Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 22 August 2013

Dah 3 Bulan....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini 22 Ogos 2013....
Yup, sedar tak sedar dah 3 bulan AJ tak bekerja.....
Apply sana sini, tapi nampaknya rezeki tu takde lagi.....
Kadang frust jugak kan, bile takde company yang panggil interview....
Tak cukup kelayakan barangkali.... Al-maklum STPM jerrrrr... =D
Sekarang ni, AJ dah keras dah kat rumah ni....
Kengkawan pun dah plan nak kesana sini....
Tapi AJ terpaksalah KIV dulu semua plan tu.....
Pegi memanglah boleh pegi, dah tu segala perbelanjaan mana nak cekau??
Kot anak Tan Sri ke, Dato' ke, gagahlah jugak kan....
Kihkihkihkih...
Tapi macam AJ cakaplah, AJ tak penah stop or give up dalam cari keje ni.....
Teruskan usaha AJ...
Insyaallah, ada rezekinya tu nanti.... =D

P/s : November ade Krabi Bike Week....
Nak kene dapat keje cepat ni, kalau tak tak dapat join.... T_T




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

38 comments:

  1. usaha & berserah ye AJ.. rezeki mmg ada.. antara cepat & lambat je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak...
      AJ masih lagi usaha ni.... =D

      Delete
  2. AJ, akak dulu pernah 4 bulan tunggu opportunity kerja dan duduk di rumah... hu hu hu...memang faham perasaan AJ tu...boleh mati keras duk rumah... duit pulak makin lama makin mehyusut... memang kena budget gila...lagilah masa tu nak bayar kereta, bayar rumah... Alhamdulillah berkat sabar, bulan ke 5 dapat juga opportunity kerja dengan gaji yang sangat berbaloi... Akak doakan AJ tau... supaya rezeki AJ dapat kerja cepat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak....
      Dulu pun penah jugak camni kak...
      6bulan cari keje...
      Alhamdulillah masih lagi bersabar.....
      Harapnya macam tu, lagi cepat dapat kej, lagi bagus.... =D

      Delete
  3. mintk jer duit raya ngan cik nuff..
    mana tau ada rezeki..
    hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dia nak bagi la..
      Hehehehehe...

      Delete
  4. moga2 lepas ni ada rezeki AJ.. sabar ye.. :)

    ReplyDelete
  5. Sabar ye AJ..akak doakan AJ cepat2 dapat kerja.. ;)

    ReplyDelete
  6. alaa.. baru 3 bln.. honeymoon dulu la kat rumah..hahaha.. komen mintak penampor AJ gamaknye ni..hihi.. nnti ada ala tu rezeki AJ.. kalo kat sini ada nk pakai org mmg deqla dah ajak AJ dah..tp tu la, sambilan je la.. just utk 6 bln.. hari tu bln 3 mmg ada kosong..tp time tu AJ x benti keje lagi..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paaannnngggg!!!
      Hahahhahaha... Saket tak??
      Takpe la Deqla... belum rezeki AJ lagi....

      Delete
  7. moga Aj cepat dapat kerja..aamiin

    ReplyDelete
  8. sabar ye dik..insyaAllah, ada rezeki tu nnt.
    nnt try search job kt jawatan kosong terkini.
    bnyk jugak jawatan kosong akak tgk..good luck ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AJ ada jugak apply kak..
      Tapi belum ada yang panggil lagi....
      Insyaallah kak, nanti dapatlah tu...
      Thanks...

      Delete
  9. Insyallah ada juga rezeki 2..banyak kan usaha & berdoa.Saya pun baru juga bekerja dkt setahun lps abis bljr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks...
      tu la, sekarang susah nak dapat peluang....

      Delete
  10. semoga murah rezeki...i.Allah.. usaha,doa dan tawakal...

    ReplyDelete
  11. Moga kak AJ murah rezeki :) Sabar ye.

    ReplyDelete
  12. In shaa allah. Ada rejeki tu. Cuma lambat dgn cpt jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah kak....
      Hope dapatlah keje dalam masa terdekat ni... =D

      Delete
  13. banyakkan berdoa insyaAllah ada rezeki..yang penting kita kena sentiasa dekatkan diri dengan Yang Maha Esa ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dik....
      Insyaallah....
      Mudah2an cqmtu la hendakmya....

      Delete
  14. TU HARI DAH KERJA KAT HOTELKAN? TAK KERJA LAGI KE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat hotel tu part time je.....
      Bile ade keje, keje la......
      Bile takde keje, camni la...
      Melangut je kat umah....

      Delete
  15. Knp x sambung blaja aj? Muda lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni tak rasa nak sambung belajar lagi... =D

      Delete
  16. rezeki akak tak sampai lagi.. insya-Allah ada tu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la dik....
      Kene usaha lebih lagi ni....

      Delete
  17. In Shaa Allah akan ade rezekinyer tu nanti

    ReplyDelete
  18. sampai masa ada lah rezki tu...sabar jer yer ayu..

    ReplyDelete