
Apa?? Ingat U sorang je pandai surprise kan I??? =P
Tapi sayangnya takde amik gambar pun masa tu......
AJ pegang kek kan... Mana dan nak pegang hp dah... =P
Jom layan sekeping dua gambar dan keek masa tu.... =D





Belanja makan kat secret recipe je... =D



Ni la surprise nya......
Nampak tak yang excited "belated birthday girl" tu...
Hahahahahah... =D


P/s : Alhamdulillah.....
Dah menginjak dewasa dah masing-masing....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Saturday, 8 June 2013

8 Jun!! Happy Birthday Mr.JR!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Kalau 6 Jun lepas merupakan hari lahir AJ, arini 8 Jun merupakan hari kelahiran Mr.JR....
Happy 26th Birthday Sayang.....
May God Bless You....
Dah tua dah u.... I je muda lagi.... Ehhhhhhh?????
I doakan U sentiasa panjang umur, murah rezeki dan dapat mencapai segala impian U juga impian kita.... =D
Insyaallah......
Mudah-mudahan bermula hari ni dan hari-hari seterusnya U akan dilimpah dengan kebahagiaan dunia dan akhirat....


I Love You Sayang....
Always Love You.......
Again, Happy Birthday... Have a Blast...

Love, AJ =D

P/s : See u around =P


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Thursday, 6 June 2013

6 Jun!!! Hari Kelahiran AJ...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Hari ni, 6 Jun 27 tahun yang lalu....
Merupakan hari AJ dilahirkan...
Alhamdulillah... Dah 27 tahun berlalu dan AJ masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas di muka bumi Allah swt ni....
Terima kasih kepada Mak, Abah yang melahirkan dan membesarkan AJ..
Adik beradik yang sama-sama membesar....
Terima kasih kerana selalu berada dekat dengan AJ selama hari ni....


Dikesempatan ni juga AJ nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang wish kat AJ dalam apa jua medium..
Mr.JR pun, thanks nyanyikan AJ lagu birthday tepat pukul 12 malam tadi....
Juga kepada kengkawan kat whatsapp group yang nyanyi macam-macam version birthday song tu...
You made my day!!!!

Oh ya! Sayang Mr.JR, thanks again untuk Advance Birthday Present aritu....
Thanks juga untuk Cik Dila yang poskan hadiah tu...
Tak sangka sangat tau....
Aku suka hadiah tu okay.... Menepati citarasa gitu.. =D


So terima kasih, terima kasih dan terima kasih...
Walaupun takde sambutan meriah, AJ happy sangat.....
Alhamdulillah...

P/s : Bertambah usia AJ lagi setahun....
Moga perjalanan hidup ini dipermudahkan....
Amin.....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 5 June 2013

WW #42 : Keep Calm!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tomorrow!!!
I just can't wait for tomorrow.....


P/s : Keep calm bebeh!!! =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

My Braces Journey : Pasang Braces, Officially Bergigi Besi!


ASSALAMUALIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semalam 4 Jun 2013 merupakan hari AJ pasang braces...
Setelah 2 bulan AJ tunggu, makanya tibalah hari yang dinanti-nantikan.....
Pukul 3pm, dup dap dup dap perasaan ni......
Ada yang kata pasang braces ni sakit........ Tapi nak gigi cantik punya pasal, tahan je lah.....
Bak kata pepatah "Beauty is Pain"....
Ibarat macam pakai heels la kan... Memudaratkan tapi kalau pakai confident level tu naik lebih sikit pada biasa... =P
Betul tak kaum hawa???  Kihkihkih......
Nasib Mr.JR sudi nak temankan AJ dan kebetulan semalam pun off day dia...... =D
So takdelah seram sangat.... Huhuhuhu.....

Prosedur dia takdelah rumit mana pun....
Sebelum pasang tu doc akan terangkan sikit apa yang dia nak buat pada gigi kita.....
Nanti AJ kene cabut 2 batang gigi.... Tapi belum tau bilenye nak cabut tu....
mungkin next appointment kot...
Lepas tu doc buang dulu plak yang melekat kat celah-celah gigi tu dan whitening kan sikit gigi....
Then tunggu lah kat luar dulu sampai nama dipanggil untuk pasang bracket braces tu....
Masa pasang bracket tu, sikit pun AJ tak rasa sakit.....
Bile dah siap pasang pun still tak rasa sakit... Tapi masa makan lepas pada tu baru kita akan rasa gigi tu tak boleh nak kunyah makanan....
Rasa macam goyang-goyang dan agak ngilu bile mengunyah....
Tapi AJ pulak ngilu tak ngilu kunyahkan je....
Cuma tak lumat macam biase la kan.....
Even sampai sekarang pun AJ masih tak rasa sakit lagi....
Ngilu-ngilu sikit je bile terketap gigi... =D
Hehehehehhe.....
Tapi tak taulah pengalaman orang lain macam mana tau...
Ada yang sakit, ada yang tak.....


