Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 26 August 2013

Review : Flora Kafe, AmpWalk Ampang..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Tadi kita dah tengok review produk Glowshape...
Sekarang jom tengok tempat berlangsungnya event tu....

Flora Kafe, terletak di AmpWalk, Jalan Ampang...
Landmark dia, bersebelahan dengan Hotel Sucasa / The Nomad....
Kalau korang pilih nak naik kenderaan awam, korang boleh naik LRT Putra ke Ampang Park..
Dari Ampang Park, korang boleh pilih untuk naik teksi atau bas....
Dalam 5 minit sampailah kat AmpWalk....
Kalau nak jalan kaki, mungkin dalam 15 minit... GIGIH ke kau nak berjalan...?
Kihkihkihkih...
Flora Kafe terletak kat ground floor....
Bile dah sampai depan AmpWalk tu, pandang sebelah kiri dah nampak dah...
Berdepan dengan Secret Recipe...

First time masuk dalam Flora Kafe, AJ terpegun...
Yes indeed!!
Suasana dan decorationnya memang TIPTOP!
Tenang, romantik dan berbunga-bunga gitu kannn...
Memang tempat tu sesuai sangat kalau nak buat birthday party ataupun anniversary...

Menurut Pengurus Flora Kafe, Mell...
Mereka sangat mementingkan moment.....
Setiap table decoration akan digubah mengikut majlis dan tema...
Memang takkan ada kat mana-mana tempat!
Mestilah puas hati kan bile saat indah tu, dapat diabadikan mengikut citarasa sendiri....
Kalau cerita panjang pun, tak guna...
Jom AJ bawak korang jenjalan dulu kat Flora Kafe *biar gambar bercerita*....








Muka teruja...
Sampai deco atas kepala pun nak amik gambar....
 Abaikan! =P

Cantik sangat kan?
Tak puas rasanya bergambar kat situ...


Now kita tengok pulak menunya..
Flora Kafe menghidangkan makanan tempatan....
Especially makanan Johor...
Menu pulak biasanya akan berubah dari minggu ke minggu....
Segala update, ada dekat facebook... Kelassss kan.. =D
Senanglah nak refer nanti...

Selain buffet, ada jugak Pakej Makan Berhidang...

Antaranya :

~Anggerik *maksima untuk 10 orang
RM 400++

~Teratai *maksima untuk 4 orang
RM 200++

~Kemboja * maksima untuk 2 orang 
RM 100 ++

Kami dihidangkan dengan pakej Anggerik..

Antara lauk pauk yang SUPER DUPER SEDAP tu....

Nasi Putih

Asam Pedas Johor - Ikan
Dah boleh mark as my favourite & highly recommendation!!

Kari Kepala Ikan

Ayam Goreng Berempah
*pic tak sempat snap*

Daging Kicap
Daging dia lembut gile okay!

Sambal Udang

Kangkung Goreng Belacan

Dan Air Sirap Selasih

Tak lupa Pengat Pisang sebagai pencuci mulut..
Secukup rasa manisnya... =D

Jangan tak caya, 2 kali AJ yang kecik ni tambah nasi dan lauk wa baq ang... =D
Memang sedap! Sesedap masakan mak.. =D
Berbaloi dengan harga yang korang bayar dengan lauk-pauk yang dihidangkan...

Kalau nak tau lebih lanjut mengenai Flora Kafe, ringan-ringankan diri tu layari facebook FloraKafe...

Atau terus ke alamat :

Flora Kafe, 
Lot G.08B-1, Ground Floor, The Ampwalk 218,
Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur.

Waktu operasi : 10 pagi - 10.30 malam.

Atau hubungi :

03-21618010 / 012 20700166 (Mell)

Memang korang takkan menyesal... =D

So sesiapa yang birthday or anniversary dah dekat dan tak tau nak celebrate kat mane, AJ memang suggestkan Flora Kafe ni...
Berbaloi-baloi !!!
Diulangi BERBALOI-BALOI sambut kat Flora Kafe...
Ini cite betul, bukan tahap kipas lipas atau kipas mati.....
Hahahahhahaha... =D

Sebelum AJ end story ni sambung lagi gambar keterujaan kami!

Antara blogger yang join! 

Dapat rasa tak kemeriahan dan ke"best"an nye??
Nangis cikgu BM baca statement atas ni...=P

Okaylah Bye!!!

P/s : Nak repeat lagi!!!
Yeayyyy....








"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

47 comments:

  1. WOW.. banyaknya bunga bungaan.. namer pun flora cafe kan.. kan ner sebenornya nie.. tak pernah dengar.. ini first time tau.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Jalan Ampang....
      Aah berbunga2 gitu.cer like fanpage dia, banyak info kat situ...

