Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 26 October 2013

Event : Majlis Pra-tonton Iklan Deepavali Petronas


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

24 Oktober 2013 bertempat di Delicious Dua Residency, Jalan Ampang berlangsungnya Majlis Pra-tonton Iklan bersempena Deepavali daripada Petronas...
Setiapa tahun, tak kira apa jua perayaan Petronas tidak pernah terlepas dari iklannya....
Dan juga iklan Petronas tidak pernah menghampakan dan sering berjaya menyampaikan mesej-mesej tertentu kepada penonton walaupun berdurasi hanya beberapa minit....


Pada kali ni, AJ berpeluang menjadi antara orang pertama yang menonton iklan Deepavali ni....
Seriously, iklan ni memang menusuk terus dalam hati AJ....
Mesej yang disampaikan dan ekspresi muka para pelakonnya benar-benar mencuit hati...
AJ difahamkan pelakon iklan tersebut bukanlah mereka yang datang dari dunia lakonan... =D

Iklan Deepavali Petronas bertajuk "Our Deepavali" mengisahkan 3 orang lelaki dari rumah orang tua dan seorang gadis yang bertindak sebagai penjaga mereka disana....
Semasa perayaan Deepavali, gadis tersebut telah membawa ketiga-tiga mereka pulang ke kampung halamannya...
Dalam perjalanan tersebut banyak terselit moment berkaitan persahabatan, toleransi dan sebagainya....
Tak lupa juga penerapan elemen-elemen dan tradisi Hindu dalam iklan tersebut....

Kalau korang nak tau kisah iklan "Our Deepavali" dari Petronas, jangan lupa tonton sendiri di kaca TV....
Ataupun boleh layari laman Youtube Rasmi Petronas di Petronas Official....
Petronas juga ade webisodes yang akan mula ditayangkan di laman Youtube bermula 12 November nanti......

Seperti biase, tak lengkap entri AJ tanpa gambar kan.....



Diorang cakap AJ pakai ikut tema majlis gitu....
Kihkihkih... =D

Blogger yang hadir...

P/s : Makan best!! =P


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

1 comment: