Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 8 May 2013

Ubat Punya Hal!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Bila ingat pasal kisah ni mesti AJ tergelak sendiri...
Al-kisahnya masa tu AJ kat wad....
Memula masuk tu, doktor masukkan antibiotik terus cucuk dalam badan...
tapi ada sekali tu, dia bagi AJ antibiotik yang makan......
Dapat ubat tu of course lah kena makan kan....
Memula amik ubat makan, AJ rasa pening...
Lepas tu nak muntah macam masuk angin.....
Bila AJ panggil nurse tu balik, dia cakap mungkin badan AJ tak serasi lagi dengan ubat ni sebab sebelum ni masuk terus..
Nurse tu pun bagi ubat angin......
Esok tu pulak, sebelum breakfast sampai lagi ubat yang sama......
Terkebil-kebil AJ pandang ubat tu.......
Alahai... Besarnya ubat...
Tak daya rasa nak telan...
Lepas breakfast makan bubur nasi pagi tu...
AJ pandang kiri, AJ pandang kanan....
Okay, patient sebelah tidur lagi......
Kat luar pulak takde nurse lalu lalang..
LINE CLEAR!!!
Cepat-cepat AJ patah-patahkan ubat tu dan sumbat dalam bubur.......
Hahhahahahhahahaha.....
Bape minit lepas tu, caterer hospital datang angkut pinggan mangkuk.....
Fuhhhhhhh... Lega.....
AJ bukan taknak makan ubat tu, AJ takut jadi macam malam tadi..
Kang elok boleh balik rumah, terus tak boleh balik......
Akhirnya, aritu jugak AJ dibenarkan balik.....
Yeayyyyyy....


P/s : Strategi tu penting! =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

28 comments:

  1. Hah akak nak report kat nurse tue...hehehe.. ;p

    ReplyDelete
  2. boring kan dok spital ? hehe

    ReplyDelete
  3. uishhhhhhhhhhhhhh dasatnya.. nak gelak sikit boleh??

    ReplyDelete
  4. haha nak kena tiru jga la cmni...

    ReplyDelete
  5. fuyyo..memang strategi terbaik lah AJ...

    ReplyDelete
  6. ahahahha...comel je bt perangai mcm tu... dulu slalu gak bt hal mcm ni.. tp letak dlm air... agak2 air tu dh nk abis terus campak...

    ReplyDelete
  7. Ingat anak saya yang 2 tahun tu je tak suka makan obat

    ReplyDelete
  8. alahai perangai kite sama..akak trus 'flush' dalam jamban je..

    ReplyDelete
  9. hehhe gd idea..bijak tauuuu... bertindak mengikut keadaan..keh keh...

    moon pon xsuka makan ubat..lagi2 bila tgk ubat yg besau2 ni... huhuhuhu....

    ReplyDelete
  10. haha...dah rupa org takot mkn ubat jek AJ ni... tp bgs gak strategi tu.. ;p

    ReplyDelete
  11. Akk pun xsuka mkn ubt..lagi2 kalau ubt air..
    Hihihi...bijak tindakan AJ tu..
    Ha bila dah balik umh tu jaga diri tau..jgn lupa mkn ubt ;)

    ReplyDelete
  12. amboiii.. panjang akai dia yeaa.. sape soh skip obat haa.. nk ekna AJ ni.. nurse.. tgk AJ..

    ReplyDelete
  13. Chumel nye idea AJ! mcm ank firda..yaya..hehe

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum AJ...pandai2 yer...:)

    ReplyDelete
  15. saya dulu masa ada low blood pressure, kena makan ubat besar. sakit tekak saya nak telan ubat tu

    ReplyDelete
  16. ahahahhah, lawak AJ ni :D terbaekkkk..hihihi

    ReplyDelete
  17. oooo....ngelat rupanyaa..!
    kalau dokter tahu kompem doktor tak bagi balik lagi..hehehe

    ReplyDelete
  18. ni bukan strategi aj, ni takut makan ubat namanyer, hehe...nasib baik dah sembuh...

    ReplyDelete
  19. Haha.. Macam tu pun boleh.. Siap sorok ubat dalam bubur pulak.

    ReplyDelete
  20. yuhuu AJ. lama x jenguk blog. busy sangat... sangat tak best duduk hospital. kalau ada masa singgah blog ros yer,, dah tukar url baru :) http://rozeath.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. hahaha ingatkan patahkan ubat masuk dlm mulut,, rupanya masuk kat bubur..

    ReplyDelete
  22. Hehehe...sampai mcm tu sekali yer.

    ReplyDelete
  23. laaa AJ sakit ke..maaf akak lambat tau...kesian AJ..laaa boh dalam bubur eh ubat2 tu..amboeh..babap ag baru tau

    ReplyDelete