      Delete
  2. Assalamualaikum twin! hee sheila pernah pergi ni masa event dengan SOTA. memang sedap dan cantik gila deko dia. hehehe. bertuahnya perut twin kita, makan dan review. hehehhee nanti bolehlah kita lepak sana sesama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Twin....
      Tu la...
      Kenyang perut....
      Hehehheheh...
      Boleh sangat...

      Delete
  3. mmg best Flora cafe ni AJ.
    FYI, belakang Ampwalk ni sekolah akak tau.. hehe
    ada plak terselit si Mell kat dlm gambar tu hehe..

    Nway bestnya tgk AJ & the rest berkumpul.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke kak??
      Hahhahaha..
      aah kitorang panggil dia bergambar sekali...

      Delete
  4. Replies
    1. Memang menarik, rasa nak makan kat situ lelame je...
      Heheheheh...

      Delete
  5. salam aj..kak intan x pernah pi lagi sini..lalu ja penah..huhu…memang santek deco nya..tergelak kak intan tgk gambar aj teruja kat deco bahagaian atas tu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. AJ pun selalu dapat lalu je kak...
      Bulan puasa arotu nak gi, fully booked pulak...
      Hahahahha.....
      Teruja melampau tu...
      Nanti singgahlah kak..
      Memang tak rugi...

      Delete
  6. Replies
    1. Janganlah jeles Abah Careno...
      Hehehehe..

      Delete
  7. Replies
    1. Untunglah jugak Nad....
      Hehehehhe....

      Delete
  8. NAMPAK MENARIK MAKANAN-MAKANANNYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik...
      Sedap macam dalam gambar...

      Delete
  9. cantik tempat tu...mknan pun best..kecur liur tgkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik Nur...
      Rasa takmo balik..
      Hehhehe..
      makanan best2 pulak tu...

      Delete
  10. Agak mewah dan ekslusif jugak rupa kafe ni ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup...
      Nampak mewah tapi berpatutan harganya tu...

      Delete
  11. memang cool la tempat ni.. AJ.. why not AJ jadi blogger sepenuh masa je... ok jugak rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak Sam Banjamin...
      Rasanya ilmu didada ni tak cukup lagi la...
      Hehehehhe..

      Delete
  12. cantiknyee restoran nie ..
    makan ramai2 macam nie happening betul ! ;)

    ReplyDelete
  13. AJ selamat Hari Raya....
    Tak beraya rumah Rosyam Nor ke? Kalau beraya OKje nak ikut hehe
    Selalu dengar Restoren ni sedap sangat ke AJ? Teringinlah pulak nak gi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya kak...
      Tak pegi pun..
      Rasanya dia beraya kat Melaka...
      Hehhehee...
      Sedap kak..... Berbaloi kalau pegi....

      Delete
  14. Salam sejahtera. awieomar.blogspot dengan seikhlas hati nak menjemput anda sertai game top "BLOGGER" untuk musim yang ke 4. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1, 2 & 3 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri, hanya komen di mana mana entri blog Awie Omar dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI".". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :) http://awieomar.blogspot.com/2013/01/blogger-4-survivor-series-pengenalan.html

    ReplyDelete
  15. INFO TERKINI 1 – BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES
    Terima kasih sebab sudi menyertai game BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. Anda adalah peserta wanita kedua yang menyertai. Game ni kena ada 16 peserta. Game ini akan bermula setelah 16 peserta dapat dikumpulkan. “Ayujean” – nama kod anda untuk game ini. Segala Info terkini berkaitan game ini akan diumum melaui peti komen anda dari semasa ke semasa. Terima Kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Awie...
      Sudi jemput dan terima AJ jadi peserta....

      Delete
  16. flora kafe..seindah namanye kan...cantik deco dlamnya...

    ReplyDelete
  17. mmg teruja habis la kan.. tgk muka AJ pun tau..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...
      Tau takpe Deqla....
      Tak reti cover sungguh kan... =P

      Delete
  18. tq share , boleh kalau nak cuba nanti !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah kak KA..
      Tak rugi pun tau....
      Pada AJ memang berbaloi apa yang kuta bayar dengan makanan kita dapat tu...

      Delete
  19. Weyy cantiknya cafe ni! Macam wedding decor dah tgk hehe..
    And AJ pun makin cantik dalam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam ala2 garden gitu kan...
      Eh yeke?
      Thanks..
      Kembang i okay... =P

      Delete
  20. Still tak review! try to do so by this Fri or Weekends , too busy.

    ReplyDelete