Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 22 May 2013

Sedih dan Redha..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Arini bukan hari yang baik untuk AJ...... KENAPA???
Ingat tak AJ penah bercerita pasal Talam Bermuka-Muka tu??
Tapi ni talam lelaki dan perempuan berkolaborasi.....
So memang mantaplah!
Kesannya AJ kene cakap belakang yang teruk punya dari "talam tu" sampaikan menutup pintu rezeki AJ kat sini....
Sedih sangat bile ada point-point yang AJ kene bash tu sememangnya tak benar dan tak logik.....
Takpelah... Hari ni mungkin hari "talam tu".....
Bertepuk tanganlah ye talam.......
Kemenangan berpihak pada kau.......
Aku diam bukan sebab aku mengalah.....
Aku diam sebab aku percaya 1 hari nanti pihak2 tu akan terbuka matanya....


AJ tak dendam......
Cuma AJ terkilan sangat....
Tuduhan melulu tanpa bukti sahih.....
Takpelah rezeki Allah swt tu luas.......
DIA dah tetapkan rezeki AJ kat sini sampai arini je......
Dan paling best AJ disuruh menulis surat perletakan jawatan.....
Okay, AJ pun dah takde hati nak teruskan kerja bila periuk nasi AJ bukan saje ditabur pasir, tapi tahi sekali jadi AJ ikutkan je arahan tu.......
Dah orang taknak, AJ lagilah 1000 kali taknak keje dah...
So arini jadi ari last AJ bekerja kat company ni......
Anyway terima kasihlah bagi pampasan tu ye..
Walaupun tak besar mana, cukuplah AJ survive tanpa bekerja sekejap....

Kepada yang berkenaan tu...
Takpe, AJ redha... AJ anggap itu satu ujian buat AJ...
Tapi tunggulah 1 masa nanti KARMA tu jatuh betul2 hempap kepala kau ye.....
Alhamdulillah....... Dalam pada sedih, terselit jugak pahala kene fitnah.... =D

P/s : Nak cari kayu, nak cari kayu...
Ehhhhh??? SALAH!
Nak cari kerja....
Hehehehheheheheh. =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

37 comments:

  1. sabar ye...rezeki terbuka luas di tempat lain..Aj nak kayu ye?? meh datang sini byk kayu taw..hehe.. :)

    ReplyDelete
  2. Kesiannya AJ..
    Akak pernah kena kes mcm ni, TALAM DUA MUKA..
    bak kata AJ, rezeki Allah tu luas, dont bother about them ok. :)

    ReplyDelete
  3. Sabar yer AJ.. InsyaAllah ada rezeki yang lebih baik utk AJ nnti.. ;p

    ReplyDelete
  4. Kesiannya....
    Sabar jelah AJ...
    Bumi Allah ni luas...
    Rezeki ada dimana2.
    Mungkin lebih baik dari yang sekarang ni kan...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, bwak bnyak sabar ye.. mngkin nnti ada lg pluang tu.. apapn saya follow blog ni :)

    ReplyDelete
  6. isk..isk..isk..so sad to hear this AJ..so sekarang AJ dah quit dari company tu ke???hurm...rezeki ade dimana-mana

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. ya Allah..sampai mcmtu dia buat kt AJ? mmg x sedar diuntung betul org mcmtu. sabar ye dik. InsyaAllah ada rezeki di tempat lain. sabar dan kuatkan kesabaran. Allah sentiasa di sisi hamba2Nya yg teraniaya

    ReplyDelete
  8. MasyaAllah.. siapa laa sanggup buat AJ camnie.. huhu

    xpa laa AJ.. jgn disimpan dendam kan... kita serahkan sahaja kepada Allah untuk membalas perbuatan beliau... Allah maha adil....

    btol tu...rezeki Allah luas... moon doakan semoga AJ dapat kerja baru yg lebih baik.... :)

    ReplyDelete
  9. Sabar ye kak AJ.. InsyaAllah ada rezeki akak kat tempat lain.. :)

    ReplyDelete
  10. talam 2 muka wachaaaa
    http://long-cham.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. AJ...tabahkan hati ye sayang...In Shaa Allah...bila satu pintu tertutup...pintu yang lain akan terbuka untuk AJ...lagi2 kalau orang yang dianiaya dan difitnah... Sabar ye AJ, jangan putus doa... dan tawakal... kakak doakan AJ cepat dapat kerja baru...

    bagi orang yang buat tu... satu hari nanti orang akan buat kat dia balik... Allah akan tetap bagi balasan...kalau x kat dunia, kat akhirat sana... cuma lambat atau cepat jer... faham apa yang AJ rasa sebab itupun ada dalam experiences kakak dulu masa mula2 kerja... lama dulu....

    ReplyDelete
  12. Sabar ye AJ syg...dugaan tu.. ;)

    ReplyDelete
  13. sabar yer ,,dugaan ALLAh ..insyaAllah Ada hikmah semuanya

    ReplyDelete
  14. sabar ye AJ..balasan Allah tu pasti baik atau jahat...semoga ada rezeki lebih baik dr sebelumnya untuk AJ..InsyaAllah..satu hari nt akan terbalas juga perbuatan org tu terhadap AJ

    ReplyDelete
  15. Sabar ye AJ.. Tak sangka happen pd org yg nani kenal. Insha Allah, rezeki ada di mana2.. Allah Maha Besar Maha Mengetahui .

    ReplyDelete
  16. ena pun pernah kena ayue... lagi teruk si talam tu dok membabitkan keluarga ena sekali, buruk2kan keluarga ena.. kami tak kenal pun manusia tu tp suddenly dia muncul dlm dunia kami.. ena memang tak sekuat ayue la, duduk bersabar.. memang ena serang manusia tu..