Ni pulak gambar sebelum dan selepas berbraces....
Doc pasang band kaler biru la pulak...
Baru nak request kaler light purple or pink...
Tak sompek den nak koba kek doc tu haaaa....
Hehehehhehe....

P/s : ESOK BIRTHDAY AJ KENGKAWAN.....
Hahahahhahahaha....
Ek'eleh... Kecohlah minah ni.. =P




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Saturday, 1 June 2013

It's JUNE!!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas....
Thanks buat semua yang sudi meluangkan masa dan berikan semangat buat AJ untuk Entri Ni
Arini dah masuk bulan Jun....
Pejam celik dah setengah tahun 2013 berlalu...
AJ harap Jun ni memberikan sinar baru dalam kehidupan seharian AJ....
Taknak pandang belakang dah...
Harapnya episod-episod duka tu akan berlalu pergi.....
Insyaallah...


JUN....
Bulan yang paling istimewa dalam hidup AJ setiap tahun....
Lagi 6 hari bersamaan 6 Jun, genaplah umur AJ 27 tahun.....
OMG!!! Dah nak masuk 27 tahun dah AJ ni rupanya...
Ingatkan baru 17 tahun... Kihkihkih... =P
Dan lagi 8 hari bersamaan 8 Jun, Mr.JR jugak beranjak ke usia baru 26 tahun...
Yup, hari lahir kami selang 2 hari je... Tahun kelahiran je lain...
Hehehehehehe.....
So jimat... Sambut sekali harung je.... Ehhhhh????
AJ tak mintak banyak pun, mudah-mudahan perjalanan hidup kami ni dipermudahkan....
Semoga kami panjang usia, murah rezeki...
Dan semoga cepat kami naik pelamin....
Hahahahahahaha.... =P

Kepada Mr.JR, thanks untuk advance birthday present ni tau....
Lagi senang i nak update blog.....
Macam sekarang ni... Kihkihkih....

Kepada kawan baik AJ, "Puan" Jay yang majlis resepsinya berlangsung hari ni, AJ akan usahakan untuk pegi majlis kamu ye....
Insyaallah.....
Sebabnya majlis dia clash pulak dengan majlis kenduri kawen cousin AJ sebelah lelaki....
Hope sempat sampai sebelum Jay bersanding....
Apapun selamat pengantin tak berapa nak baru...
Hehehehehehe....

P/s : Tahun ni, 4 Jun pun special...
Hehehehe....
Okaylah, nak siap pegi kenduri jap... =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Semoga Blogger Mak Dara Cepat Sembuh


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

AJ ada terbaca mengenai berita Blogger Mak Dara telah dimasukkan ke hospital kerana demam denggi....
Beberapa hari sebelum tu AJ dapat tau anak Mak Dara dimasukkan ke hospital kerana disyaki menghidap demam Virus Kencing Tikus....
Tup tup AJ dapat khabar Mak Dara pulak dimasukkan ke hospital....
Ya Allah... Macam-macam dugaan menimpa Mak Dara...
AJ doakan semoga Mak Dara cepat sembuh dan boleh kembali berblog seperti sediakala...
Patutlah Mak Dara takde entri baru..
Dan tweet AJ tanyakan khabar mengenai anaknya pun tak berbalas...
Rupanya Mak Dara tengah tak sihat...

Berikut gambar yang AJ amik dari blog Mak Dara, http://www.bicaramakdara.com/....




Kepada Mak Dara ku sayang, AJ tau Mak Dara kuat...
Insyaallah, Mak Dara boleh hadapinya.....
AJ faham keadaan Mak Dara.....
Semoga Allah swt sentiasa melindungi Mak Dara dan memberikan kesihatan yang baik buat Mak Dara sekeluarga....
Jom sama-sama kita doakan kesihatan Mak Dara...

P/s : Sekarang musim...
Jaga kesihatan semua....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"