Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 6 November 2013

Short Trip ke Janda Baik


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Isnin lepas AJ dan kawan-kawan ke Janda Baik....
Memang tak rancang langsung pun nak ke sana sebenarnya....
Ini namenye 3 pagi punya plan.....
Kisahnya masa lepak-lepak minum dengan kawan-kawan, tetibe Mr.JR saje ajak mandi-manda kat Janda Baik...
Dah tu pulak semua cakap ON.... Yelah, ada yang memang cuti dan ade yang "buat-buat" cuti pulak time tu kan.... =P
So pagi tu dalam pukul 11, kami bertolak ke Janda Baik.....
Pegi 1 kete je, memandangkan kami pegi 7 orang dewasa je...
Anak-anak semua cuti kat umah nenek... =D

Sampai sana, kami tapau dulu makan tengah hari...
Harga dia boleh tahan mahal lah jugak...
Nasib baiklah sedap!
So kalau korang nak pegi, better masak sendiri je.....
Lepas tu masing-masing dah macam kanak-kanak...
Terus terjun masuk sungai tak padan dengan ade yang berstatus mak bapak budak dah... =P
Hehehhehheheh.....

Alhamdulillah, masa kitorang pegi tu cuaca elok je....
Tak panas sangat dan tak hujan....
Dah settle mandi, makan semua dalam pukul 6 balik KL...
Niatnya sebelum balik nak terus naik Bukit Tinggi, tapi semua macam dah lemau je...
So UNplanned lain kali je la.... (Sebab selalunya bile plan memang tak jadi!)
Hehehhehe...

Jom layan sekeping dua ++ gambar.. =D


Mr.JR aka MasterMind untuk Unplanned trip kali ni... =P


Adegan dugong-dugong terdampar...

"Kanak-kanak Ribena" serbu aiskrim...

Muka puas hati dapat mandi manda...
Hahahhahah.....

So, kalau korang rase nak lari dari kejauhan kota, bolehlah pegi Janda Baik....
Situ memang tenang dan damai...
Lupe kejap masalah yang melanda tau... =D

P/s : Sekali sekala group mak bapak budak berjimba.. =P


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

9 comments:

  1. seronoknya..!lama kot nur xmandi manda mcm ni..heheh

    ReplyDelete
  2. Kalau nak mandi2 sungai gini slalu g kat hulu langat jer... dkat dgn umah... hehehe... tp nnti bile2 nak try la g janda yg baik sangat ni...

    ReplyDelete
  3. Bestnya...akk da lama x ke sini...

    ReplyDelete
  4. okey . lain kali bawak ika pulak . i'm tooo stressed kak . kalau kak ade dekat nie, ika rasa dah peluk ika . rasa nak nangis puas2 dekat akak . okbai

    ReplyDelete
  5. Ahahahah best gila AJ! Apa lagi picnic la~ macikzkonah.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. TAK PERNAH SAYA SAMPAI LAGI DI JANDA BAIIIKKK PUNYA.. :)

    ReplyDelete
  7. mmg terbaiklah janda baik ni hehehe

    ReplyDelete