Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 28 February 2013

Rezeki Jangan Ditolak!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini murah rezeki kami-kami kat ofis ni.....
Ada orang berbesar hati nak belanja......
Alhamdulillah........
So kitorang lagi lah......
Kecik tapak tangan, KLCC kami tadahkan.......
Hehehheheheh.....
So dengan segera call KFC delivery....
AJ sure, mesti ramai tak tau yang KFC ada delivery kan??
Tadi AJ post gambar kat fb kawan AJ ada jugak yang terkejut....
Rasanya KFC delivery ni dah lama dah wujud...
Tapi tak famous macam delivery service francais lainlah..
Kalau pizza, McDonald tu memang semua biasa dengar kan.....

Nak tau lebih lanjut pasal KFC Delivery ni, Klik Sini.....
Kat situ korang boleh tengok menu apa yang boleh diorang delivery dan kat mana yang ada delivery..
Tapi ada jugak yang diorang tak delivery cam variety bucket tu....
Lain-lain tak sure pulak...
Rasa lain ada...
Nak tau klik je kat atas tu.... Direct ke delivery menu dan KFC mana yang ada delivery... =D


P/s : Sedap pulak lunch arini.. =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Amoi, Kasi Potong!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semalam sementara Mr.JR nak repair kereta, AJ pegilah salon sebelah tu...
Mulanya nak cuci dengan trim rambut sikit je....
Sebab Mr.JR pun dah tak bagi AJ potong rambut after potong pendek before raya aritu... =P
Dah masuk kedai tu lain pulak ceritanya...
AJ cakap kat amoi tu, "kasi trim depan lepas tu kasi layer ek"
Sekali terlintas pulak nak potong.....
Padahal sebelum ni bukan main liat lagi....
Rambut dah rosak kat hujung pun gigih lagi membela....
Tapi since dah serasi dengan rambut pendek, mulalah nak potong sana sini....
Hehehehe.....
Tapi nasib baiklah amoi tu potong tak pendek sangat..... Pendek sikit je....
Kuar salon terus ada orang jeling....
"U potong rambut ek?"
Errrrrrrrrrrrrrrrr.....
Alamak perasan pulak dia.... Hahahhahahah....
Sengih je la... Nak buat apa lagi kan kan kan.......
Takkan nak masuk kedai tu balik suruh extend rambut yang dia dah potong tu???
Kihkihkih.... Tapi seriously puas hati gi salon tu.....
Dia potong rambut teliti sangat....
Harga pun standart la.... Tak mahal mana pun....
AJ potong, cuci, treatment dan blow baru rm48...
Okaylah tu kan.....
So siapa yang ada kat area Wangsa Maju boleh try Pegi salon September, kat bangunan belakang NZ lama tu dan berdepan Cozy Place...... =D
Next nak try pegi salon Chinta yang Fasha Sandra punya tu....
Semalam malas pulak nak berjalan naik atas tu.... So September pun okay... =D




P/s : Photo"GEDIK" sangat!

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Anak Muda Berjiwa Besar


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tertarik dengan 2 artikel yang AJ baca dari Harian Metro online...
Alhamdulillah dengan peredaran dunia yang semakin moden..
Masih ada di kalangan mereka yang berjiwa besar...
Dan mereka cumalah KANAK-KANAK.....
AJ tak rasa ramai anak muda yang bersifat macam ni sekarang......
Moga mereka menjadi contoh kepada generasi muda yang lain.....

Berita 1

Kejar kereta pulang RM37,500

Batu Pahat : Usianya baru 13 tahun namun kejujuran dan kemurnian hati Amir Azizan Hashim mungkin jauh mengatasi orang dewasa apabila dia memulangkan semula beg tangan berisi RM37,500 (SG$15,000) milik seorang wanita warga Singapura yang tercicir.

“Saya mengayuh basikal selaju mungkin mengejar kereta dinaiki wanita itu bagi mengembalikan beg tangannya,” katanya mengimbas kejadian itu yang berlaku berhampiran sebuah pasar raya di Taman Soga, di sini, awal Januari lalu.

Pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Dato’ Syed Esa, di sini, ditemui selepas menerima sijil penghargaan atas kelakuan terpujinya itu daripada pihak sekolah, semalam.

Sijil penghargaan itu disampaikan Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid (HEM) SMK Dato’ Syed Esa, Mohd Taat Kasran.
Amir Azizan

Amir Azizan berkata, kejadian itu berlaku kira-kira jam 10 pagi, awal Januari lalu ketika dia ke pasar raya berkenaan untuk membeli akhbar.

Berita 2

Murid selamat al-Quran

Rantau Panjang : Ketika kanak-kanak lain seronok bermain air, lain pula dilakukan Nurul Natasha Mohd Yasin, 11, apabila dia menyelamatkan beberapa naskhah al-Quran di dalam bilik darjah yang ditenggelami banjir di Sekolah Kebangsaan (SK) Sri Rantau Panjang 1, di sini, semalam.

Nurul Natasya yang juga murid tahun lima sekolah berkenaan berkata, dia keluar rumah untuk melihat keadaan sekolahnya yang ditenggelami banjir sebelum teringat ada beberapa naskhah al-Quran berada di dalam bilik darjah.

Katanya, meskipun terpaksa meredah air sehingga paras pinggang dalam kawasan sekolah berkenaan, dia memberanikan diri untuk melihat keadaan bilik darjah.

“Selepas masuk ke dalam bilik darjah saya memeriksa setiap meja murid dan mendapati ada al-Quran tertinggal sebelum segera menyelamatkannya daripada ditenggelami banjir.
Nurul Natasha menyelamatkan beberapa naskhah Al-Quran di dalam bilik darjah daripada ditenggelami banjir.

“Meskipun terpaksa meredah banjir sehingga paras pinggang, saya tetap memberanikan diri untuk melihat keadaan bilik darjah, malah saya menganggap ia satu tanggungjawab sebagai umat Islam,” katanya ketika ditemui, semalam.

Sumber : Harian Metro Online

Sejuk perit ibu mengandungkan mereka ni agaknya ye....
Semoga bila dewasa pun mereka masih begini...
Insyaallah..
Seriously AJ sangat kagum!

P/s : Kadang kita yang dewasa tak berfikir macam ni kan... 

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 27 February 2013

Kasih Sayang Seorang Bapa..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Ni video yang Mr.JR post kat fb dia........
Lepas tu dia suruh AJ tengok......
Serious dah bergenang airmata wa baq ang.....
Nasib kat ofis..
Kalau kat rumah gugur jugaklah..........
Sayangnya seorang bapa kepada anak perempuannya.....


Bapa seorang yang jarang menunjukkan kasih sayangnya..
Tapi sekali dia lafazkan kata-kata sayangnya....
Tersentuh rasa........
Mungkin waktu tu lah baru kita sedar betapa besarnya kasih sayang seorang bapa selama ni......


P/s : Abah... Terima kasih...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Hati-Hati Di Jalanraya!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Okay ni bukan kisah pak mat tempe kena langgar motokar.......
Takde kena mengena dengan jalanraya pun cerita yang AJ nak story ni..
Saja nak buat onar..
Ada rasa kena tipu tak?? Opssssssssssssss... =D

