Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 17 May 2013

Pengaruh TV : Dahlia (Astro Mustika HD)


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Siapa kat sini layan cerita Dahlia yang sedang ditayangkan kat Astro Mustika HD (134) tu??
Cerita tu dah start mulai 22 April 2013 Isnin hingga Rabu, 10 malam menggantikan Drama Sehangat Asmara.....

AJ ni dah terjebak dengan cerita tu gara-gara tengok kat rumah kawan aritu...
Bukan AJ je... Mr.JR pun tersangkut sama dengan cerita tu.....
Seriously, cerita tu memang mengundang rasa marah, sedih dan tak puas hati..
Lakonan para pelakonnya memang menusuk jantung wa baq ang.......
Nak2 pulak si Raja Ilya yang lakonkan watak Haliza tu..
Ikut hati nak je hempok dia dengan heels...
So korang boleh bayangkan tak betapa geramnya AJ pada watak tu..
Kalau korang tak tengok, meh AJ nak share sikit sinopsis cerita Dahlia tu...



Drama yang mengisahkan seorang wanita bernama Dahlia (Dira) yang terpaksa hidup bersama suaminya Razman (Hans Isaac) yang berlaku curang dengan Haliz (Raja Ilya) yang dianggap sebagai rakan baiknya....

Dahlia mengetahui kisah kecurangan suaminya selepas Razman memberitahunya pada malam ulangtahun perkahwinan mereka yang ke-10 akibat desakan Haliza....
Dahlia berasa amat kecewa dan akhirnya tekad untuk bercerai dan mula membina hidup baru...
Setelah bercerai, Dahlia bertemu dengan seorang ahli korporat yang baik hati bernama Fuad (Faizal Hussien)...
 Fuad banyak menjadi pendorong kepada Dahlia yang telah ditipu oleh bekas suaminya....
Apakah kesudahan kisah Dahlia??
Saksikan hanya di Astro Mustika HD (134)

Kalau nak tau kawan AJ pun ada berlakon dalam drama Dahlia, pegang watak Xavier yang lembut tu...
Puaslah AJ mengorek sikit2 pasal tak sabar nak tau ending cerita......
Jawapan dia "Hahahhahahahhaha.. Tunggu dan lihat"
Cheeehhhh.. Tak membantu langsung..... Tapi dia ada bagi hint-hint, amik gambar Haliza pakai baju pengantin...
Tak tau jadi ke tak kawennya tu kannnnnnn.....

AJ tak sabar sangat nak tau cerita dia.....
Dahlia tu kawen dengan Fuad ke???
Razman tu jadi gila talak ke???
Haliza tu nak buat apa pulak lepas ni???
Anak2 diorang dapat kat siapa.....
Hahhahahahhahah... Gelojoh sangat kan......
Sekarang baru episod 12 je kot........
Oh ya... Kalau siapa takde Astro tu boleh tengok ONLINE KAT SINI....
Rugi woo tak tengok. =D

P/s : Lagu tema dia pun sangatlah best..
Next entri AJ kongsikan OST Drama Dahlia dengan korang ye.. =D



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

21 comments:

  1. yg baju kuning tu lawo.. sape tu?

    ReplyDelete
  2. tak tengok langsung drama ni ;D hee

    ReplyDelete
  3. @tenku butang, yang baju kuning tu Raja Ilya...
    Yang lakonkan watak Haliza...

    ReplyDelete
  4. tak tengok pun dahlia ni. sbb xlanggang Mustika hd :) tapi tau memang best eh cite ni kak

    ReplyDelete
  5. Nasib baik tak tengok. Kalau tak memang melekat depan tv jela kan. Hehe

    ReplyDelete
  6. sinopsis best tapi kak MV takde langgan mustika

    ReplyDelete
  7. Actually cerita ni dah lama dorang shoot kannn.

    ReplyDelete
  8. Tengoklah @Cik Nur™....
    Tengoklah...
    Heheheheh...

    ReplyDelete
  9. Best @baby comel..
    tengoklah online...
    Yang link AJ bagi tu dia selalu update sehari lepas setiap episod...

    ReplyDelete
  10. Tau takpe @Hazmin..
    AJ la contohnya...
    Hehehhehe..

    ReplyDelete
  11. Ari AJ tulis entri ni, last day diorang shoot kak @ZazaMyMoon... =D

    ReplyDelete
  12. x tgk pun.. sbb xde astro...hihi

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. M'nyesal xrekod dahlia..ending mcm xpuas..patut tunjuk ler babak yg lg romantik..dira n faizal mmg gandinan mantap..pas ni nak tgk gandingan die..kasi cite lg letop..atau dahlia 2..

      Delete