Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 2 September 2013

Keyword Hari Ini...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Wahhhhhh......
Arini semua tempat baik facebook, twitter dan blog pun penuh dengan keyword ni...
Minyak, RON95, Diesel, Harga Naik, 20 Sen,
Lepas Buletin Utama tadi, lagilah penuh keyword tu kat mana-mana......
So memang confirm la kan minyak tu naik kan kan kan..
Tapi kan isu ni tak jejaskan AJ pun....
Sebabnya AJ ni pengguna setia kenderaan awam......
Hehehehehehehe......
So kepada semua para pemandu, selamat berpusu-pusu ke stesen minyak isi minyak siap-siap.....
Start tengah malam ni, harga minyak dah naik 20 sen....
Apapun, jangan cepat nak tunding jari pada kerajaan atau papepun......
Tengok dari setiap sudut mengenai kenaikan harga ni...
Mungkin ada relevannya kan....
Okay taknak type panjang-panjang......
Semua orang nampaknye tengah HOT........

Tapi yang peliknya kan....
Bile harga ROKOK naik, perokok-perokok yang memandu kereta ni takde pulak bising?? (Tak semualah...)
Musykil jap!
Errrrrrrrrr........

Ini penting : Tolong jangan point AJ pro memana parti POLITIK berdasarkan entri ni...
Ini hanyalah pendapat general AJ sahaja........
Harap maklum dengan pencerahan AJ ni... =D



P/s : Meriah stesen minyak...
Macam ada bagi minyak percuma pulak......




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

19 comments:

  1. Btl AJ..kt tempat akak pn sesak teruk..;)

    ReplyDelete
  2. minyak xnaik rege... cuma dikurangkan kuantiti nye aje... huhuhuhuh...

    atau lebih tepat.. harga minyak tidak dinaikan...malah diturunkan lagi ada..... tp yg diturunkan tu subsidi.....

    huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. TL jammed pasal minyakkan..hehe

    ReplyDelete
  4. Kena rancang perjalanan bebetul pasni

    ReplyDelete
  5. ORANG BERPUSU-PUSU MEMBELI PETROL MALAM TADI SEPERTI BOLEH MENYIMPNANNYA UNTUK SETAHUN..

    ReplyDelete
  6. org x bising bila harga rokok naik sbb memang nak jarga rokok naik agar org2 yg merokok akan berhenti rokok + kebanyakan dari rakyat malaysia dah insaf x hisab rokok sbb tuu mereka senyap aje ekkee

    tapi minyak semua org pakai guna lebih2 lagi bila akan melibatkan kenaikan harga barang itu dan ini .. kita semua berbelanjakan .. memang akan terasa sangat2 sbb kita berpendapatan sederhana .. mana yg susah tu , bagaimanalahh kan .. ikan sekilo dah 10.00 kita keluh .. org susah ?
    sedihhh ..

    ReplyDelete
  7. hurm.. tak pyh slhkan mana2 pihak.. sendiri rancang belanjawan baik2 jelah..huhu.. nk mrh2 pun wat sakit hati je.. so, redha je.. ;)

    ReplyDelete
  8. hashtag pun pasal minyakk.. boring betul lah

    ReplyDelete
  9. Malam tadi ramai buat ramai-ramai kat stesen minyak..wakaka


    MyKad Smart Shopper

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum AJ, huwaaaa tensi kejap dengar minyak naik. tapi kalau nak dibahas semula, PM ada keluarkan kenyataan kata minyak takkan naik lepas raya. Apa cer ni? kesian kat org miskin. Mesti rasa tertindas :(

    ReplyDelete
  11. redha aje dah itu ketentuannya...

    ReplyDelete
  12. Lain org lain kefahaman dan nk cepat melenting ni payah kan...cer kaji balik....ada x negara mana2 yg bg subsidi...

    ReplyDelete
  13. topik yang boring , dari Ty kecik smp dah besar la isu ni tak abis. politik ke tidak , ini untuk ekonomi negara juga . tapi susah nk fahamkan semua. Selangor dgr kata naikkan cukai pintu , so politik juga ka?

    ReplyDelete
  14. saya setuju dengan AJ. apa kata pandang dari segala sudut kerana setiap tindakan itu pasti bersebab kan

    ReplyDelete
  15. Isu panas sampai la ni.. Kt fb tu mcm2 ada psal minyak

    ReplyDelete
  16. bukan harga minyak yg naik tetapi subsidi yg diturunkan... kata PM dalam berita tadi..

    ReplyDelete
  17. sy tak ambil port sgt pasal isu minyak ni... naik pun.. kna guna juga... nak boikot pun, mmg tak bergerak la kereta sy tu.. hahah... relaks... sure ade langkah menyusul lepas ni...

    ReplyDelete