Korang penah dengar gunting dalam lipatan?
Duri dalam daging??
Musuh dalam selimut???
Semuanya memberikan maksud yang lebih kurang sama kan??
Macam backstabber la..... Atau dalam bahasa melayunya orang yang gemar tikam belakang ni...
Penah kena?? Ada satu tempat keje dengan orang-orang macam ni tak??
Mesti ada kan...
AJ dan ofismate ada jugak "terpaksajebak" dengan orang macam ni.... (Ewah suka hati kau ye AJ nak buat ayat.)
Depan kita bukan main ayat manis semanis gula yang ditelan sepeket sekali gus.....
Belakang-belakang, tutup pintu mengata baeeekkk punya!
Depan bukan main lagi minta itu ini... Bukan main bahasa minta tolongnya..
Belakang sesedap rasa mengutuk sewenang-wenangya..
Kadang tu sampai jadi fitnah.....
Dahlah cerita tak betul, lepas tu tambah perasa lagi...
Kita yang tau kisah ni, ye kan aje la...
Yang tak tau dan tetiba jadi bahan??
Apa perasaannya...
Diorang ni tak fikir ke ye???
Entahlah...... Kadang muka manis, cantik, comel lote, hensem dan segak bergaya....
Tapi sayang seribu kali sayang..
Hatinya busuk dan lebih busuk pada daging busuk.... Nauzubillah...
Semoga orang-orang macam ni dijauhkan dari sekeliling kita semua.....
Macam AJ cakaplah..
"Berhati-hati di jalanraya, Don't drink and drive"
Nampak tak sekarang kena mengena tajuk entri dengan isi kandungan??
Hehhehehehehe.... =D



P/s : Kalau korang jumpa orang macam ni nak buat apa??



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

WW #30 : Haaaa Skodeng!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


Amboih bukan main lagi 2 ekor ni...

P/s : Nanti AJ datang skodeng blog korang okay... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Tuesday, 26 February 2013

Today!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Today will be hectic day!!!!
Nasib semalam AJ cukup tidur....
Kalau tak jenuhlah tahan mata.......
Bangun pagi tadi biji mata ni merah sebelah....
Tak taulah malam tadi mimpi bertumbuk ke ape... Hehhehehe... =P
Sampai ofis tadi busy makan dulu siap-siap...
Sementara tu, AJ update blog dulu...
Kang tak sempat sangat......
Sebab ofis AJ arini agak busy dengan BOD Meeting, Audit Committee, etc...
So tak boleh nak online sangat.......
Hehehehheh..... Cover line kene cemerlang maaa.... =P
Nanti dah free sikit AJ pegi jalan-jalan kat blog korang ye...


As Usual... Ada pesanan penaja... =P
Tugasan untuk korang yang ada Facebook....
Siapa yang belum VOTE AJ tu silalah vote........ Yang dah vote tu Terima kasih daun keladi...
Contest tu dah nak tamat very soon... =D
Kalau nak vote klik link bawah ni.... Tolong vote ye....






"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Monday, 25 February 2013

Kesudahan Dilema


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tadi AJ memang dalam dilema...
Kalau korang nak tau dilema apa, Klik Sini....
Akhirnya setelah AJ tolak, tambah, bahagi dan darab....
AJ pilih untuk cucuk earphones, pasang lagu Sway, tutup pc, angkat beg dan lambung kaki....
Memang mata AJ mengantuk sangat..
Tak lalu dah nak buat pape lagi... Terasa macam takde energi yang tinggal....
Nampaknya takdelah duit shopping lebih next month....
Hehhehehehehhehe........
Sempatlah tengok cerita rindu bertamu di Abu Dhabi...
Tak payah nak repeat kat Tonton..... =D
Dalam bas pun tadi tak ramai umat manusia...... Fuhh nasib baik....
Sekarang ni mata AJ bak digam-gam, dipaku-paku bagi takmo bukak...
Tapi tak boleh nak tidur... Kang dah nak Maghrib....
Pastu pulak jap lagi Mr.JR nak datang hantar hp dia bagi AJ guna sementara nak tunggu buah hati AJ tu sihat.... =D
Thanks ye sayang.....
Sungguhpun begitu, Ipad masih dalam tangan AJ.....
Dapat buah hati baru AJ bagi balik....
Hahahahahahha.... =P

Okay tugasan untuk korang yang ada Facebook....
Siapa yang belum VOTE AJ tu........
Tolong vote ye.... Contest tu dah nak tamat... =D
Kalau nak vote klik link bawah ni....

http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/blogger-i-really-need-your-help.html



