Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 2 August 2013

Dah Nak Raya Kan....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini 24 Ramadhan 1434H, Hari Jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan.....
Arini dengarnya ramai dah start bercuti dan pakat nak balik kampung....
AJ macam biasalah tetiap tahun raya memang kat KL...
Al-maklum... AJ kan Anak jati Kuala Lumpur...
Tapi cuba tanya mak bapak hang asal tang mana...
Tang tu tak berapa jati sangatlah... Hahhahahah.. =P
So pada sesiapa yang nak balik kampung tu, hati-hati dijalanraya....
Pandu cermat okay...
Semoga perjalanan korang selamat... Insyaallah...
Mana yang tak dapat balik kampung tu jangan bersedih pulak.....



Eh?? Pejam celik, tak lama je lagi nak beraya ye.....
Rutin raya AJ macam biasalah.....
Raya pertama memang dah confirm kat KL kan..
Pagi raya lepas bersalaman, pegi lawat kubur arwah Atok, Nenek dan pakcik AJ....
Lepas tu, kami akan tunggu kedatangan saudara-mara lain since rumah AJ selalunya akan menjadi rumah pertama semuanya berkumpul....
Rumah saudara-mara pun tak jauh kan....
Dekat sini jugak... =P
Lepas dah habis lawat semuanya, AJ akan bungkuskan lauk hantar kat Mr.JR di ofis since dia bercuti pada perayaan lain... =D
Masuk ni, dah 4 kali raya AJ hantar lauk masa hari raya....
Hehheheheheh....
Malam raya pertama pulak pegi rumah kawan-kawan mana yang ada kat KL.....
Selalunya, raya kedua baru AJ balik kampung sebelah Abah kat negeri Sembilan dan Melaka... =D

So plan raya korang macam mana je????

P/s : Baju raya still belum amik.....
Korang kaler apa??




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

25 comments:

  1. salam aj. salam ramadhan. saya bekerja raya nie. biasalah kerja

    ReplyDelete
  2. Tahun ni tak balik kampung ;( raya sini je :)

    ReplyDelete
  3. jem teruk balik keje tadi... lambat berbuka sebab tak prepare stok makanan dalam kete...huhu

    ReplyDelete
  4. mcm biasa , balik kg tpt saya dilahirkan ... johor ...

    ReplyDelete
  5. akak raya Melaka memang anak jati MElaka....AJ Melaka belah mana?

    ReplyDelete
  6. Sama la kita Ayue...abg eq 39 thn raya KL. Kampung abg eq kat Gombak je. Selang sehari balik kampung. hehe...

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya
    Warna kelabu :)

    ReplyDelete
  8. alkisah balik penang ngan johor wehu,,

    ReplyDelete
  9. SELAMAT HARI RAYA A.J.. MAAF ZAHIR DAN BATIN..

    ReplyDelete
  10. Salam @JAMIL HASHIM...
    Salam ramadhan... =D
    Laaa... yeke??
    Takpelah, jangan bersedih.. =D

    ReplyDelete
  11. Takpelah @Sally Yatiey...
    Raya memana pun sama je..
    Tapi suasananya mungkin antara meriah tak meriah lah....

    ReplyDelete
  12. Selamat pulang beraya nanti tau @Vee... =D

    ReplyDelete
  13. Wahhhhh.....
    kak @Sukma Haron, melaka kat Alor gajah... =D

    ReplyDelete
  14. Beginilah orang KL kan Abang @eqbalzack..
    Hehhehehe..

    ReplyDelete
  15. Selamat hari raya @Fienazzuki...
    AJ raya lepas pakai kelabu.. =D

    ReplyDelete
  16. Sakanlah @Al Kisah...
    Utara selatan balik... =D
    mesti cuti panjang ni...

    ReplyDelete
  17. Sakanlah @Al Kisah...
    Utara selatan balik... =D
    mesti cuti panjang ni...

    ReplyDelete
  18. Selamat hari raya @fairus..
    maaf zahir dan batin... =D

    ReplyDelete
  19. deqla baru beli semlm.. x jadi berpeplum spt yg dirancang sbb xde yg berkenan.. huh! so, deqla tukar yg lain. selamat hari raya AJ.. MAAF ZAHIR BATIN.. =)

    ReplyDelete