Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 28 June 2013

Macam-Macam Cerita...


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

It's been awhile since my last post....
So it's

!!!


Rasanya sekarang ni macam seminggu sekali je update entri.....
Bukan apa AJ ni malam berjaga, siang-siang hari membuta...
Tu yang AJ maksudkan dengan entri "terbalik" aritu......
Hehehheheheh....

Now, dah sebulan AJ tak berkerja..
Ni bermakna AJ kembali dibiayai sepenuhnya oleh MAK ABAH dan Mr. JR...
Huhuhuuhu.... Malunya hidup ku ini.....
Tapi tu la... Nak buat mcam mana.......
Duit pampasan yang AJ dapat dari company bangang lama tu pulak dah abis AJ guna untuk kucing AJ.....
Menangis tak berlagu jugaklah bila bil vet tu RM 1200++......
Kalau tak cukup je nak sara diri sampai atleast lepas raya.....
Buat masa ni, belum ada lagi company yang panggil AJ interview selain 1 yang AJ cerita aritu......
Tapi confirm tak dapatlah tu, sampai sekarang takde jawapan....
Takpelah, belum rezeki nak dapat keje lagi..... =(

Kehidupan seharian sekarang ni hanyalah terus apply kerja kat memana, makan, minum, tidur, main candy crush saga (mintak nyawa siapa yang main tu ek..), main dengan kucing, melepak dengan kawan-kawan hu ha hu ha sana sini macam duit tu ada berjuta-juta....
Alahai... Sedih betul.....
Nasiblah dikelilingi keluarga, insan tersayang dan rakan-rakan yang prihatin.....
Tapi macam mana pun BY HOOK OR BY CROOK, AJ kena cari keje cepat-cepat sebab hujung tahun ni dah plan dengan Mr.JR dan kawan-kawan nak ke Krabi..
Kalau tak punah wei harapan....
Wuwuwuuwuwu....

Oh ya, since dah jarang berblog ni kan...
AJ banyak merapu dan merepek kat "KEEK"..
Kalau ada yang rindu kat AJ, pegilah tengok keek...
Tapi jangan muntah darah pulak tau.....
Banyak nau keek perasan..
Hahahhahahaha..... =P

Okaylah, sampai sini je macam-macam cerita yang AJ nak cerita.....
Lepas ni tak tau bila lagi AJ nak update kan...
Hahahahhahahhaha...
Ni tengah menggagahkan diri BW...
Tapi baru 2 blog je yang AJ lawat......
Haishhhh.... Mata ni pulak dah start mengantok..
Al-maklum belum tidur lagi kan.. =D

P/s : Thanks for reading!!!!!




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

27 comments:

  1. Akak duk tunggu AJ htr resume..mn tau ada rezki di panggil interview. . .

    ReplyDelete
  2. Kirannya awak sedang menanam anggur lah yer... :d
    Anyway, saya bersama TM and TM selalu jugak advertise vacant tapi secara internal la... boleh saya tahu qualification awak... PM saya kat G+ kalau berminat

    ReplyDelete
  3. jangan cepat putus asa AJ..memang susah nak cari pekerjaan baru..anyway selamat berblogwalking ye..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum AJ, sheila doakan kembar sheila ni berjaya dapat kerja baru secepat mungkin. nanti simpan duit tau, pergi Krabi untuk seorang tak banyak pun. bawak rm700 dah boleh jalan tau. hehehhehee :)

    ReplyDelete
  5. Ala ksiannya...semoga ada rezeki buat AJ nnt ya... Wish u all the best dan dipermudahkan semuanya.. Amin

    ReplyDelete
  6. Akak pun dah lama x jenguk sini sebab akak tak sihat. Tak tau lagi cerita pasal AJ dah tak kerja. Lepas nie nak godek lah. Akak kan dalam HR...so cerita2 mcm nie menarik sikit pada akak.

    Oh yer...dalam pada unemployed...AJ tak cuba buat part time ke?

    ReplyDelete
  7. Sabar ye AJ, rezeki allah pasti ada..sekarang ni mmg susah sikit nak cari kerja kan..

    ReplyDelete
  8. makk aiii RM1200? private la tu kan.. kalo pegi yg gov punye jenuh menunggu.. tak mesra pengguna pun 1 hal...hihi.. thanks AJ sbb sudi singgah blog deqla drop komen byk2.. syg AJ.. hihi.. ;)

    ReplyDelete
  9. oh ye.. deqla nk tnya ni, dpt x hadiah dr deqla? dah lama tau pos.. hadiah yg utk pengomen tegar tu.. ada deqla tnya dlm entri deqla hari tu..smua ckp x dpt lg.. deqla pos biasa jek.. ;(

    ReplyDelete
  10. samalah ngan akak ni dik. mood nak update blog semakin ke laut dah skang ni. huhuhu. akak doakan AJ cepat2 dpt kerja yg sesuai ye. take care!

    ReplyDelete
  11. Sabar ye kak.. Semoga cepat2 dapat kerja baru..

    ReplyDelete
  12. Sabar yer,, InsyaAllah nanti ada la tue rezeki.. ;p

    ReplyDelete
  13. KALAU SI SUAMI GAJINYA BANYAK.. TAKYAH KERJA PON TAKPE KAN.. :)

    ReplyDelete
  14. alahai.. cian dia.. AJ nak cari keje camne? nak teman nengok2 kan ke? kot ada kosong leh suruh AJ try mohon..

    uik.. nak tgk keek AJ tapi masa amat mencemburui lea pulak.. suka keek AJ

    ReplyDelete
  15. insyaAllah kak, ada rezekinya tu nanti :)

    ReplyDelete
  16. tgh usha dptkan krja tetap ni..hehe..gudluck kak..

    ReplyDelete
  17. fighting AJ!!!! jangan putus asa ye.. am always support u! hehehe

    ReplyDelete
  18. Insyaallah ada la tuh.. hehe.. gud luck dik..:)

    ReplyDelete
  19. ada rezekinya nanti jangan lupa bagi makan kucing hi hi hi

    ReplyDelete
  20. all the best Kak AJ! insya-Allah, ada rezeki kerja nanti tu.. sabar ya.. Kak AJ takde buat part time ke apa ke? boleh biaya hidup sikit2 :)

    ReplyDelete
  21. insyaallah.. kalau ada rezeki, dapat jugak nanti.

    ReplyDelete
  22. xpe rezeki ada dimana2 saja..tp kita jangan malu ye..

    ReplyDelete
  23. selalu jugak tgk kat keek, tapi xkomen sbb xde akaun keek...

    hehehe

    ReplyDelete
  24. saya doakan semoga AJ cepat2 dapat keje ya. Jangan putus asa tau

    ReplyDelete
  25. Sejak HP HH rosak ni, dah tak buka banyak benda dah ... macam Instagram, Keek ... huhuhuhu...

    ReplyDelete
  26. dont give up..pasti dpt..dulu nad pun mcm tu..alhamdulillah..alih dapat gak..

    ReplyDelete