Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 13 May 2013

Tempahan Baju Raya


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Yeayyyy... Yeayyy..... Esok raya!!!!!!

Ehhhh AJ ni...
Puasa pun belum dan sebok pasal raya, baju raya kan....
Selalunya, baju raya AJ memang siap 4 bulan sebelum raya... *Semangat!*
Tapi tahun ni AJ tak berkesempatan lagi nak pegi tempah.....
Agaknya tailor AJ tu nak amik tempahan lagi ke tak ek??
Sebab banyak jugak rasanya yang dah tak amik tempahan......
AJ ni memang agak susah nak dapatkan size kalau beli baju ready made.....
Last raya pun, 3 hari berturut2 Mr.JR kene kejungkan kaki ikut AJ shopping raya.....
Abis segala shopping complex AJ jejak untuk dapatkan size AJ.......
Tahun ni dia cakap dia taknak ikut AJ dah..
Serik, sakit kaki segala......
Haahhhahhaha... Kesian dia.. =P
Tapi nak buat macam mana kan...
AJ ni besar sangat......
Kalau ready made, AJ kena cari size xxs, xs ataupun 34....
Dah la tak banyak kedai yang ada size tu...
Kalau ada pun, tak comel macam Kak Ton... Ehhhh???? Demand pulak! =P
So hujung bulan ni AJ ingat nak jugak cari tailor yang boleh jahitkan baju AJ.....
Dan rasanya bukan baju AJ je, baju mak dengan kakak sekali...
Kalau baju melayu untuk abah dan Mr.JR senang je nak cari.....
Tak payah tempah2...
Memang setiap kali raya, AJ lah mastermind bab baju raya...... =D
Warna tema semua AJ yang fikir......
Sampaikan Mr.JR pun akan dapat baju melayu yang setema dengan family AJ...
Haahahahhahahahhahha......... =D
Semangatnya rasa nak raya....... Ehhhhh??
Silap... PUASA dulu okay... =P


P/s : Tak lama lagi dah Ramadhan...... 
Puasa dah ganti ker ker ker????


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

55 comments:

  1. hehe AJ kena pakai baju kanak2 lah gamaknya
    Akak pun belum tempah lagi,semangat beli kain kat bandung haritu, tak tau lah tailor nak terima lg ke tak

    ReplyDelete
  2. dah habis ganti syawal thn lps lagi..:)

    ReplyDelete
  3. Kalau baju kanak2, tersenteng pulak kak @ZazaMyMoon...
    Hahahhahah...

    ReplyDelete
  4. org dah siap dah.. cuma dok curi masa nak memanik je nih.. kiki.

    lg over dr AJ kannn... hahaha... tp thn nih je mama buat perangai gini selalunya cari bj siap je.. kiki

    ReplyDelete
  5. Kisah saya kontra dengan AJ sebab AJ Nak.cari yg kecik saya pula nak kena cari besor besor tapi takleh besor bebenor karang hudah tangan macam baju sifu kungfu pulak

    ReplyDelete
  6. amboi mmg semangat raya betul ni AJ

    ReplyDelete
  7. akak sejak kawen beli yg dh siap je.. :)

    ReplyDelete
  8. aj.. TRY LEA pEPLUM.. MESTI CNTIK aj PAKAII

    ReplyDelete
  9. dah 2 tahun beli yg siap.. ada je la saiz kite ni AJ.. kena la pndai cari..tp tahun ni bkn je nk beli yg dah siap je, siap nk tempah skali 2 pasang.. dah tempah pun semlm.. hihi.. mcm kena betol entri AJ ni dgn deqla.. ;p

    ReplyDelete
  10. kene tempah awl..kalau x nanti org dh xnk amik tempahan..terpaksalah beli siap nmpk gayanye kan..

    ReplyDelete
  11. Sama lah kita...petite. Klo cari baju memang kena pandai cari. Klo tak kena beli utk budak2 nyer ☺☺

    Baru jer hantar baju raya smalam. Ramai juga tailor yg tak amik tempahan dah.

    ReplyDelete
  12. semangatnyer AJ!!hehe tapi cari awal² pun ok gak..nt dh puasa letih nak mencari baju..hehe

    ReplyDelete
  13. Akk selalu beli yg dah siap jerk...

    ReplyDelete
  14. Firda beli je yg dh siap, masa blm kawin dulu bdn sekeping je..mesti kena tempah..

    ReplyDelete
  15. tak cari lagi kain untuk baju raya tahun ni.. hehe.. biasa custom made :)

    ReplyDelete
  16. akak pun dah tempah 2 pasang baju raya, tapi rasanya tak cukup nak kena beli baju pasang pulak...