P/s : Pekerja Cemerlang "lah sangat".. =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Dilema : Nak OT Ke Taknak?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sekarang ni AJ betul-betul dalam dilema....
Tadi diorang tanya AJ, nak OT ke tak arini???
Tapi AJ sendiri pun tak tau nak cakap ye atau tak.....
Mata AJ ni memang dah mengantuk sangat-sangat....
Tadi pegi toilet pun boleh terlelap sekejap...
So boleh imaginekan tak tahap mengantuk tu macam mana???
Tengok cuaca kat luar, hujan dah hampir reda...
So memang timing yang baiklah kalau nak balik...
Tengok jam dah pukul 5 PM....
Lagi setengah jam dah nak balik.......
Diorang suruh ot 1jam je...
Means pukul 6.30 PM lah baru AJ boleh balik........
Dilema ni... Nak ot ke, nak balik.....
Nak ot ke nak balik???
Kalau ot, sempat ke nanti nak tengok rindu bertamu di Abu Dhabi tu??
Lepas tu rasanya kalau pukul 6.30 PM tu memang peak hours....
Susah nak dapat bas.... Orang mesti ramai gila.....
Aduh dilemanya..........
Nak pilih mana ni?? Ot ke, balik rumah???


P/s : Oh dilemanya perasaan...

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Segmen Bloglist Dayanayana & Nini


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Jom join 1st segmen mereka ni......
Thanks ye nini invite AJ....
AJ join support segmen diorang... =D

Klik BANNER kalau nak join......

Syarat dia mudah sangat....


  1. Buat satu entry mengenai segmen ni. Letak gambar pingu tu dan link kan ke blog ini. 
  2. Follow blog Nini dan Dayanayana
  3. Like page Bila Jemariku Menari
  4. Dah siap, pastekan entry u all di ruangan komen.
P/s : Jom JOIN!

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Hijrah Adam Corrie


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Kisah ini AJ amik dari fan page Adam Corrie sendiri.....
Cerita ini telah diringkaskan oleh beliau....
Rasa terharu dan sebab dada AJ kalaa membacanya....
Allahuakbar........ Besarnya kuasa Allah swt...
Jom sama-sama kita baca..

Assalamualaikum sahabat-sahabat. 
Saya ada banyak menerima msg dari sahabat-sahabat di FB yang ingin tahu bagaimana saya boleh memeluk Islam. 

Saya ringkaskan di sini untuk sahabat-sahabat budiman

13 July 2007 in Bangunan PERKIM jln ipoh
13 Julai 2007,
Secara rasmi saya telah kembali pada fitrah.
Berasal dari keluarga cina yang menganuti agama Budha.

Saya giat belajar mengenal Islam sebelum memeluk Islam lagi. Belajar bagaimana solat, serba sedikit mengenai fardu ain.

Saya telah mengucap 2 kali syahadah sebagai Adam Corrie Lee bin Abdullah. alhamdulillah dengan hidayah yang diberi di ketika usia 39 tahun. Impian pertama sebagai Muslim ialah ingin menjadi tetamu-Nya.

Bagaimana boleh peluk Islam?
1. Kaabah. - sy suka tgk kaabah. Ia membuatkan saya tenang dan rasa ingin ke sana.
2. Bersahabat baik saya anak ustaz ketika kanak-kanak, selalu bawa saya ke masjid. suka akan akhlak dan cara hidup mereka.
3. Mencari pedoman dan kebenaran dalam hidup. Telah banyak agama sy kaji sebelum membuat keputusan balik pada fitrah.

Mendapat hidayah ketika di dalam mimpi. Bermimpi seperti berada di syurga, lalu didatangi seorang yang bercahaya putih, mukanya bersih tersenyum. Ia memberi satu ketenangan yang amat ketika itu.
Insan tersebut seperti memberitahu Islam adalah pegangmu.

