Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 9 November 2013

Applikasi DAYRE


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Penah dengar tak applikasi DAYRE ni??
Mesti tak penah kan....
Apps ni belum famous lagi kat Malaysia ni......
Baru 2-3 kerat je la yang install......
AJ tau pun sebab tengok kat Hanis Zalikha nye instagram.... =D


Applikasi ni name dia DAYRE...
Boleh install dari apps store ngan playstore dari smartphones korang.....
Apps ni lebih kurang macam diari....
Live update gitu.....
So senanglah korang nak tau, ingat ape dan mane korang pegi pada tarikh tu kan.....
Boleh check in, share gambar, video dan share emoticon yang comel-comel menggambarkan mood korang.....
Applikasi ni memang user friendly tau......
Mudah sangat nak gune.......

Yelah, nak usung dairi yang buku tu macam dah tak relevan dah sekarang...
Tapi kalau korang nak tulis yang tooooooo personal elok pakai je la buku ye.....
Jangan pulak nak share lat DAYRE ni.....
Haru nanti, tak pasal jadi bahan dan viral.... =P

Kat bawah ni antara sticker/emoticon yang ada pada applikasi DAYRE ni...
Kalau nak lepas geram, boleh je pilih icon memane yang korang rase time tu... =D
Pada AJ kan, apps ni macam "mini blog" gitu...


So apa lagi, pegilah install....
Lepas tu jangan lupe follow AJ sekali ye..... =D
Macam biase la, cari je "ayuejean"


P/s : Sosial sungguh!! =D


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

8 comments:

  1. menarik ! nak install sekarang. hehe

    ReplyDelete
  2. Dayre, semua smartphone boleh install ke AJ, akak guna blacberry takut downloas kena byr lak...hihi

    ReplyDelete
  3. Aah, nampak hari tu Hanis ada update pasal ni :D

    ReplyDelete
  4. Akak pun dh installed...dpt tahu drp keknis jugak..hehehe

    ReplyDelete
  5. mini blog..!
    mcm nak install je..
    macam nak install je..
    hehehe

    ReplyDelete
  6. MACAM BEST JER.. MACAM BEST JER.. :)

    ReplyDelete