Blogger templates

Click to Follow...

Saturday, 20 July 2013

My Braces Journey : Selepas Sebulan


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Rasanya dah lama AJ tak story morry pasal braces ni kan....
Awal Julai lepas, dah sebulan AJ pakai braces....
Alhamdulillah sepanjang pakai ni, memang takde pun rasa sakit-sakit....
Maybe braces AJ belum complete kot....
Sebabnya seminggu lepas pasang braces tu, diorang cabut separator dan pasang "metal band" (AJ lupalah name dia...)
Bendenye macam plate besi yang diletakkan kat gigi geraham kita....
Lepas pasang mende tu, diorang suruh AJ balik...
Dawai kat hujung-hujung gigi tu pun belum ikat....
Kalau ikutkan, AJ dah kene pegi dentist balik awal bulan ni....
Tapi aritu bila AJ sampai klinik, staff tu cakap "Maaf ye klinik penuhlah... Datang hari lain boleh tak?"
Penyudahnya sampai arini tak pegi-pegi....
Hahahahahahhaha... =P
Oh ya, AJ boleh nampak perubahan tau nak-nak kat gigi bawah tu....
Dah ade movement..... Takdelah nampak berlapis sangat... =D
Tinggal nak sebatang lagi yang tak boleh nak gerak masuk barisan sebab dah takde ruang...
So later nak kene cabut...


Okaylah sepanjang sebulan ni, selain tak sakit AJ ni memang pantang bab makan ni...
PANTANG jumpa!!!
Hahahahahahahaha.....
Memang betul, AJ tak pantang makan langsung...
Ada orang cakap, bila pakai braces ni selera makan kita mati kejap...
Boleh telan bubur je...
Tapi AJ ni takdelah makan bubur je....
2 hari lepas pasang braces AJ dah pegi melahap Burger King....
Cumanya kadar kelajuan makan tu dah kurang sikitlah...
Sebab awal-awal susah nak kunyah....
Tapi still makan itu dan ini.....
Lagi 1 sejak pakai braces ni, berus gigi dah jadi peneman setia...
Kadar memberus gigi tu pun jadi lebih kerap dari biasa.... =D
Yelah, lepas makan je mesti masuk toilet check kalau-kalau ade anak ayam terlekat celah bracket tu...
Kang tak pasal-pasal sengih punya sengih, tersembul segala sisa makanan...
Eiiiiiiiiii... Tak boleh bayang!
Lepas tu bile berbraces ni kan, ade yang cakap AJ senyum makin lebar...


Ehhhhh??? Yeke???
Rasanya sama je..... Yang buat nampak lebar tu sebab everytime senyum besi tu memang nak keluar sama...
Hahahahahaha... Kalau cover besi tu, senyum AJ akan nampak pelik....
*Ini serius... Tak tipu tau....*

Lagi 1......
Dahlah, nanti je AJ sambung cite lagi 1 tu..
Ni pun dah panjang berjela-jela...
Jenuh orang nak baca......
Pada yang sudi baca tu, terima kasih!!!!

P/s : Entri lain pasal Braces, tengok kat sidebar...
Hehehehe...





"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

30 comments:

  1. boleh jd model iklan colgate ler pasni :)

    ReplyDelete
  2. MAHAL KAN NAK BUAT BENDA TU..

    ReplyDelete
  3. cayalah ayue boleh mkn macam2... :)
    sepupu nur hari tu susah nk mkn..sakit katanya...

    ReplyDelete
  4. Org lain ppakai braces kata sakit masa gigi tu begerak nk ncari ruang utk rapatkan.. AJ lak x rasa pepe.. siap leh mkn mcm2 lg tu.. hu2.. AJ pakai braces utk brapa lama yea...

    ReplyDelete
  5. senyum aj main lebar ke?ape pon aj tetap comei..

    ReplyDelete
  6. makin cantiklah aj..past nie..:)

    ReplyDelete
  7. comel AJ dlm gambar tu nampak manis dan ceria.hihi. jaa tgk gak pic AJ yg lain di blog aina roseberry masa iftar tuuu...heee! comel!

    ReplyDelete
  8. ha ah ... senyum sokmo setiap kali snap ...
    salam perkenalan ...

    ReplyDelete
  9. ena suka tengok kak AJ... cantik!!!! eh nak tnya, ritu akk pakai high heel tinggi tu, tak sakit kaki ke kak??

    ena dlu ada kne jadi fashion show kt uia ni, pkai kasut tinggi tu la... perghhhh sakit gile! memang berkaki ayam la, time fashion show tu je pakai.. XD

    ReplyDelete
  10. semoge gigi mu akan lebih cantik lagi... hhuuhhu..

    lepas ni.. boleh la senyum lebar-lebar...

    p/s: sebenonya... pakai braces pun comel ape.. bile senyum.. nggeee.. nampak besi... heheh

    ReplyDelete
  11. Lama tak jengah sini.... Dtg dtg dah pakai braces....Hehe,..
    Betapa tahun kena pakai tu AJ?

    ReplyDelete
  12. Semakin berseri lg la lps nie yer..:)

    ReplyDelete
  13. Tak boleh @shark, nanti Fazura tak boleh cari makan...
    Hehehehhehe....
    *perasan*

    ReplyDelete
  14. YTu la pelik bila ada yang cakap sakit @Cik Nur™....
    Masa nak buat aritu pun cuak jugak...

    ReplyDelete
  15. Tu la pasalnya @tenku butang...
    Hehehhehe..
    AJ pakai dalam 2 tahun lebih kot...
    Depends pada progress gigi tu la... =D

    ReplyDelete
  16. Takdelah kak @Riedaffya ibrahim, AJ tengok biase je...
    Hehehhehe..
    Thanks kak...

    ReplyDelete
  17. Hehehhehe..
    Yeke @jaakechik??
    Takdelah biase je... =D
    Thanks...

    ReplyDelete
  18. Kihkihkih....
    @Vee, kalau amik gambar serius nanti orang takut pulak... =P

    ReplyDelete
  19. Hehehehhe..
    Thanks @✿AINAA ROSEBERRY✿....
    Mana adalah, biase2 je dik....
    Tak sakit pun pakai heels tu...
    Mungkin sebab akak dah biasa... =D

    ReplyDelete
  20. Hehehhe.....
    Kak @hainom OKje, AJ kena pakai dalam 2 tahun lebih... =D

    ReplyDelete
  21. mkn tetap mkn ye AJ.. haha.. amboihh x abis2 dgn pic iftar tu.. hihi..

    ReplyDelete
  22. @Deqla Manjew, kalau makan AJ nombor 1 tau...
    Hehheheheh...

    ReplyDelete
  23. cantik sgt dah ni..hehehe..suka bergaya die ni..=)

    ReplyDelete
  24. lovely braces teeth , I wish i could i have :(

    ReplyDelete