Alhamdulillah impian pertama selepas memeluk Islam, perkara pertama ingin saya lakukan selepas pandai solat 5 waktu ialah menjadi Tetamu Allah. Alhamdulillah dalam masa 10 bulan menjadi saudara baru, Allah telah menjemput saya menjadi TetamuNya :)

Alhamdulillah :)



Apa yang korang rasa bila baca entri ni???


P/s : Semoga Si Dia juga diberikan hidayah......
Amin... =D

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

1st Giveaway by Zura Online Shopping


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tengah syok-syok AJ ber"sway"......
Tetiba Deqla Manjew cakap dia tag AJ.....
So dengan segera dan berbesar hati nyamuk AJ menjoinkan diri... =D

Nak join klik BANNER.....
Tarikh tutup : 23 Mac 2013 bukan 2014....
So cepat join.....

syarat2 nye sangat simple ! xnak susah2. :)

1) buat entry bertajuk 1st Giveaway by Zura Online Shopping.
2) copy banner di atas n letak kat entry korang. 
pastikan backlink ke entry nie semula taw taw. :)
3) follow blog si gadis ungu utk tahu perkembangan. (wajib)
4) like page Zura Online Shopping. (wajib)
5) tinggalkan link entry korang kat ruangan komen.
6) tag sekurang2nye 2 rakan blogger dan pastikan dorang tahu. 

AJ nak tag...

Nak tau hadiah boleh pegi kat sana ye... =D

P/s : JOIN!

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Sway


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pepagi ni AJ nak ajak korang exercise sikit..
Dengar lagu ni sure semua akan rasa nak menari.......
Ni salah lagu all the time favourite AJ......
Kalau dengar berpuluh-puluh kali sehari pun AJ tak kisah......
AJ suka yang versi Pussycat Dolls.....
Ehemmm... Bukan sebab keseksian diorang ek......
Sebab rentak dia agak rancak sikit berbanding yang old version..... =D
And lagi 1 AJ suka yang Sooyoung nyanyi masa program christmas past few years......
Lagu ni really make me wanna dance.....
Tapi AJ tak tau nak menari sway ni...
Gile susah kot... Mau terbelit-belit kaki.....
Nak-nak yang Latin punya step.... =D
I wish 1 day AJ boleh dance macam tu....

Jom layan....




Sway by Pussycat Dolls

When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway
Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more

Like a flower bending in the breeze
Bend with me, sway with ease
When we dance you have a way with me
Stay with me, sway with me

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now

Sway me, make me
Thrill me, hold me
Bend me, ease me
You have a way with me

Sway with me
Sway (sway) (Sway)

Other dancers may be on the floor
Dear, but my eyes will see only you
Only you have that magic technique
When we sway I go weak
I go weak

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now
Sway me
Sway me
Sway me now


Pussycat Dolls Version


Sooyoung Version

Ehem korang.....
Nak promo sikit...
JANGAN LUPA VOTE AJ TAU.... =D

http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/blogger-i-really-need-your-help.html

P/s : Let's sway.... =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Shopping Day!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Start dari hari Jumaat aritu, AJ dah mula dah penyakit shopping AJ....
Pastu check pulak M2U, gaji dah masuk....
Canteeekkkkkk!!!!! Memang menjadi-jadilah kan.....
Jumaat AJ beli sepasang jegging dan 2 pasang flat shoes....
Balik tu, AJ try jegging tu selesalah pulak....
Terus AJ call Mr.JR ajak pegi balik kedai AJ pegi siang tu.....
AJ sambar lagi dua jegging tu...
Kalau yang tak tau jegging tu apa... Silalah google.....
Hehehehehhehe.... =P
Semalam pulak AJ pegi makan cheese naan best in town....
Memang best wa baq ang......
Terliuqqqqq tengok cheese dia....
Nanti AJ up kan entri pasal cheese naan ni.....
Sekarang ni AJ takde pulak amik gambar everytime pegi sana....
Sebab busy makan... So memang tak dan lah amik gambar ke apa..... =D
Tadi pulak AJ pegi Times Square....
Tujuan asal nak investigate pasal perempuan terjun bangunan tu...
Ehhhhhh!!!!??? Bukan-bukan....
Sebenarnya nak pegi amik Ipad je dari Mr.JR..... (Pinjam je)
Lepas tu "TER"shopping pulak..... Hehehehhehe.....
AJ beli sepasang varsity jacket dan sepasang knitted top.....
Lepas tu berlambak-lambak accessories..... Hahahahha.... =D
Entah bila nak pakai, AJ pun tak tau lah....
Tapi dalam pada pegi shopping shoppang kopak kapak tu, AJ sedih jugaklah....
Sebabnya buah hati AJ belum siap di"repair" lagi....
Waaaaaaaaaaaaaaa......

