Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 1 October 2013

Nasib Si Urap...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Ingat lagi tak entri AJ pasal Si Urap kucing jalanan tu??
Kalau tak ingat boleh baca ini dan  ini.....
Alhamdulillah selama seminggu bawah jagaan dia dia okay je, sampailah ke petang Sabtu.....
Kakak AJ ade mesej, dia cakap kaki Urap tetibe jadi hitam.......
Pastu dia hantar gambar.....
Terkejut AJ bile tengok gambar dia hantar...
Pagi tu kaki Urap okay je....
Cuma ade luke kecik macam melecet.....
AJ tak sangka pulak tetibe dalam masa yang singkat, luke tu jadi sampai macam tu.....
AJ dah pening kepala dah...
Aduhhh... Petang sabtu vet kerajaan mane bukak.....
Nak taknak, kene tunggu hari Isnin la.....
Petang Isnin, AJ ajak abah ke vet kat Cheras...
Bile doktor tengok je kaki urap, AJ dah agak bende ni mesti jadi....
Doktor cakap "KAKI URAP PERLU DIPOTONG" separas peha pulak tu...
Memang tak dapat selamatkan lagi sebab kaki dia dah mati...
AJ pun tak tau kenapa jadi macam tu...
Ya Allah sedihnya hati AJ mengenangkan nasib si Urap...
Nak menangis AJ masa tu.....
Pastu, AJ bincang ngan doktor anggaran kos pembedahan dalam RM 500...
Dan tarikh pembedahan buang kaki Urap dah ditetapkan pada 9 Oktober ni....
Harapnya luke dia tu tak merebaklah....
Risau jugak AJ nak tunggu sampai rabu minggu depan.....
Memang tak boleh nak dapat tarikh lebih awal, sebab dah penuh... =(
Sekarang ni, AJ tengah usahakan nak cari duit untuk pembedahan tu dibantu oleh rakan-rakan KMFC milik Papa Hero....
Harapnya, ade yang nak bantu hulurkan sumbangan buat pembedahan si Urap....
Urap, tabah ye....
Jangan risau, AJ dan keluarga akan jaga Urap pasni......


Even masa taip entri ni pun mengalir airmata......
Takpelah, mungkin ada hikmah disebalik semua ni....
Harapnye Urap cepat sembuh....

Mengenai soalan kak Kuazie tadi...
Kalau ada yang berniat nak hulur sumbangan boleh hubungi AJ kat fb....
Nanti AJ respon....

P/s : Sedih T_T




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

17 comments:

  1. ala sian nyer..camner yer klu ada yg nak beri dana..nak salur ke mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada yang nak hulur sumbangan boleh hubungi AJ thru fb.....

      Delete
  2. ya Allah.. nape jadi hitam tu eh? kesiannya urap.. hurm.. momon deqla kaki dia xde lak cam ni.. tp still x leh jln..tp dah boleh angkat kaki dah.. dulu dia langsung x leh gerakkan kaki... alhamdulillah.. ada la jugak perkembangan positif.. tu la operate ni main ratus2 kan.. nih vet private or gomen ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kaki memang progress dia agak lambat nak baik Deqla......
      Kalau dia dah boleh gerakkan kaki, tu okay lah tu...
      Yang Urap ni dah kene jangkitan kuman....

      Delete
  3. SEMOGA USAHA AWAK MENDAPAT BALASAN YANG BAIK DARI ALLAH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah....
      AJ tolong mana yang mampu je...

      Delete
  4. Assalamualaikum yanggg, besar pahalanya kamu bantu urap ni.. sheila doakan urap kembali sembuh. kesian dia :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam twin.....
      Insyaallah... AJ tolong mana yang termampu....
      Tu la, kesian sangat...

      Delete
  5. kesiannya dia... ya allah.. sembuhkan la penyakit urab ni... sedih nye hati....

    ReplyDelete
  6. niat murni.. nanti alkisah roger..

    ReplyDelete
  7. AJ.. dah share entry kat sini.. nanti tolong ya update status kewangan n si URAP yer..

    http://kuazue.blogspot.com/2013/10/dana-wat-si-comey-urap.html

    ReplyDelete