    ReplyDelete
  17. Astaghfirullahalazim..
    Sabar ye AJ, rezeki Allah itu luas. INsha Allah, AJ akan dapat kerja baru nanti. Semoga AJ kuat hadapi dugaan Allah ini ye

    ReplyDelete
  18. alahai kesiannya AJ, pcl simpati dengan apa yg berlaku..kuatkan seangat dan usaha..terus berusah, ada hikmah di sebalik kejadian..

    ReplyDelete
  19. BERSABAR SAJALAH. TAKPELAH AJ, BIAR ORANG BUAT KITA, JANGAN KITA BUAT ORANG. SAYA SELALU MENGAMBIL KATA-KATA DR FADHILAH KAMSAH. "KALAU ADA ORANG BERI KITA TAHI, JANGAN KITA BERIKANNYA TAHI JUGA, BERIKANNYA BUNGA" FAHAM TAK MAKSUDNYA?

    SAYA PERNAH CUBA, ALHAMDULILLAH MEMANG TERNYATA KEBERKESANANNYA..

    ReplyDelete
  20. good luck AJ... tak per.. rezeki ada dimana mana..

    ReplyDelete
  21. Sabar ye AJ..Biarkan jer ape org nak buat kat kite selagi kite mampu nak thn..Kalau kite di pihak yang benar,InsyaAllah satu hari kebenaran tue akn terbukti jugak..

    ReplyDelete
  22. Sabar ye AJ.. yup, Ros pun percaya dengan hukum karma.. hari ni dia buat pada kita, masa ke depan dia pula akan terima. Apa pu, moga AJ berjaya dapat kerja baru ye.. Gud Luck AJ..

    ReplyDelete
  23. laa.. sampai kena letak jawatan...?? ish.. teroknye si talam! AJ sabar ye.. rezeki Allah yg bagi.. bukan company tu yg bagi kan.. cuma kita kena usaha je.. moga cpt2 dpt keja baru ye.. =)

    kpd si talam.. bersiap sedialah utk hukum karma yg bakal tiba.. masa tu baru ko tau langit tu tinggi rendah..kohkoh... (mcm ku kenal plak org tu.. haha)

    ReplyDelete
  24. masyaallah.. sampai mengganggu periuk nasi orang.. itu dah lebih tu.. Tak baik buat mcm tu.. Banyakkan bersabar ye AJ.. Insyaallah AJ akan mendapat kerja di tempat yg lebih bagus dan mempunyai teman sekerja yg lebih baik dari itu insyaa allah

    ReplyDelete
  25. Anda diTag

    http://hatinufid.blogspot.com/2013/05/giveaway-sweetygorjes-blog-page.html

    ReplyDelete
  26. Sabar ye kak AJ.. dalam mencari rezeki mesti akan muncul ujian kan kan kan.. :)

    ReplyDelete
  27. sabar ya Kak AJ.. ada hikmah tu.. Hana doakan tempat kerja baru akak ni lebih baik daripada company lama akak kerja tu.. doa banyak2 pada Dia juga :) jangan sedih2

    ReplyDelete
  28. dah pernah kena.. tp mama buat bodo jew.. dia nak kita berhenti tanpa any pampasan so sori la yer.. kann..

    Terbukti tuhan ada... lama la jugak lepas tuh. bertahun.. dia kena buang kerja.. see.. tuhan mesti tolong punya org teraniaya nih.. sabar ok.. sure ada kerja yg baik lg bagus utk aj.. sabar

    ReplyDelete
  29. adeh.. ni kisah apa ye?? saya banyak terlepas ni..

    ReplyDelete
  30. hope AJ tabah dgn dugaan
    moga hikmah yg terjadi di sebalik kisah ni..memberi kebahagiaan n rezeki yg lagi luas buat AJ

    ReplyDelete
  31. AJ..ada hikmah di atas setiap apa yg terjadi..bersabarlah. semuga AJ mendapat yang lebih baik dan yang terbaik selepas kejadian ini..

    ReplyDelete
  32. La..ada yang nakal ya.AJ..takpa sabar byk-byk k..hari ni hari they all, sure one fine day dia orang akan menyesal..don't worry k, rezeki ALLAH ada dimana-mana

    ReplyDelete
  33. cian aj..sabor la ye..
    xpe,,mst ada hikmah jd cmnie..
    kalo kte d phk yg benar,,jgn cedih2 ye..Allah sntiasa bsama kte..:)

    ReplyDelete
  34. Ingatnya Okje pasal talam 5 muka tu...laaaa... tak sangka pulak sampai kena letak jawatan bagai...
    Sabar ajelah wahai AJ... berlakon ajelah AJ...gi call Rosyam Nor

    ReplyDelete
  35. sabar yer Aj, ada hikmah d sebalik nya. Nanti Aj dapat keje yg lagi baguss kan? kan? hehehe

    ReplyDelete
  36. AJ...maaflah..akak sangat lewat sampai ke sini. Walaupun Si Talam tu dah aniaya AJ, tapi company tak boleh senang2 buang staff. Bila AJ kata di suruh tulis surat resign...Tengggg..something wrong somewhere. Adalah SALAH BESAR untuk syarikat suruh staff resign. AJ fight sikitlah. Dapatkan pampasan lebih sikit ker...

    Kalau kejadian nie sehingga hari nie masih dalam tempoh 60 hari, akak nasihatkan AJ cepat2 pergi buat laporan.

    Kalau gaji bulanan AJ RM2k ke bawah, pergi ke Jabatan Tenaga Kerja terdekat. Kalau lebih dari RM2k, segera ke Jabatan Perusahaan. Search google yer dik....

    ReplyDelete