Eh korang!!! Nak ingatkan lagi ni....
Jangan lupa vote AJ tau....
Klik link bawah ni... Contest tu dah nak tamat.....
Mohon jasa korang tolong AJ ye.....
thanks....


P/s : Kuota shopping bulan ni dah limit.....
Huhuhuhuh.... =Dss

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Saturday, 23 February 2013

BLOGGER... I Really Need Your HELP....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

I'm entered 1 contest by Limelight Fotograpthy that need your like on my picture on their FB....
I hope you guys can support me by liking my photo as below.....

Guys!! Still need your vote.....
Competition ends in ONE week.....
Pls LIKE PIC and PAGE.... (CLICK LINK below)

(1) LIKE MY PHOTO

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=518228318227750&set=a.517743121609603.123802.114740518576534&type=3&theater 


(2) U have to LIKE THIS PAGE for your vote validation
This is IMPORTANT

http://www.facebook.com/limelightfotography 


P/s : THANK YOU...




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Rindu!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sekarang ni AJ tengah menanggung rindu yang teramat sangat....
Membuak-buak perasaan ni......
Harapnya esok dapatlah AJ melepaskan rindu AJ...
Dah almost 4 hari AJ simpan rasa rindu ni.......
Dengan Mr.JR pun tak rasa macam tu tau.......
Sebabnya dengan dia AJ selalu jumpa........
Hehhehehehehheh...

Sebenarnya AJ rindukan telefon AJ...... =(
Serious rindu sangat...
Buat masa sekarang, laman sosial je la jadi penghubung AJ dengan Mr.JR dan kawan-kawan......
Nasiblah ada laman sosial ni..
Tapi during ofis hour dengan time AJ ada kat rumah je la baru dapat online pun...
Kalau AJ keluar memang tak dapat nak contact sesiapa la......
Kalau ada pun guna hp Mr.JR........
Hahahhahahhaha........
Dan tadi Mr.JR cakap esok dia nak bagi AJ Ipad dia tu....
Yeaaayyyyyy........ Happy perasaan sekejap...
Tapi Ipad tu pun boleh guna bila ada wifi je.....
Tak kisahlah.... Janji tak payah nak bukak tutup lappy macam sekarang......
Sementara nak tunggu buah hati AJ tu sihat......
Cuma still tak dapat nak call la.... Ipad3 kan takde function call...
Hope sangat esok lusa, dia dah sihat.....
Memang semak bila takde "semat"fon.....



P/s : R>I>N>D>U....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Friday, 22 February 2013

Semua Busy Ke?


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Dari tadi lagi AJ cuba surf beberapa website...P
AJ nak survey dan book tiket flight pun tak boleh....
AJ nak online shopping pun tak boleh....
Nak blogwalking pun ada yang boleh tak boleh...
Ishhhh geramnya.........
Rasa nak gigit-gigit je PC ofis ni.........
Nasib dah nak balik....
So sambung kat rumahlah segala agenda-agenda yang tergendala tu.....
Yang penting nak book tiket flight tu...
Yeahhhhhhh... Walaupun berbulan lagi....
Excited nya bukan main...... =P
So sekarang ni nak blogwalking pun jadi tak best..
AJ tangguhkan lawatan malam nanti lah..
Esok sabtu, so bolehlah berjimba-jimba sampai awal pagi....
Takde lah nak risau kes terlajak tidur ke apa ke.. =D
Paling tak pun kena bebel dengan mak je la...
Anak dara bangun petang....
Hahahahahahahhaha... =P

P/s : Ke line internet yang SIBUK???


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Ke"BUSY"an Melanda...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Fuhhhhhh.... Finally.....
Barulah ada masa nak menjengah ke blog AJ ni.....
Dari pagi masuk keje tetiba busy......
Yelah, sebok nak prepare dan failkan minit mesyuarat untuk hari Selasa nanti...
So hari Selasa pun mesti ter ter ter sangatlah busy.....
Kejap lagi AJ nak BW.....
Tapi dalam busy tadi tu, lunch time tadi sempat je ke Masjid Jamek cuci-cuci mata dan makan kat Capitol depan SOgo tu...
Hahahhahahahha... =D
Sekarang ni nak berjalan dari 1 blog ke 1 blog kat bloglist AJ dan dashboard....
Harapnya lepas ni takde lagi lah keje nak kene buat tetiba kan.....
Hahaha.. Dasar MALAS! =P



P/s : Pasal Zalora semalam....
Nasib ada yang bagi AJ nombor Credit Card dia.....
Hehhehehe... =P

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Thursday, 21 February 2013

Aduhlah ZALORA!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bukak email kejap ni nampak 1 email ni...
Macam tau-tau je semalam AJ dah cashkan RM250 duit BR1M tu...
Arini pulak dia buat sale......
HOT DEAL OF THE DAY!!!!!!
Arrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....
I went crazy!!!!!!!!
Patut shopping ke tak????
Kalau korang dah ready nak jerit sama macam iklan dia tu....
Silalah browse website Zalora ye....


Kalau korang dah betul-betul sedia....
Klik je BANNER tu...........
OkBYE nak check it out apa yang menarik disitu... =D

P/s : Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Amah Dibelasah Hingga Koma!


ASSALAMAUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Kalau Jumaat lepas kita duk kata pasal amah lambung bayi..
Arini seorang amah dibelasah hingga koma...
Aduhhh... takutnya AJ dengar...
Tapi bukan majikan yang membelasah amah ni......
Penyamun....
Ya ampun kejamnya mereka...
Dahlah menyamun, belasah orang tanpa belas kasihan pulak lagi...
Takutnya dunia sekarang.......

Dibelasah Sehingga Koma

Kuantan: Seorang pembantu rumah kini bertarung dengan maut di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) selepas dibelasah dengan kayu sepanjang satu meter hingga koma oleh seorang penyamun yang memecah masuk rumah majikannya di Lorong Sekilau 61, Taman Perdana, Jalan Haji Ahmad di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 10 pagi itu, Bahriah Amaq Limah, 30, dari Lombok Tengah, Indonesia, parah di kepala, muka dan mata kanan akibat dihentak dengan kayu sebelum penyamun berkenaan melarikan diri bersama hasil rompakan dianggar bernilai RM7,000.
Difahamkan, ketika kejadian mangsa tinggal berdua dengan ibu mentua majikannya yang berusia 70 tahun dan sedang melakukan rutin harian membersihkan bahagian atas rumah dua tingkat itu manakala warga emas berkenaan berada di dapur.


Majikan mangsa yang mahu dikenali sebagai Hee, 37, berkata wanita yang baru tiga bulan bekerja dengannya itu kini terlantar di ICU HTAA dan masih tidak sedarkan diri.

Foto
BAHRIAH kini terlantar di ICU.
Hee, seorang peniaga bergegas pulang selepas mendapat panggilan telefon daripada ibu mentuanya memaklumkan kejadian berkenaan.

P/s : Kejam!!





