Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 15 September 2013

Alat Solek aka Mekap


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Wanita dan alat solek memang tak dapat dipisahkan....
Macam tu jugak AJ... Selain suka beli kasut, baju dan beg tangan, AJ suka beli alat solek...
Kat dalam rumah ni, entah berapa banyak mekap ada dalam laci meja solek AJ tu...
Dah tu baru ni tambah lagi koleksi dari Avon pulak...
Hehehehehhe.....
Arini AJ nak share sikit, jenama solekan yang selalu AJ pakai...
Tapi kadang tu, AJ ni ada mood jugak...
Time rajin nak mekap tu, mekaplah...
Berjam-jam duduk depan cermin.. =P
Kalau malas, tepek bedak je... 2 minit siap!
AJ jarang la nak pakai mekap tebal-tebal sangat...
Kecuali ada ape-ape event, ataupun majlis yang kene hadir....
Selalunya, AJ mekap ikut kesesuaian majlis la....
Takkan pegi event sukan, nak bersolek macam pegi makan malam kan??
Kang pelik je orang tengok AJ.. =P

AJ ni agak bernasib baik jugaklah...
Kulit AJ jenis sesuai dengan apa-apa jenama....
Tapi AJ tak pakailah mekap yang jual kat tepi jalan or bazaar ni...
Bukan pandang serong, tapi terdetik jugak rasa ragu-ragu nak guna tu.. =D
Cuma ade 1 jenama tu je, AJ tak boleh pakai foundation dengan mascara dia..
Kulit jadi berminyak dan rasa gatal je kat akar bulu mata AJ ni...

Jom tengok alat solek apa yang AJ selalu guna....


GARNIER BB Cream
Silky White BB 2 Way Powder + Foundation
Elianto Sheer Loose Powder
MANLY 120 Color Eye Shadow
Elianto Glitter Blusher
AVON Ultra Glimmerstick Eyeliner / AVON Metallic Liquid Eyeliner
AVON Super Shock Mascara
Maybelline Baby Lips Lip Balm
AVON Lipstick

Haaaa.....
Ni la produk yang selalu AJ guna....
Ade lagi sebenarnya, tapi yang AJ snap gambar ni yang paling kerap pakai la...
Eyeliner dan lipstick memang paling banyak...
Sebab AJ suka ubah solekan dengan warna...
Kalau eye shadow, memang dah ade 120 warna dalam 1 bekas tu...
So tak payah nak beli banyak-banyak kan... =D

Kalau nak tengok AJ mekap, next entri la kot...
Hehehehhe....

P/s : Kalau dah jantinanya perempuan kannn...
Kihkihkih....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

24 comments:

  1. wanita dan mekap tak dapat dipisahkan..

    ReplyDelete
  2. Suka mekap.. tapi tak reti sangat terutama nak pakai eyeshadow.. hee ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu boleh belajar...
      Heheheh...
      Kalau tak reti nak blend, cuba je sapu 1 kaler...

      Delete
  3. Nak tahu tak, nur bukan pandai pakai eyeliner..kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pakai eyeliner ni kene teliti...
      Takpe, praktik je..
      Nanti reti la tu...

      Delete
  4. hihi. biasela kan perempuan. hihih. cx kulit jns sensitif. ssh sgt nk plh alat mekup ni. cx tk blh pki garnier. tajam. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kulit sensitif susah sikitlah cx...
      Kene cari yang bebas kimia...
      Yang base on nature nye produk...

      Delete
  5. onie tengah belajar pakai lipstick,hikkkk :P

    ReplyDelete
  6. akak Diva pun xde la specific mekap..cuma lately macam dah x suka nak mekap..lite2 je asl maintain diva...erks....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lite pun takpe kak...
      Jangan nampak sememeh je....
      Hehehh...

      Delete
  7. WANITA DAN MAKE UP BERPISAH TIADA.. :)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Uishhhh...
      Mane ade high maintainance la...
      Tak baik tau malay male...
      Hehhehe...

      Delete
  9. anak2 i cakap "mama ni selalu conteng2 muka" ggrrr hehehe mcm tu la perempuan kan aj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak....
      Perempuan dan mekap memang tak boleh berenggang....
      Hehheehh...

      Delete
  10. suka mekap.. paling penting tang mata n bibir.. utk asas solek plak deqla just sapu krim safi je.. no bedak.. pemerah pipi pun jrg pakai.. simple2 je sebnrnya.. x suka tebal2.. mcm opera cina gamaknya.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janganlah pakai bedak putih sangat kalau taknak cam Opera...
      Hehehehhe.....
      AJ selalu pakai bedak je...
      Jarang nak pakai foundation....

      Delete
  11. hu2.. dh lama x guna eyeshadow sebab mata ni asyik kena infection jea bila pakai shadow.. x sesuai agkanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sesuai kot.....
      Cube try brand lain...
      Kalau tak boleh jugak, maybe area mate tu yang sensitif...

      Delete
  12. Mieya tak suka pakai mekap. Just tepek bedak and krim je kat muka. heheee

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete