Blogger templates

Click to Follow...

Thursday, 18 July 2013

Jimba-Jimba : I-City Waterworld, Shah Alam


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Entri ni sebenarnya patut AJ publish 2 minggu lepas..
Tapi asik terlupa + malas nak menaip je....
Dah nak separuh basi dah pun...
Hehhehhehehe...
So sebelum basi... Let's check it out!!!


Sebelum puasa aritu, AJ dengan kawan-kawan pegi berjimba dekat I-City Waterworld...
Not bad lah tempat dia kalau korang nak bawak family beriadah kat situ.....
Harga tiket pun sangat berbaloi...
RM 15/person kalau korang beli secara Online....
Kalau walk in tu mahal sikitlah.....

Kalau dari segi jualan makanan pulak, takdelah mahal sangat harganya..
Berbaloilah dengan apa yang korang order....
Kat sini, makanan luar tak dibenarkan masuk...
Kat luar tu nanti ada staff yang akan check beg korang tau.....
Kalau kantoi, sendiri mau ingat....
Segala pembelian kat dalam Waterworld tu pulak kene pakai kad..
Bukan kad kredit atau kad debit....
Kad I-City ye.. Sebab diorang tak amik cash..
So kad ni korang boleh beli kat kaunter dalam tu....
Harganya RM 3 non-refundable....
Lepas tu korang topup lah berapa ringgit yang korang nak guna....
Kalau kredit dalam tu tak habis, korang tak boleh tebus balik tau...
Tapi kad tu valid sehingga 2 tahun..
So next time pegi I-city lagi bolehlah guna.... =D
So topup agak-agak je la berapa yang korang nak guna.... Tak cukup pegilah topup lagi...

Selain tyu, penggunaan pelampung adalah percuma......
Takde nak sewa-sewa....
Korang angkut je la pelampung mana yang berkenan dihati tu.....
Heheheheheh.. =P
Permainan kat situ takdelah extreme-extreme sangat macam kat Sunway Lagoon....
Kat sini relax je kecuali Tornado Slide yang agak mencabar sikit.....
Kalau berani, naiklah..... =P

AJ rasa ni je lah kot info yang AJ dapat bagi kat korang.....
Jom kita tengok gambar yang AJ sempat snap masa berjimba-jimba kat I-City Waterworld tu.. =D
































Lepas tu semua dah busy mandi manda...
Bawah ni pulak sebelum balik...
Hehheheehhe... =D


Makan...

Dan makan lagi....

Eh jap!!!Ada lagi 1........
Layan video ni... AJ naik Tornado Slide tu.. =D



Terkeluar jerit gadis okay!!!! =P

P/s : Syok!!!

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

15 comments:

  1. ayu...jom g Bukit Gambang, rasanya lagi syok dari I-city ni.

    ReplyDelete
  2. Bukit Gambang jauh la kak @nea lopah...
    Hehhehheh..
    Insyaallah kalau ada kesempatan, pegi sana pulak.. =D

    ReplyDelete
  3. i city nie mmg best tapi mahallah :) acik duk shah alam pon baru sekali pegi

    ReplyDelete
  4. Seronok @Sally Yatiey, yang tak seronoknya...
    Balik tu sunburn teruk...

    ReplyDelete
  5. Acik @Aku Penghibur, I-city ni kan kalau beli tiket online yang murah...

    ReplyDelete
  6. seronoknyaaa...!

    psst...cantiklah header baru.. :)

    ReplyDelete
  7. Lama tak beriadah @Cik Nur™, memang best!....
    Thanks....
    Header malas je tu....
    Hehhehhe..

    ReplyDelete
  8. kita x pernah pi lagi tapi nampak macam best je...

    ReplyDelete
  9. wahh berjimba sakan.. deqla penah pegi.. tp lalu je la.. x masok..hahahhaa..

    ReplyDelete
  10. makk aiihh tgk die punyer gelongsor tu leh tahanla

    ReplyDelete
  11. wah.. macam menarik juga ye..

    ReplyDelete
  12. uuuuu...bestnya main slide yg mcm kena sedut tuuu.... gambang jaa dah pergi. a famosa pun dah pegi. yg ni belum lagi insyaallah 1 hari nanti..hihi....

    ReplyDelete