"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Macam Drama Kisah Mereka Ni...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semalam kecoh pasal hal Fizz Fairuz putus tunang dengan isteri orang...
Arini pulak AJ baca kenyataan Azlyn Massiela tu, cakap dia tak pernah berkahwin sepanjang 26 tahun kehidupannya.....
Then AJ baca dalam beautifulnara, ada seorang lelaki bernama Ramli (bukan nama sebenar) keluar kenyataan "Jangan salahkan Fizz Fairuz"....
Ehhh?? Mana 1 yang betul ni...
Ini kata itu, sebelah sana cakap ini......
Macam-macam kenyataan yang keluar dari pelbagai  pihak........
Memang drama sungguhlah kisah diorang....
Semalam melimpah rasa simpati pada Fizz Fairuz dan secara tak langsung kesiankan Almy Nadia yang jadi mangsa keadaan.....
Bila baca kisah-kisah yang keluar arini.... Rasa kesian kat diri sendiri pulak...
Hahhahahahha.....
Sebabnya jadi confuse, tak tau mana 1 lah cerita sebenar dan apa yang berlaku...
Moral of the story, biarlah mereka selesaikan masalah mereka sendiri...
kalau ada yang bercakap tak benar, itu urusan mereka.....
Yang penting Allah swt lebih mengetahui kebenarannya....
So AJ pun malas nak amik tau sangat.......
Biasalah dunia artis ni kan banyak dramanya.....
Ada yang betul dan selalunya lebih kepada cerita yang kurang tepat....
Dah namanya pun GOSSIP kan......
Baik AJ bergossip dengan ofismate mana tempat makan yang patut kami serbu...
Ehhh??? =P



P/s : Dengar boleh, Percaya??? Janganlah!

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

Wednesday, 20 February 2013

Terima Kasih


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Korang minta tolong LIKE contest yang AJ join ni sekali boleh??
KLIK link atas ni dulu ye... =D   

Lupakan kejap kes "semak"fon AJ tu dulu...
Kalau difikir-fikirkan kang, memang nak baran je la.....
Berharap je la menatang tu okay jap lagi.....
Tadi lunch time AJ berjalan-jalan jap...
Pegi collect harta sepencarian jap... Eh???
Bukanlah... AJ pegi collect voucher BR1M....
Nasiblah tempat nak collect nya tu dekat dengan ofis je.....
Tapi jenuh jugaklah nak berjalan tengah-tengah hari ni kan..... Fuhhh....
Dah amik voucher tu pulak, terus AJ pegi bank untuk cashkan.....
Menara Maybank pun sebelah ni je kan.....
Dah alang-alang cashkan terus.......
Esok malas nak turun-turun lagi.....
Amboih... Tak menyabar-nyabar seorang AJ ni kan.... =P
Hahhahhahhaha...
Takpelah, atleast terubat sikit hati yang tengah marah gila tu.......


Apapun terima kasih sudi berikan Bantuan Rakyat 1 Malaysia kat kami yang bujang-bujang ni...
Alhamdulillah...... =D

P/s : Selesaikan apa yang patut dulu....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

My Life Without Smartphone!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini 1st time setelah bertahun-tahun lamanya, AJ hidup TANPA Smartphone...
Perasaan dia?? Macam entah....
Kosong... Sumpah kosong gila...
Nak whatsapp tak boleh, nak buat apa pun susah......
Call lagi lah tak dapat...
Semua gara-gara kononnya nak bagi lajulah, apalah, tak hanglah..
Penyudahnya jahanam terus!!!!
Memang AJ dah rasa nak baran dah ni...
Dahlah call insan yang sepatutnya tak jawab-jawab call.....
Menyusahkan betullah.....!!!!!
Nak buat apa pun tak boleh...
Mana kawan-kawan AJ yang rasa nak hubungi AJ..
Korang email je la..
Tapi during ofis hour ngan time AJ ada kat rumah je la AJ boleh baca dan reply.......
Ishhhh... memang AJ sakit hati sangat!!!
Lain kali tak payahlah godek-godek telefon orang!


P/s : B.A.R.A.N

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"