Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 24 September 2013

My Braces Journey : Sakitnya Berbraces!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Dalam entri Cabut Gigi aritu, AJ cakap tak sakit kan lepas pada tu???
Ye memang tak sakit.... Sebab bius kesan bius ade lagi....
Esoknya masa event paintball dengan blogger kat Cyberjaya tu, AJ baru perasan yang AJ tak boleh langsung mengunyah makanan time breakfast tu.....
Okay, takpe lagi sebab AJ ingatkan mungkin tu sementara je la......
Keesokkan harinye, dah mula rasa berdenyut-denyut sakitnya gigi AJ ni....
Memang AJ langsung tak boleh mengunyah even sebutir nasi pun....
Rasa gigi atas dengan bawah tu dicucuk-cucuk je masa makan tu....
Time tu, barulah AJ tau macam mana sakit dan azabnya berbraces macam orang lain selalu cakap...
Tapi yang peliknya, AJ baru terasa sakit bile dah bulan ketiga berbraces....
Bulan sebelum tu memang takde sakit apapun.....
Dia punya sakit tu, tak tau lah AJ nak cakap macam mana...
Badan ni rasa nak demam je... 2-3 ari jugaklah telan ubat tahan sakit.....
Lepas tu, makanan ruji pun bertukar...
Hambek! Seminggu kau telan bubur nasi.....
Terseksa jiwa dan raga sekejap!
Yelah, AJ pulak memang bangsa yang pantang jumpa makanan...
Tetibe kene makan bubur nasi je seminggu tu.... Memang mendapatlah....
Perasaan nak makan makanan lain tu memang membuak-buak...
Sayangnya paksa macam mana pun tak boleh nak kunyah...
Tu la, lain kali jangan "eksyen"!
Baru ku tau sakitnya berbraces!

Makanan ruji seminggu...
Hikhikhik....

P/s : Sekarang dah okay dah... Haaaa "eksyen" lagi! =P
Sila tengok sidebar untuk segala update pasal braces ye....




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

13 comments:

  1. nak cantik kena sakit sikit ye AJ.. hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum yangg, kesiannya awak. semoga cepat sembuh gigi tu.. makan bubur boleh kenyang ke?

    ReplyDelete
  3. sabar yer tunggu sok sok dia ketatkan lagi braces tu... hu hu hu...tak boleh makan yang keras2 tau... kena makan bubur jugak... *_^

    ReplyDelete
  4. braces memangg. waktu lepas pakai memang tak sakit, dah lama baru terasa.. tapi dulu masa bintang pakai braces, bintang bantai je kunyah ayam. walaupun badan menggeletar, tetap juga nak ayam. heee. :D

    ReplyDelete
  5. sbr ye AJ...mkn bubur pn sdp juga..

    ReplyDelete
  6. Fuh.. Bab2 gigi ni memang takut sikit. Hehe

    ReplyDelete
  7. kalau saya x sanggup nak pakai braces sbb jumpa doktor gigi pun takut..hehe

    ReplyDelete
  8. dulu nak buat gak braces..sakit yg itu la org idam2kan..haha

    ReplyDelete
  9. hilanglah fikiran dlm kepala nk pakai braces...takot! :P

    ReplyDelete
  10. AJ, kalau makan guna braces tak sangkut kt gigi ke makanan tu nanti? Macam mana ya kalau AJ nak berus gigi semua..sorry banyak tanya sbb mmg teringin nak tahu

    ReplyDelete
  11. sakit mula2 AJ.. nanti bila dah santek... sure puas... AJ, ade x rawatan utk panjangkan kaki... sam tak puas hati la.. katik je.. hahaha...

    ReplyDelete