    ReplyDelete
  17. perghh semangatnyaaaa 4 bulan sblm raya dah siap baju raya.. wahhh bgus2, buat perancangan awal2kan.. nanti last minit t takut ada mslh lain menimpa.. hehehe

    ReplyDelete
  18. betul2 semanagat ni..
    tapi yelahkan..kalau lambat org tak nak amik dah....

    ReplyDelete
  19. wuuu..combi pon xtau pkai tema ape thn nie..baju pon xd lg :(

    ReplyDelete
  20. apa ni aj...puasa pun belum dah sembang pasal baju raya...nampak sangat dah tak sabar-sabar nak beraya la tu, hehe...

    ReplyDelete
  21. akak berpantang la pulak time raya nnt. rasanya pakai apa yg ade je la time raya ni. utk anak2 la yg paling penting

    ReplyDelete
  22. Baju hubby dan anak2 lelaki dah hantar jahit..baju akak dan Damia lagi belum cari...huhu

    ReplyDelete
  23. pompuan setiap kali nak raya mesti nak kena pakai baju yang tempah kan??hehehe..tapi elok jugak laa, bertambah rezeki si tukang jahit..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  24. Mieya dah hantar bulan 3 hari tu. hehe gila awal kan?

    ReplyDelete
  25. semangat AJ nk beraya tahun ni ye...hihi.. jaa pun x decide lagi tema tahun ni, sbb bercanggah ngn en.hubby...muahahaha...

    ReplyDelete
  26. mak lagilah susah nak carik saiz.. almaklumlah saiz mak nak dekat sama dgn peti ais dua pintu dah skrg ni hehehehe

    ReplyDelete
  27. Hehhhehe..
    AMboih @mama maman aka yana, dah siap dah ye...
    AJ dulu pun macam tu.....

    ReplyDelete
  28. Hahahhaha..
    Dah tak pasal kene kungfu pagi raya nanti kan @Fahmi mohd razari...

    ReplyDelete
  29. AJ ni apapun semangat kak @Kesuma Angsana..
    Raya lagilah....
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  30. Boleh @tenku butang, tapi kene tempah..
    Beli siapo takut tak fit dengan badan...=D

    ReplyDelete
  31. Jelesnya dengar @Deqla Manjew dah tempah baju..
    AJ kain pun belum beli..
    Acaneee???

    ReplyDelete
  32. Aah @Fiza Rahman, memang susah kan petite ni......
    Tu la AJ risau..
    Takut ada yang taknak amik tempahan dah..

    ReplyDelete
  33. AJ masalahnya susah nak cari size @Mime MF kalau beli siap tu..

    ReplyDelete
  34. Akak @Ratu Hatiku senang nak dapatkan size ek??
    AJ susah.. =(

    ReplyDelete
  35. Samalah @Haruno Hana 하나, akak pun tak beli lagi..
    Nak call tailor dulu..
    Takut dia taknak amik tempahan dah..

    ReplyDelete
  36. Banyaknya kak @Sukma Haron, sampai tak cukup...
    Hehehheheh....

    ReplyDelete
  37. Atleast kalau ada apa yang tak berkenan, boleh alter lagi @✿AINAA ROSEBERRY✿.. =D

    ReplyDelete
  38. Yang belum kawen ni, untuk single ni kak @Sue-Rya Qistina, beriya untuk diri sendiri la...

    ReplyDelete
  39. Ohhhh... Aik terbalik pulak kak @Mia Kassim??
    Selalu hantar baju perempuan dulu..

    ReplyDelete
  40. Siapa lagi nak hantar jahit kalau semua beli kan @Azlan Strider...
    Hehehhehehe..

    ReplyDelete
  41. Hahhahah..
    macam tu kene tema color blocking la @jaakechik... =D

    ReplyDelete
  42. Amboih MD @adzairdawati makdara..
    Bukan main statement...
    Takdelah, AJ tengok gambar MD biasa je... =D

    ReplyDelete
  43. Cpt2 cri tailor!!! nani sejak kecik smpai skg bju kurung xpnh beli. Mama buatkan. Ble org ckp pasal saiz bju kurung mmg lgsung xthu..

    ReplyDelete
  44. 2 - 3 hari lepas saya ada bertengkar dengan sowang blogger
    pasal hal nie ... terima kasih awak di atas pencerahan dalam artikel nie...
    kepada blogger di luar sana... kadang2 satu2 isu tu nampak simple tapi
    sensitif.. tahniah di atas ketelitian dalam penulisan...



    My website :: Jubah Murah

    ReplyDelete