Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 18 July 2013

Sampainya Hati Dia....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sampainya hati dia.....
Menduakan isterinya yang dinikahi di Tanah Suci Mekah dengan berkahwin lain di Thailand....
Bergunung simpati AJ pada isterinya tu......
Sedangkan kita sendiri pun baru gf/bf orang kacau dah jadi gempa bumi, world war...
Inikan pulak orang yang duduk serumah, tidur sebantal....

Entahlah.... Kita sendiri pun tak tau puncanya kan..
Nak judge sesiapa pun tak boleh......
Kita bukan berada di tempat mereka pun....
Apapun AJ harap mereka tabah menghadapi ujian terutamanya Noor Dayana, isteri pertama kepada Ashraff Muslim..

Tersentuh hati AJ membaca nukilan ni kat BeautifulNara pagi tadi.....

Info terbaru : Ini BUKAN puisi hasil nukilan Noor Dayana tau....
Penulis sebenarnya adalah Ana Hawana...
Tapi walau siapapun penulisnya, puisi ni memang sangat menyentuh perasaan.....

Jom baca :
Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah… Mudah menyebut kun fa ya kun…

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah…
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan…



P/s : Semoga apa yang terjadi kepada mereka, tak jadi pada kita..
Amin...


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

11 comments:

  1. jgn segan silu jemput baca ni jugak http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2013/07/puisi-sedih-isteri-pertama-ashraf-muslim_18.html hehehe :pp sedih :(

    ReplyDelete
  2. sedih baca puisi Dayana ni :'(

    ReplyDelete
  3. Hahhahahhaha.....
    @ieka farhana, arini banyak blog publish ni kot....

    ReplyDelete
  4. Sedihnya baca nukilan ni. Sampai hati betul.

    ReplyDelete
  5. AJ.. tu bkn nukilan dia.. org lain yg buat.. kesian dia kan.. moga dia terus tabah..

    ReplyDelete
  6. sedih je rasanyer..samapi hati Ashraf buat macm tu

    ReplyDelete