Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 22 September 2013

Kelas KPP


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semalam sepi tanpa update...
Puncanya AJ pegi kelas KPP....
Dengar ceramah sebelum nak amik lesen tu....
Tu la, orang dah ade lesen kapal terbang ngan kapal selam dah...
AJ baru nak amik lesen motor....
Tu pun amik BL1M punye offer tu....
Nak buat macam mana, baru timbul kesedaran.... Hahahhahaahha... =P
Tapi kan.... Pihak BL1M ni tersangatlah tak sistematik...
Dah 2 kali AJ terlepas kelas bulan April ngan Jun aritu.....
Sebabnya, AJ tak dapat mesej atau email pun nak bagitau pasal kelas tu...
Berkali-kali jugaklah AJ duk call dan email pihak MYeG pasal ni...
Last sekali dalam 3 minggu lepas AJ dah hilang sabar....
AJ email balik tanye pasal hal ni....
Lepas tu call tanye AJ nak cancel ke tak...
Kalau AJ nak cancel, buat ape AJ tunggu sampai September kan....??
Tup tup diorang call balik suruh pegi kelas Sabtu, 21 September kat Safety Driving Center (SDC)


8.10 pagi, AJ sampai SDC sebab 8.30 pagi kelas nak mula... Dah tu pulak jadi cite lain....
Bukannya AJ sorang je terkena....
Ramai lagi rupanya yang terkena...
Pihak SDC tu pun tak dapat ape-ape info pasal kitorang ni.....
Kelam kabut jugak kami pagi tu....
Yelah, kitorang pun takde bukti nak bagitau MYEG suruh datang kelas aritu...
Takat phone call je.....
Mana orang nak percaya....
Lastly diorang dapat list name kitorang tu...
Fuhhh... Lega hati AJ....

Kelas pulak start lambat....
Dengan ramainya lagi, dengan gangguan bunyinye lagi, dengan AJ yang tak tidurnye lagi....
Nasib baiklah penceramah dia tu tak bosan...
Pandai berlawak semua.....
So takdelah rasa nak lelap sangat...
Kelas yang patut 5 jam jadi 6 jam......

Balik tu, langsung AJ flat.....
Tidur tak bangun-bangun dah....
Hehehhee.. =D

Sekarang ni pulak, AJ duk fikir...
Macam mana dan bile nak amik ujian teori berkomputer since diorang tak inform ape-ape abis kelas semalam????

P/s : Baik tak payah buat program kalau tak sistematik dan berterabur.....
Haishhhh... Menyusahkan!



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

6 comments:

  1. sya dh ujian computer hari ni.....

    ReplyDelete
  2. Memang tak bersistematik langsung....nyusahkan orang je klu gitu...
    apa2pun good luck AJ !

    ReplyDelete
  3. ape truk sgt tak inform kat org..cayok2..memang bosan bila dengar ceramah..hhee...pastu exam nanti wat elok2..

    ReplyDelete
  4. ish.. kalo gini mmg buat org xde mood nak amek lesen jek..huh...

    ReplyDelete
  5. baru nak ambik bukan pasal baru timbul kesedaran AJ... takdir dah tertulis macam tu.. heheh... kasi setle la itu lesen... sekali seumur hidup... pastu renew je kat pejabat pos...

    ReplyDelete