Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 31 December 2013

Imbas Kembali 2013


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

2013 sudah hampir melabuhkan tirainya beberapa jam lagi......
Bila imbas kembali kan, banyak suka duka, airmata, kecewa yang berlaku sepanjang tahun...
Ecewahhhhh ayat kau!... Hehehhhe..
Semua orang pun macam tu kan........ =P

Dalam entri ni AJ nak imbas kembali sikit sebanyak bende yang best dan tak best dalam tahun 2013 ni....
AJ amik point-point je yang ada dalam blog ni....
Otak ni takdelah hebat sangat nak recall semua bende yang jadi setiap hari sepanjang tahun kan..... =D


Januari

1- AJ dapat rezeki baru setelah 2 tahun keje kat tempat lama.
2- Dapat riding shoes dari Mr.JR...

Februari

1- Ride ke Cameron Highland...
2- Berselisih faham dengan kawan baik AJ.... Tak penah dia marah lelama macam tu.
3- Al-Fatihah buat Blogger Bro Jejai...

Mac

1- Bestie AJ nikah.... Dalam duk teka-teki siapa kawen dulu setelah sekian lama, akhirnya baru dapat jawapan..
Kan betul, dia yang akan kawen dulu.....
2- Kucing AJ mati kat vet.... Dahlah mati, bil pulak mahal gile...

April

1- AJ bukak langkah pertama nak buat braces setelah bertahun simpan hasrat....
Baru buat appointment je...
2- Pegi vacation kat PD, tapi AJ rosakkan mood cuti semua orang....
AJ kene food poisoning di malam pertama cuti.... Penyudahnya second day tu tak dapat berjalan kemana sebab AJ kene tahan kat hospital 4 jam dari awal pagi....

Mei
(Bulan paling banyak dugaan)

1- First time dalam hidup AJ kena tahan wad....
Ingatkan kisah masuk hospital  ni dah tamat lepas balik bercuti.....
Rupanya tak, lepas 2 hari AJ kene masuk wad pulak selama 3 hari sebab tekanan darah rendah dan sel darah putih naik, selain "cerry berry" dan muntah-muntah...
2- AJ hilang keje gara-gara mulut puaka orang lain...
Kene fitnah baik punya!
3- Dapat Ipad Mini sebagai advance birthday present dari Mr.JR.....
Happynyaaaa.. =D
4- Kucing AJ pulak kene operate sebab baby dia mati dalam perut..
Nak menangis jugak rasanye...
Yelah, keje dahlah takde.....

Jun

1- Tetiap tahun special sebab bulan kelahiran AJ..
Bukan AJ je, Mr. JR pun berselang 2 hari je dengan tarikh birthday AJ...
2- Officially berbraces setelah 2 bulan menanti waiting list tu....
3- Buat surprise birthday untuk Mr.JR....
Fuhhhh.. Nasib menjadi.. =D

Julai
(Bulan Ramadhan tak banyak cerita)

1- Kali pertama AJ join event dengan blogger...
Majlis bukak puasa...
Itulah langkah pertama yang AJ untuk eratkan silaturahim dengan blogger lain....
selalu kat alam maya je kan......

Ogos

1- Raya paling tragedi sekali....
AJ nyaris nak buta gara-gara contact lens....
Nak cantik punya pasal, hambik kau.... Tu makan dia....

September 

1- Urap... Kucing baik yang selalu minta makan dekat family AJ..
Tetiba datang je kaki belakang tak boleh jalan....
Kacau bilau AJ bila tengok macam tu....
Bagai nak gila meminta ehsan sana sini untuk tanggung kos perubatan dia...

Oktober

1- Akhirnya Urap pergi juga...
Habis usaha AJ, maaf Urap kami tak dapat selamatkan Urap.....
Tak taulah siapa gerangannya yang pukul Urap sampai jadi macam tu....
2- Busy ikut event je...

November

1- Masih lagi tak keje, so aktiviti AJ kebanyakannya berjimba-jimba je....
  2-Akhir November ada berita baik!!!!
Alhamdulillah..

Disember 

1- Start keje dengan company baru setelah berbulan-bulan lamanya menganggur.....
2- Berita mengejutkan mengenai pemergian Blogger Shaharil Salman akibat kemalangan...
Dah 2 orang blogger yang AJ kenal dijemput Ilahi tahun ni.... Al-Fatihah...

Azam AJ dah tercapai ke belum ye???
Rasenya AJ tak berazam apa-apa pun untuk tahun ni...
Hehheheheheh...

Semoga tahun 2014 ni lebih baik dari tahun-tahun sebelum ni...

P/s : Korang macam mana?

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. aj... macam mana nak tahu baby kucing tu tertinggal ??dia meraung kat kita ke atau memang aj rasa perut kucing tu ?? ..anyway selamat tahun baru 2014

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak meraung pun....
      Dia relax je... Tapi ade cam keluar cecair berbau dari lubang bontot kucing tu.....
      Tu yang terus bawak gi vet, sebab kitorang memang tau dia bunting.....

      Delete
  2. banyak kenagan suka dan duka ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul...
      Semua orang pun same kan....
      ade suka, ade duka... =D

      Delete