Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 7 October 2013

Top To Toe..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini AJ nak share sikit produk yang AJ gune from top to toe....
AJ ni bukanlah seorang perempuan dalam kategori "Beauty Queen"...
Tapi sebagai perempuan, AJ tak lari dari produk penjagaan dan kecantikan kulit dan badan.....
Ecewaaaahhhh... Kemain ayat ko kan... =P
Jom kite intai produk-produk tu.....



Schwarzkopf Extra Care Hydro Collagen Shampoo & Conditioner
AJ start pakai produk ni dengan travel pack...
Masa tu memang tengah cari shampoo yang sesuai dengan rambut AJ....
Sebelum ni AJ gune shampoo Selsun Blue diselang seli dengan shampoo lain sebab AJ ni ade masalah kegatalan kulit kepala....
Tapi lepas shampoo tu habis, masalah kulit kepala AJ pun dah takde... So AJ stop penggunaan...
Tapi masalah lain pulak timbul....
AJ tak boleh pakai shampoo tu, shampoo ni... Jadi gatal dan rambut gugur tahap kronik....
Ngengada je kan.... Hehehehhe...
Bile AJ try schwarzkopf ni, elok pulak.....
Rambut pun jadi senang nak diurus since AJ ni spesis malas nak sikat rambut sangat.....
Dengan produk ni, even rambut tak bersikat pun tak kusut.....

Garnier Skin Naturals Sakura White
Pencuci muka dan pelembab ni, AJ baru sangat je guna....
Sebelum ni AJ pakai Safi Sari Susu Manggis...
Tapi bile pencuci muka tu dah nak habis, AJ dah tak jumpe Safi warne purple tu kat mane-mane..
Tak tau lah kot Safi dah tak produce Safi Sari Susu Manggis tu lagi....
So AJ decide untuk pakai Garnier....
Masa baru pakai ni, rasa okay je...
Lepas cuci muka dan pakai pelembab, kulit rasa lembut je....
Nanti lepas sebulan ke, AJ review pasal produk ni..
Sekarang ni awal lagi nak cerita kan... =D

Listerine Total Care Antibacterial Mouthwash
Bagi kebersihan mulut, AJ memang amalkan ubat kumur ni...
Tambahan pulak AJ ni berbraces, memang tang tu penting.....
Ade part yang susah berus gigi nak bersihkan, so inilah fungsinya ubat kumur tu.....
Selain membersihkan celah-celah gusi dan braces tu, Listerine juga menyegarkan nafas.... =D
So nak bercakap dengan orang pun tak risau sangat pasal mulut berbau....
Dalam beg pun, AJ pastikan ade 1 yang kecik tau... 

Sabun JF Skin Solutions Anti-Acne
Sabun ni dah bertahun AJ pakai...
Yelah, AJ ni dulu seorang yang aktif dan selalu buat outdoor.....
Bile dah berpeluh-peluh tu, badan senang naik jerawat.....
Yup, kulit badan AJ ni lagi sensitif pada kulit muke.....
Bile dah berpanas, berhujan dan berpeluh-peluh tu lagilah jerawat naik bagai nak gile....
AJ penah cube T3 dan produk yang agak mahal tapi tak berkesan....
Bile dah start pakai sabun ni, alhamdulillah berkesan pulak.....
So AJ continue sampailah arini....
Dalam masa same, AJ pakai juga shower cream lain sebab kadang sabun ni mengeringkan kulit AJ...=D
Harganya pun tak mahal RM 7.90....
Kadang ade offer buy 2 free 1 lagi... =D

Lotion Vaseline Total Moisture Nourishing
Since kerap berpanas, kulit AJ jadi kering....
So AJ pakai losyen vaseline ni......
Bile pakai tu, kulit rasa lembut dan tak kering....
Selalunya, lepas mandi AJ akan sapu kat kaki dan tangan AJ....
Kalau masa keje dulu, AJ akan pastikan ade sebotol kecik dalam beg....
Keje dalam aircond lagi buat kulit kering kan......

Okaylah, dah panjang sangat AJ membebel ni.....
Hehehehhehe.... =D
Ni je yang AJ nak share ngan korang...

P/s : I'm not Beauty Queen...
Hehehehhe... =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

9 comments:

  1. simple je penggunaan dari Top to toe AJ ye..janji berkesan kan AJ

    ReplyDelete
  2. MACAM2 ORANG POMPUAN PAKAI.. LELAKI SIMPLE JE.. :)

    ReplyDelete
  3. org prmpn msti tk lari drp sume ni. anywa, llki msti ckp lelaki simple je pakai. cuba nanti tgu die kawen. kalo kite gune simple mcm depa.. ape kate depa. sume laki nk prmpn cantik gitu gini tp suke bndg2 ape yg diorang pakai. kan kaq ayue? hhahha

    ReplyDelete
  4. vaseline tu sama ngan kite
    hehe
    yg lain tu xpenah try lagi
    pompuan kan
    seronok berproduk
    hehe

    ReplyDelete
  5. wah..lengkap..shampu AJ pakai tu mcm menarik je...kat ner beli..?

    ReplyDelete
  6. Aj.. teman tertarik dengan syampu tu.. PM me kat FB.. nak tanya banyakni.. heeee...

    ReplyDelete
  7. akak wajib ada Listerine, shampoo, pencuci muka, ubat ketiak dan minyak Wangi...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum AJ....biasalah kita sebagai perempuan ni mesti x lari dr semua kelengkapan begini...;)

    ReplyDelete