Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 19 August 2013

Jahanam!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Berapa hari lepas, laptop AJ rosak......
Puas dah cuba ON, dia tetap takmo....
Memula AJ memang tak perasan pun...
Sekali masa nak join contest, baru perasan laptop ni dah buat gila dia pulak...
Aduhai... Poning kepalo den....
Lopeh rayo ni lak dio buek hal!! ( Haaaa... Amek! Terkeluar baso kampung Abah den.. =P)
Dahlah data dan segala khazanah dalam tu ade yang AJ tak backup...
Frust gila AJ... =(
Ni pun AJ update pakai gadjet...
Jenuh jugaklah nak menaip....
AJ pulak spesis kurang suka nak guna gadjet untuk update pape...
Rasa tak puas pulak mata memandang..
Yelah, kalau screen laptop tu besar gedabak kan...
Update sangatlah...
Ni pakai kecik cinonet, naik sebu mata dengan tangan ni.....
Pagi ni pun, usaha AJ nak hidupkan laptop tu gagal....
Saraf otak dia memang dah tak dapat nak selamatkan kot....
Huhuhuhuhu...
Sedihnyaaaaa....
Takpelah cik laptop, nanti kalau ade rezeki datang bergolek AJ hantar repair ye...
Untuk diri sendiri, pasrahlah bile semua harta Ismet Ulam Raja dalam tu kene FORMAT....
Waaaaaaaaaa.... Nangis okay!


P/s : Ganti baru bukan 1 pilihan.....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

20 comments:

  1. hehe ini lah lappy yang AJ katakan aritu ye.. sabarlah yer dik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni la dia nya kak...
      Sedih sungguh...

      Delete
  2. sabarlah aj..semoga semunya ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya macam tu la kak...
      Ni pun tengah cuba lagi....

      Delete
  3. Terkejut MK dipagi hari.Tabahkan diri kak AJ. Laptop jahanam....adalah satu kehilangan besar untuk blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la tu..
      Walau amne pun canggihnya gadget kite....
      Laptop tetap paling best...

      Delete
  4. klu nak format rasanya tauke kedai komputer tahu cara nak backup files dulu kot... cecuba tanya nnt. atleast files penting dalam tu boleh diselamatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope bolehlah malay male...
      Sayang jugak segala data dalam tu...

      Delete
  5. ada cara nak backup data before format, mungkin battery or power problem,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la....
      Kalau tu takpelah, jangan motherboard ke ape ke...
      Nangis wooooo...

      Delete
  6. Blogger dan laptop memang tk boleh dipisahkan. Kalau ada data penting lagi la pening kepala jadinya.

    ReplyDelete
  7. owhh.. ni yg AJ tulis status fb tu kan..sabo je la.. nnti baik la tu.. ;)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Memang nak paksa jugak....
      Hehehehhe...
      Hope okaylah...

      Delete
  9. Replies
    1. Habis sabar dah ni...
      Kalau tak mau lappy tu dah kene hempas...
      Hhehhehehe...

      Delete