Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 22 July 2013

Pelumba Itali Andrea Antonelli Maut Kemalangan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Semasa perlumbaan Superbike FIM World Supersport pada Ahad lepas, seorang pelumba disahkan maut akibat kemalangan di litar Moscow....
Andrea Antonelli 25, pelumba Itali dari pasukan Goeleven Kawasaki mengalami kemalangan ketika memasuki jalan lurus antara pusingan 14 dan 15 pada pukul 1.32 PM di mana beliau mengalami kecederaan yang serius...
Usaha menyelamatkan Andrea Antonelli gagal dan beliau disahkan meninggal dunia pada pukul 2.10 PM waktu tempatan...
Akibat kemalangan itu, perlumbaan dihentikan dengan serta merta....
Takziah diucapkan buat keluarga, rakan-rakan dan pasukan mendiang Andrea Antonelli....


Kalau kita tengok dari video ni, kemalangan ni berlaku akibat jalan basah.....
Macam mana lah penganjur perlumbaan boleh bagi rider berlumba dalam keadaan jalan yang macam ni....??
Tapi tu la, ajal maut ditangan tuhan kan.....
Jalan basah tu penyebab je.....


 8 ANDREA ANTONELLI
Date of birth
17th January, 1988
Place of birth
Castiglione del Lago
Bike
Kawasaki ZX-6R
Team
TEAM GOELEVEN
Career highlights
2007 STK600 2nd
R.I.P Andrea Antonelli.....

P/s : Kalau bawak motor tu berhati-hati ye...




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

15 comments:

  1. hi hi hi. dah ajal. sapa suruh merempit. kan dah kojol. itulah harganya jadi pelumba ni. kalau menang dapat imbuhan kalau kalah kojol

    ReplyDelete
  2. saya penunggang motor jugak..selalu nye mmg dah hati2...masalah nye kereta selalu nak tukar lane,,tak bg signal..yg mangsa nye motor...eee..geram2..

    ReplyDelete
  3. time kasih kak atas pesanan tu.nnt ika bawak slow2 je motor. hahaha

    ReplyDelete
  4. dah ajal dia mati kat situ kan AJ..

    ReplyDelete
  5. setuju.. jln basah tu penyebab je.. dah ajal mendiang kat situ kan..

    ReplyDelete
  6. @ahmad zamani betul, selain patah riuk, ni la salah 1 risikonya...

    ReplyDelete
  7. AJ pun penah kene macam tu @penyisir rambut...
    Main suka hati diorang je kan....

    ReplyDelete
  8. Kalau laju pun takpe @Noor Atikah Ramli, yang penting hati-hati...

    ReplyDelete
  9. Betul kak @Normi Nieza, tapi penganjur pun tak patutlah bagi betlumba dalam keadaan jalan macam tu...
    Kalau MotoGP tu, dah tak bagi berlumba dah tu...

    ReplyDelete
  10. tak dinafikan @the malay male...
    Nak2 memang high speed gila diorang ni...

    ReplyDelete