Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 8 September 2013

Paintball Dengan Blogger di Cyberjaya Paintball Park!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semalam AJ berkesempatan join blogger main paintball di Cyberjaya....
Lepas gian AJ kejap setelah sekian lama tak berpaintball.... =D
Pagi tu masa kami sampai, cuaca pun nampak mendung dan rebas.....
Alhamdulillah, tak hujan...
Takut jugak kalau tetiba hujan lebat kan........


Antara blogger hadir, Bro Framestone, Ben Ashaari, Ammar, Zahari, Hafiz, Anarm, Ladfe, Fazrol, Azmi aka Papa Blogger dan Faizal Fredley.....
Total 11 orang....
AJ sorang je la kaum hawa yang sempat join.....
Yana Yassin pun ada datang kejap, tapi dia tak join.. Tak bawak kasut...
Huhuhuhu...

Jom berkenalan dengan Paintball Park ni pulak...
Bagi korang yang nak ke Cyberjaya Paintball Park , landmark dia berhadapan dengan MMU dan berdekatan dengan Tasik Cyberjaya.....
Tempatnya pula terletak betul-betul bersebelahan dengan club house.....
Keluasan Cyberjaya Paintball Park ni lebih kurang 2.5 ekar... Besar wa baq ang...


Merangkumi 5 jenis field.....
Antaranya speedball field, urban field dan 3 recball (jungle) field iaitu Hamburger Hill, Sahara dan Gua Musang....
Kalau korang nak datang reramai pun tak jadi masalah la..... =D
Ada je tempat...
Padang dia pun best!

Caj yang dikenakan juga agak berpatutan....
Bagi yang 1st time nak main, jangan risau..
Kat situ nanti segala peralatan akan disediakan termasuklah face mask, marker set dan tank....
Bagi newbie, vest akan disediakan...
Korang cume perlu bawak diri dan pakai pakaian yang bersesuaian....
AJ suggest korang pakai longsleeve shirt, jeans dan berkasut.....
Lepas tu jangan lupa bawak baju spare ye......
Kang ada yang balik cam baru lepas berkubang... =P
Korang boleh tengok details kat bawah ni dan pilih pakej yang korang nak... =D


Kemudahan kat sana pun tersangatlah okay since ni pun 1st time AJ jejakkan kaki ke sana.....
Parking lot luas, tak payah pening nak fikir pasal parking....
Selain tu ada kemudahan tandas, bilik mandi, surau, swimming pool dan kemudahan sukan lain....
Yang kemudahan sukan lain tu, bayar asing ek.....
Manelah tau ada yang lepas paintball nak sambung main badminton pulak ke kan.. =D
Larat ke?? Hehehehhe.....

Okay sekarang nak cite pasal game pulak...
Sebelum memulakan permainan.....
Korang semua akan diminta menandatangani borang persetujuan dengan syarat dan keselamatan di padang Paintball....
Lepas tu korang akan diberi penerangan mengenai peralatan yang korang bakal kendalikan dan briefing pasal keselamatan di dalam dan luar padang.....

1st game kitorang main kat speedball field...
Speedball field ni yang dalam dia ade macam ballon yang dipanggil bunker...
Disebabkan ada 11 orang, kami main 6 vs 5...
AJ dah tentulah masuk team 6 orang...
Siap bagi pesanan penaja lagi "jangan tembak budak perempuan!"
Hahahhahaha.....
Yelah, lama dah tak main.... Lupe dah macam mana rasa kene tembak... 

2nd game pulak main kat urban field.....
Kat urban field ni, macam main perang-perang gitu...
Siap ade kayu penghadang, tong drum macam main counter strike or call of duty tu...
Hehehehheh......

