Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 31 May 2013

Dugaan Tak Sudah...



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Saat korang baca entri ni, AJ memang tengah down gila....
Mei bukan bulan yang baik dalam hidup AJ tahun ni....
Lepas 1, 1 dugaan datang....
Bertalu-talu sampaikan AJ rasa dah tak mampu nak hadap.....
Awal mei lepas AJ admitted sebab jangkitan dalam darah.....
Lepas pada tu pulak, AJ hilang kerja gara-gara hasad dengki orang lain....
Awal pagi tadi, kucing AJ pulak kene masuk hospital sebab baby dalam perut dia mati.....
Then Unifi pulak pegi tolak duit dalam akaun AJ 2 kali saat AJ betul-betul perlukan duit....
Nak refund balik makan masa 3 bulan katanya.....
Ya Allah.... Dugaan apalah ni.....
Sampaikan AJ rasa tak mampu nak hadap lagi.....
Dah tak tau nak buat apa lagi sekarang ni...
AJ dah buntu....
Sekarang ni AJ hanya mampu menangis, menangis dan menangis....
Ya Allah, berilah aku kekuatan dalam menempuhi segala dugaanMU....
Hanya padaMU tempat aku mengadu.....


P/s : Beratnya rasa...
Hanya Allah swt je yang tau.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

26 comments:

  1. Sabar AJ k..Dugaan tue utk org yg paling Dia syg sbnrnye..kuatkan semangat..

    ReplyDelete
  2. moga AJ tabah yer..don't pressure ur self..jaga kesihatan tu..

    ReplyDelete
  3. ya Allah..berat sungguh ujian buat AJ. sabar ye dik. Allah nak uji sesuai dgn kemampuan AJ. insyaAllah, pasti ada hikmah di sebalik setiap kejadian. yakin, sabar, tawakal dan berdoa kepadaNya sentiasa :)

    ReplyDelete
  4. sedihnya.. kalo deqla mau sedih jugak ni..hari tu ank kucing mati pun down giler2..tp AJ sabar ye..in shaa Allah smuanya ada hikmahnya.. unifi tu dah kenapa? suka2 hati tolak 2x cam tu.. ada pulak mkn masa 3 bln.. haihh..moga kucing AJ lekas sembuh! tp camne AJ tau baby dlm perot dia mati..??

    ReplyDelete
  5. Sabar ye kak AJ..
    Semoga akak kuat menghadapinya..

    ReplyDelete
  6. Semoga Allah permudahkan segala urusan .. dan hadapi ujian dengan tabah

    ReplyDelete
  7. sayang...life is never easy...don't easily quit.... Understand how do you feel... sabar ye AJ, akak doakan AJ tabah hadapi ujian dan dugaan ni...In Shaa Allah ada manisnya tu nanti... sabar yer...

    ReplyDelete
  8. sabar kak semua tu ujian...tp kan sp yg dengki sgt tu...gila punya org!

    ReplyDelete
  9. Sabar AJ. Setiap dugaan pasti ada hikmah disebaliknya. Smoga semua urusan dipermudahkan olehNYA. Bertabahlah.

    ReplyDelete
  10. AJ...please...kuatkan semangat ye... bykkan beristigfar,,, semua tu dugaan dari Allah...

    Ujian dari Allah, bersesuaian dgn kemampuan diri kita untuk menghadapinya.. percayalah... AJ mampu atasi masalah ini...

    ReplyDelete
  11. bukan mudahkan nak hadapi semua ni seorang diri.. kalau ayue tak boleh nak tanggung sengsorang, minta pertolongan bg yg sudi...

    ReplyDelete
  12. Sabar ye AJ..kdg2 bila Allah turunkan hujan kita tnya dimana perginya matahari..tapi rupa2nya Allah nk hadiahkan kita pelangi..so be strong ok..

    ReplyDelete
  13. hopa AJ tabah menghadapi dugaanNya
    moga yg baik2 sahaja ditakdirkan utk AJ lepas ni

    ReplyDelete
  14. yaAllah..
    sedihnya..
    semoga akak syg tabah menghadapi dugaan..
    Allah uji kita samaada kita ingat dia atau tak ketika kita dalam musibah..
    insyaAllah ada sesuatu yang Allah rancangkan untuk akak..
    ingat Allah adalah perangcang yang terbaik..
    mungkin ada silap kita dimana-mana dan Allah nak kita lebih dekat dengan Dia..
    sebab tu Allah uji kita..
    kalau kita tak diuji takut kita alpa..
    Allah uji sebab Allah sayang kita dan itu juga merupakan petunjuk dari Allah..
    Dulu yaya pun pernahrasa down sehingga terfikir nak lari dari rumah, tapi alhamdulillah Allah sedarkan yaya dan akhirnya yaya mampu kuat untuk tempuh segalanya sendiri..
    dan saat itu baru akak akan tahu kenapa Allah uji akak sebegitu..
    kuat taw akak :)

    ReplyDelete
  15. nothing much i can do melainkan mengharapkan awak bersabar je lah dengan dugaan ni.


    evrything happened for a reason.

    ReplyDelete
  16. sabar byk2 ayue...
    ingat Allah ada...
    teruskan berdoa....

    ReplyDelete
  17. ITU SEMUA UJIAN DARI ALLAH.. DIA NAK LIHAT KITA BAGAIMANA KITA TEMPUHI UJIAN ITU..

    ReplyDelete
  18. Org diluar sana lagi berat dugaan dia AJ

    ReplyDelete
  19. sabar ye AJ.. jgn mudah berputus asa.

    ReplyDelete
  20. sabar Kak AJ.. Dia tahu akak kuat, sabar ya.. :)

    ReplyDelete
  21. sabar Aj..mungkin ada hikmah dsebalik kesusahn itu....aamiin

    ReplyDelete
  22. kak AJ, even iha terlambat komen kat entri ni tapi iha nak jugak bagi semangat sikit..
    mana ada manusia yg tak mampu hadap ujian yg ditimpa ke atas dirinya.. Allah Maha Adil kan?
    Tu tandanya kak AJ kuat tau! syukurlah sebab dapat ujian mcm tu.. bila kak AJ bersabar pahala berkali2 ganda akan dapat..
    kitorang kat sini sentiasa support kak AJ.. be strong ye akak syg.. :)

    ReplyDelete
  23. Allah tengah uji Aj. And sebab Aj mampu lah Allah uji Aj . Apapun all da best aj. :) apa yg happen ada reason. Mungkin ada rezeki yg lagi besar nikmat dari apa yg aj da hilang tu. :) :) :)

    ReplyDelete
  24. Ya Allah..hebatnya dugaan.. moga AJ tabah ya.. anggap la semua ni dugaan dari Allah..

    ReplyDelete