Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 17 September 2013

Sambut Belated Birthday Abah..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sabtu bertempat di Island BBQ Steamboat, Kg Melayu Subang...
AJ pegi makan-makan sempena hari lahir abah yang ke 59....
Sebenarnya, hari lahir Abah jatuh pada 25 Ogos yang lepas...
Tapi sebab masa tu Abah balik kampung, kami postponed la nak belanja makan tu ke hari lain.....
Fikir punya fikir, akhirnya kat sini la kami bawa Abah makan... =D
Dalam pukul 5 petang, kami sampai sana...
Masa tu belum ada siapa pun lagi...
Kiranye kitorang ni pelanggan pertama yang sampai..
Mulanya nak pegi malam, tapi masa call tu dah fully booked pulak pukul 8 malam tu....
Lastly petang tu je kitorang pegi.... =D
Nak cari tempat tu takdelah susah mane pun......
Jalan pun tak berapa jem, so dalam 30 minit dari KL je dah sampai...

Tempat tu pun agak menarik dan santai....
Pilihan makanan dia pun boleh tahanlah...
Kat situ nanti kita boleh pilih nak kuah sup ataupun tomyam...
Memula kitorang amik kuah sup...
Sup dia sedap.. Not bad....
Lepas tu kitorang amik kuah Tomyam pulak...
Pada kitorang, kuah dia agak kurang umphh....
Tak tau la selera orang lain kan....
Fasiliti kat situ pun okay...
Ada surau dan tandas pun bersih...

Okaylah, taknak bebel panjang dah....
Jom tengok pic yang AJ sempat snap sebelum busy makan...
Hehehehhe... =P

Handbag AJ dari SerPhora...
Sempat promote lagi tu...
Hehehhehehe....

Muke dapat makan...
Hahahaha....
Belakang tu, birthday boy menikmati pemandangan kot... =P


Okay, memang puas hati sangat makanan dia....
Sengkak perut lepas tu...
Hehehehhe....

Oh ya, harga pun berpatutan okay...

RM 21.90 / Dewasa
RM 9.90 / Kanak-kanak 6 -12 tahun
Percuma untuk kanak-kanak di bawah umur 5 tahun....

Untuk lebih lanjut klik Island BBQ Steamboat

P/s : Hidup untuk makan!!
Heheheh.. =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

46 comments:

  1. AJ dah dekat sangat dengan rumah akak ngah tu tau... ahaks... next kita pergi pula yer... lepas upacara mengeluarkan suara katak puru...occay??? *_^

    ReplyDelete
  2. salam ayu, akak mmg suka gi island steamboat pulak dekat sgt ngan umah akak,murah dan view dia best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak...
      Aah sedap dan berpatutan... =D

      Delete
  3. Assalamualaikum yanggggggg, comelnya awak! heeee. okey sheila terliur. lama tak makan bbq dengan steamboat ohhhhhhh :)
    *selamat hari lahir ayah twin! semoga panjang umur dan murah rezeki ye pakcik -->lambat wish...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam....
      Thanks dear...
      Ala, nantipegilah, dari umah Sheila dekat je kot... =D

      Delete
  4. best nyer!!!!! happy belated birthday ayah AJ

    ReplyDelete
  5. Happy belated birthdat untuk ayah AJ.. wah, memang nampak best la tempatnya dan sudah tentu makanan dia tu yang menambat hati.. tapi, jauhlah pulak nak gi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear...
      Jauh sangat ke?
      Takpe nanti kalau jenjalan kat subang, boleh je singgah... =D

      Delete
  6. Bestnyaaaa ;D hee
    Happy Belated Birthday buat ayah Kak AJ ^_^ hee

    ReplyDelete
  7. banyaknya pilihan makanan dia...happy birthday to abah ayu :)

    ReplyDelete
  8. wah makan besar ye...eh akak mcm makin tembam je yaya tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha...
      Aah la yaya...
      Akak memang makin membulat tang pipi tu.....

      Delete
  9. Alahai...sedapnya..sapa nak bawak akak..xde sapa pun kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, nanti kite plan reramai ek gi makan kat sini....

      Delete
  10. HARGANYA BOLEH TAHAN, TAKLAH MAHAL SANGAT..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah tak mahal sangat...
      Tempat pun okay..,

      Delete
  11. wah nampak bestlah kat sini,. harga pun berpatutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best kak...
      Tak rugi makan kat sini.... =D

      Delete
  12. syoklah.. jaga abah bebaik tau.. ;)
    pic 1st tu handbag besor dari tuan..haha.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Deqla...
      beg AJ mane penah kecik2...
      Hehehehheh....

      Delete
  13. Happy belated birthday pakcik.. semoga sentiasa dimurahkan rejeki ;)
    untung AJ masih ada abah.. jaga abah baik2 ye dik..

    ReplyDelete
  14. kita aritu mkn kat shah alam.. flamming steamboat.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa besday mak bulan 4 aritu kitorg dah gi Flaming kak.....
      Tu tukar pulak...
      Hehehehhe...

      Delete
  15. susananya menarik lea.. tingin nak gi jugak..

    ReplyDelete
  16. seronoknyee
    tmpt nie memang cantik
    sure abah suke kan ..

    haa ada steamboat layie huwaa suke2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak, dia suka.....
      AJ lagilah suka...
      Dapat makan...
      Heheheheh....

      Delete
  17. mlm lagi happening tpt tuh . saya dah pi makan sana sbb mrah jer . ada kapal terbang atas kepala lagi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...
      Memang tempat kapal terbang lalu....
      Heheheheh....

      Delete
  18. Fuh. Sedap dapat makan steamboat ni.

    ReplyDelete
  19. waaaaa tengok entry nie tetiba rasa nk ber'steamboat' jgkk.. cam mano nie.. adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene gi cari la....
      Kang kempunan pulak nak makan steamboat kang....

      Delete
  20. Cntiknye tmpat die. Happy belated berday pakcik ..

    ReplyDelete