3rd game dan seterusnya kami main kat speedball field...
Tak main recball pun since padang tu besar...
Takut ade yang sesat pulak...
Lagipun semua nampak macam tak larat dah kan....
Hehehehhe...
Al-maklum memasing "muda" katenyeeee... =P
TEAM MANA YANG MENANG????
Jeng... Jeng... Jeng.... 
Biarlah menjadi rahsia dan tanda tanya.... Hikhikhik.....

Overall memang best gila main paintball kat situ....
Fun and enjoy!
Nanti bolehlah suruh diorang organize event pulak kat situ kan....
Okaylah, mana yang AJ ade "TER"tembak tu sorry la ye...... =P

Haaaaaa... Tak sah kan kalau takde gambar......
Tapi pic masa game AJ takde pulak.....
Nanti tunggu yang lain-lain upload...
Sementara tu layan je beberapa kerat ni ye.....




Speedball field...

Urban Field...

Recball field..

Marker...

Face Mask...


Bersantai dulu sebelum ber"perang"..


Memasing khusyuk dengar safety briefing... =D

Untuk segala info lebih lanjut boleh ke facebook page Cyberjaya Paintball.....
Ataupun lawati laman web http://www.cyberjayapaintball.com/....
Oh ya, jangan lupa klik album "Bloggers Day" kat page tu sekali untuk lebih banyak gambar.... =D


P/s : Lepas gian AJ 3 tahun lebih tak main paintball !!! =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

37 comments:

  1. Bestnya...AJ tak kena buli ke oleh abang2 blogger tu semua...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kak...
      AJ yang buli diorang...
      Hehehheheh...

      Delete
  2. Replies
    1. Sangat...
      Hehehehhe...
      Lepas gian akak main paintball... =D

      Delete
  3. Replies
    1. Aah luqman...
      Memang lasak dari kecik... =D

      Delete
  4. Replies
    1. Best sangat tau....
      Dapat jumpe blogger lagi... =D

      Delete
  5. Replies
    1. Hehehhe...
      Best kak...
      Dapat jumpe blogger lagi...

      Delete
  6. meriah nmpk..mesti best kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang meriah...
      Penuh gelak ketawa memasing...

      Delete
  7. Yang dalam hutan tu lagi menarik tu. Boleh menyorak celah semak. Haha. Tau2 kena sedas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi nak main jungle, ramai2 la best.....
      Ni 11 orang je....
      Ada yang sesat nanti...
      Hehehe...

      Delete
  8. Replies
    1. Ada, tapi dia kejap je....
      Sebab rush ke event lain pulak lepas tu..

      Delete
  9. teringin nak main tapi takut sakit kena tembak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kene try ainim...
      Dah masuk field nanti, hilang semua rasa...

      Delete
  10. ini orang suka guna alasan jangan tembak perempuan..manyak jahat..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhahhahha........
      Bukan jahat, mempertahankan diri je..... =P

      Delete
  11. uit main paintball, count me in kalau korang main paintball lagi lepas nie..

    ReplyDelete
  12. wahh syok la AJ.. aktif ye join ngan blogger femes.. femes dah AJ ni..haha.. eh mcm gmbr AJ?? pelik la.... hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh...
      Mane ade femes pun..
      Kebetulan free kan, tu yang join....
      Apa yang peliknye Deqla?

      Delete
  13. seronoknye AJ....siap berpaintball ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah...
      Lama tak main, tu yang join.. =D

      Delete
  14. Nak main lagi...
    dah gian dah nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom plan lagi...
      Buat blogger paintball tournament ke... =D

      Delete
  15. sonotnya AJ selalu join blogger2 lain..
    awak tu dah lah kecik, tak kena buli ke dik? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok sangat kak....
      Heheheh...
      AJ rasa, cam AJ yang buli diorang.... =D

      Delete
  16. waaaa.... tak pernah main paintball

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok sangat Ibu Amirul...
      Nanti joinlah... =D

      Delete
  17. wah!! ingat yana pon join sama..

    ReplyDelete
  18. bestnya main tembak-tembak...akak tak pernah main....

    ReplyDelete