Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 18 September 2013

Review : Daiso Charcoal Mask


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini AJ nak review sikit produk Daiso Charcoal Mask...
Produk ni lebih kurang macam Kose Black Mask tu...
Tapi harga dia jauh lebih murah...
AJ beli dengan harga RM5 dekat Daiso....
Kalau online pun ada, tapi harganya dalam belas-belas ringgit la....
Produk ni memang laris.....
Kalau pegi Daiso pun, jarang nak nampak mask ni kat rak tu....
Asik habis stok je...



Mask ni berfungsi untuk menanggalkan bintik-bintik hitam dan putih....
Dan juga mampu mengecilkan liang roma, mengurangkan minyak dan membersihkan kotoran....
AJ selalu guna dekat hidung je...
Kalau nak sapu kat muka pun boleh je....
Cuma nanti bile nak tarik kuar mask tu, rasa sakit sikitlah..
Terasa macam bulu muke kita yang halus tu pun tercabut sekali...
Hehehehe....
AJ penah cuba okay! =D

Cara nak guna :
Bersihkan muka korang, lepas tu sapu je mask ni kat mana yang korang nak...
Tunggu dalam 10-15 minit atau sampai mask betul-betul kering dan tanggalkan dari bawah ke atas...
Gunakan 2 kali seminggu...
Senang je kan....

Hasilnya,


Haaaa....
Terkeluarlah segala bintik hitam atau putih kat muka tu.....

Sebelum pakai tu, sila baca label dulu tau...
Hentikan penggunaan kalau ade rasa gatal-gatal ke ape okay... =D
Untuk kulit sensitif sapukan minyak essential sebelum guna...

So kalau ada yang nak cuba produk ni, bolehlah ke cawangan Daiso berdekatan ataupun dapatkan secara online... =D

P/s : Rajin pulak buat review.. =D

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

32 comments:

  1. Ros tak pernah try lagi ni.. tengok ramai yang dah cuba.. last week Ros pergi Jusco Bukit Indah, stok ni baru sampai kat Daiso tu.. memang berlambak, baru susun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la ros...
      AJ pakai memang elok...
      Tu sekejap je penuh tu...
      Pastu lesap..
      Hehehheh...

      Delete
  2. Slalu pg daiso...tp x perasan plak mask ni..ni dah tau..lenkali bleh la bli..hehe..tq ayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem....
      Ni produk mesti cuba ni tau...
      Hehehehhe.....

      Delete
  3. assalamualaikum AJ, murahnya. nak singgah Daiso la nanti. hehehhe. memang tengah cari mask, nak pakai dengan suami sekali :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam...
      Try la Sheila...
      Murah & berbaloi tau.... =D

      Delete
  4. kalau lepas pakai masker mmg 1stly nak tengok hasilnya tercabut tak menda alah tu,mmg puas ati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu....
      Kadang tak kuar pun kan bintik2 tu...

      Delete
  5. mmg nampak putih2 kat gambar tu.. nnt nak try beli lah kat daiso.. thx AJ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli lah kak...
      Tak rugi pun tau.... =D

      Delete
  6. Replies
    1. Kalau nak akak belikan pun boleh je Sally...

      Delete
  7. luqman pon gune daiso nih..kalau nk gune bek g beli sendiri je..xyah nak online..mahal kot beli online..kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Luqman...,
      Diorang makap harga kow2 punye....
      Kalau tempat ade Daiso okay la..
      Kalau takde, mane ade pilihan kan.....

      Delete
  8. lelaki perempuan pun leh guna tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak....
      Laki perempuan boleh gune....
      Heheheh..

      Delete
  9. ni sama yang macam dalam paket tu juga kan? pakai yng dalam paket tu je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang rasanya...
      Tapi kalau dapat yang ni, lagi jimat.....
      Yang peket tu untuk sekali pakai je kan....

      Delete
  10. haa..kawan kita pun ada pakai AJ..kita pakai yg brand dr korea sbb dah biasa pakai..tp nnt nak beli juga la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brand ni pun dari Korea Ainim....
      Cubalah.. =D

      Delete
  11. best pakai..tapi sementara nak cbut tu...berair jugaklah mata..hehehe

    ReplyDelete
  12. kite jauh dari daiso..huuhu..so kite beli yg mask hidung je kt kedai biasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa... Yeke? Takpe same je...
      Tapi kalau dapat yang ni, lagi jimat kot...

      Delete
  13. Ramai nya yang dah cuba Daiso nie. Mieya nie entah bila lah nak mencubanya lagi

    ReplyDelete
  14. ada sebotol kat umah.. tu pun mmbe blog bagi..hihi.. tp lom try lagi.. asik2 lupa..haha..

    ReplyDelete