Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 23 September 2013

Update Urap Si Kucing Jalanan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pagi tadi AJ tuliskan kisah Urap Si Kucing Jalanan....
Alhamdulillah dengan sedikit duit yang ada AJ gagahkan jugak bawak dia ke Vet...
AJ hantar ke Jabatan Veterinar Kuala Lumpur yang terletak di Cheras...


Alhamdulillah masa AJ sampai tu orang tak ramai sangat lagi.....
So AJ dah register semua tunggu dalam setengah jam - 45 minit macqm tu, no AJ dipanggil...
Masa tu dalam fikiran entah berapalah kene caj tu....
AJ tanye orang kat situ, diorang cakap tak mahal sangat....
Harapnye macam tu la.....
Duit yang orang donate dan duit AJ ade la dalam RM 40.......
Seriously AJ memang tengah pokai...
Mr.JR pun belum bergaji lagi.....
Memang dah terdesak sangat dah AJ ni....
Tu pun pegi berserah je la.......

Bile masuk tu, memula bebudak praktikal yang check....
Lepas dah timbang, amik suhu semua baru doc masuk.....
AJ cite la yang AJ jumpe dia kat depan rumah dan tak tau ape yang jadi kat Urap...
Tau-tau je dah macam tu keadaan dia....
Then doc check kaki dia dan pinggang Urap....
Doc cakap kemungkinan kaki dan tulang belakang Urap tak patah....
Alhamdulillah lega sikit hati AJ mendengarnye.....
Doc bagi injection, waterdrip dan bekalan ubat untuk seminggu....
Doc kate kalau dalam seminggu Urap still tak boleh jalan, AJ kene hantar Urap ke UPM untuk x-ray dan follow up...
Harapnye, Urap kuat dan boleh jalan balik la dalam masa seminggu ni.....
Nanti ape-ape AJ update lagi pasal perkembangan Urap...
Buat masa ni, Urap akan ade dalam jagaan AJ sementara....
Sebab kene pantau makan minum dan berak kencing dia..... =D

Ni gambar curi..
Dalam tu tak boleh amik gambar sebenarnye...
Maaf Doc!

Kat sini AJ nak ucapkan terima kasih kepada beberapa individu yang sudi bantu AJ...
Antaranya Papa Hero dari Kakimotong Fan Club yang sebarkan berita minta bantuan untuk Urap, Abah yang hantar ke Vet, Kak Lang yang angkat Urap masuk umah, Mr.JR yang bagi moral support, hamba Allah bernama kak Noraini yang hulurkan sumbangan, hamba Allah bernama kak Laila yang call tanye keadaan Urap dan sudi nak membantu dan juga rakan-rakan dari Kakimotong....
Hanya Allah swt je yang mampu membalas jasa kalian.....
Dan semoga Urap baik-baik je.....
Ni dia tengah tidur....

Total bil pun tak mahal...

RM 36.30

P/s : Terharu dengan keprihatinan ramai orang...
Alhamdulillah....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

11 comments:

  1. SEMOGA USAHA AWAK INI DIBALAS BAIK OLEH ALLAH SWT..

    ReplyDelete
  2. yesh yesh yesh, akhirnya berjaya sampai ke sini juga hari ni...muahahaha....walaupun dah tau cerita kan? semoga Si Kucing Jalanan itu cepat sembuh yer...

    ReplyDelete
  3. semoga kebaikan ini di balas oleh Allah

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah... deqla hari tu ke klinik damansara tu xde kena cas pun..maybe sbb dia just cucok n bg vitamin selera mkn... huhu.. rasanya dia xde la seterok momon kot..kalo kena operate tu dlm ratus2 jugaklah...hukhuk .

    ReplyDelete
  5. bagus nya..semoga menjadi contoh pada orang ramai..

    ReplyDelete
  6. sayang binatang , membela n bagi mkn tuh boleh panjangkan usia dan murahkan rezeki kita ... semoga urap cepat sembuh ... aaamin .

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum yangg, alhamdullilah. syukur AJ.. kesian urap tu. semoga kucing tu cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  8. mulianya hati AJ.... semoga urab mendoakan keberkatan hidup AJ.... salut la AJ...

    ReplyDelete