Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 19 September 2013

Pengapit Lagi??


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Lebih kurang 2 minggu lagi, cousin AJ nak kawen...
Lepas tu tadi mak dengan kakak AJ cakap, makcik minta AJ jadi pengapit masa sanding nanti....
Alahaiii... Pengapit lagi????
Masuk ni, rasanya dah berkali-kali AJ jadi pengapit pengantin...
Sampaikan AJ rasa nak kene istiharkan perletakan jawatan pulak...
Hahahhaha... =P
Bosan jugak sebenarnya jadi pengapit ni.....
Yelah, nak kene kipas lipas pengantin lagi...
Nak kene hulur bunga telur kat orang lagi...
AJ prefer lagi duduk kat depan pelamin tu makan or amik gambar......
Boleh jugak jadi modal tepek dalam blog ni... =D
Tapi nak buat macam mana kan...
Dah kenduri sedara mara....
Nak atau tak, jadi je la....
Taknak la nanti ada yang terasa hati kalau AJ cakap NO...
Hati orang kene jaga jugak beb..!
Nak pulak sedara mara kan....
Nasiblah AJ ade baju kaler yang diorang nak tu...
Kalau tak, gasaklah ye....
AJ pakai warna warni je.... Heheheheh... =P
Lepas ni rasanya takmo dah jadi pengapit ni......
Nak cari pengapit untuk diri sendiri pulak...
Eh eh eh eh!!???
Poyo je seorang AJ, macamlah nak kawen dalam masa terdekat ni kan...

Okay kalau siapa yang tak tau pengapit tu ape, meh sini AJ nak bagitau...
Pengapit tu orang yang mengiringi pengantin sampai ke pelamin dalam perkahwinan Melayu...
Kalau perkahwinan omputih, namenye "bridemaids".....
Lebih kurang je tugasnye tu.......
Cuma dalam perkahwinan omputih tu ada beberapa orang...
Kalau kawen Melayu ni sorang je... =D
Dah tau dah kan? OkBye... =P


P/s : Siapa nak jadi pengapit AJ???
Hakhakhak.. *gedik!*


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

12 comments:

  1. assalamualaikum yanggg. sheila tak pernah jadi pengapit, hehehe. kita malu...

    ReplyDelete
  2. hehe..sabar jelah AJ..anak beranak kan..kenelah tolong..nnti turn AJ orang len pulak yg jadi pengapit..hehe

    ReplyDelete
  3. SAYA PON PERNAH JADI PENGAPIT.. TAPI BILA DAH KAHWIN, TAK JADI LAGI..

    ReplyDelete
  4. alkisah pernah 3 kali jadi pengapit untuk kazen2..apa yang best bila makan sebelah pengantin. lauk sedap2.. wehuu

    ReplyDelete
  5. xpe la..kot2 tiba hari awak plak.kang xde org nk jadi pengapit.. acaner tu?? hihi..xpe.best apa jd pengapit.nanti dh kawen xde dh org nk suh jd pengapit.ekeke

    ReplyDelete
  6. AJ ! Jemput join :)

    Tak payah buat entry, komen dengan pantun je dah boleh menang hadiah. Ada berani? Jom join segmen kedua Shakira :)

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/09/segmen-komen-berpantun-by-shakira.html

    ReplyDelete
  7. boleh ke nak request utk jadi pengapit aj neh?? hahahaha

    ReplyDelete
  8. dulu-dulu ada jugka jadi pengapit sedara....skrg tak lagi.....hehe

    ReplyDelete
  9. bila pengapitnya nak naik pelamin plk..hehe

    ReplyDelete
  10. Mesti ramai nanti nak jadi pengapit AJ tu

    ReplyDelete
  11. oklah tu.. amek je.. dari pengapit cpt2 jadi pengantin nanti...hihi.. ;p

    ReplyDelete