Click to Follow...

Sunday, 5 May 2013

Alhamdulillah AJ Beransur Pulih..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Alhamdulillah setelah 3 hari dalam wad, tengah hari Sabtu AJ dah dibenarkan balik.....
Khamis lepas AJ dikejarkan ke hospital selepas mengalami muntah-muntah dan cirit-birit cherry berry.....
Ahad lepas pun AJ masuk hospital lebih kurang 4 jam gara-gara masalah yang sama...
Ingatkan balik Kl dah okay... Sekali AJ dapat balik serangan penyakit tu...
Rupa-rupanya AJ ada masalah lain selain keracunan makanan....
AJ disahkan mengalami jangkitan kuman dalam darah, sel darah putih naik dan tekanan darah rendah....
Doktor cakap munkin berpunca dari kolam renang ataupun air laut.......
Akibatnya AJ ditahan di wad 11U, Katil 48 Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) selama almost 3 hari...
Ya allah.... Tuhan je la yang tau macam mana rasanya masa tu.......
Dah tak tertanggung badan ni... Dengan macam-macam patient dalam wad tu lagi...
Pastu kena amik darah 3-4 kali, kena masuk water drip lebih kurang 15-17 botol dalam masa 3 hari tu.....
Sampai bengkak urat-urat AJ......
Alhamdulillah, sakit tu menghapus dosa-dosa kecil kata orang..
Dan ALhamdulillah kesihatan AJ beransur pulih......
Sekarang ni AJ dah berada kat rumah......
Balik tadi terus tidur puas-puas..... Al-maklum kat hospital tidur AJ memang tak penah lena......







Kat sini AJ nak ucap terima kasih kepada semua yang mendoakan kesihatan AJ.......
Terutama keluarga AJ....
Maaf mak & abah, AJ dah merisaukan kalian.....
Sampaikan abah cancel nak sama-sama menghantar rombongan meminang cousin AJ.....
Terima kasih kepada Mr.JR yang sepanjang masa keep call AJ, tenangkan AJ masa AJ nangis nak balik malam-malam buta.....
Terima kasih rakan-rakan yang datang melawat AJ kat hospital dan kat rumah.....
Terima kasih juga buat rakan-rakan blogger yang concern dengan kesihatan AJ, sampai ada yang buat entri..
Yang AJ perasan entri Mak Dara dan Tengku Butang....
AJ terharu sangat...... Mungkin ada yang AJ tak perasan, maaf ye.....
Ada juga blogger dan kawan-kawan yang bertanyakan khabar melaui WeChat, Whatsapp, Facebook, Twitter semua......
Terima kasih sangat-sangat.... Maaf tak dapat nak sebut nama semua orang kat sini....
Dan terima kasih kepada semua yang mendoakan kesihatan AJ secara langsung dan secara tidak langsung...
(Dah macam ucapan menang award lah pulak kan.... OVER sangat)
Alhamdulillah sekali lagi, berkat doa kalian AJ dah beransur sihat...
Sekarang ni AJ kena control makan sikit sampailah AJ betul-betul sihat...
Tak boleh nak skip ubat.... Sebab mentara guru Abah dan Mr.JR ada nak monitor...
Hahhahahahhaha.......

Ni antara yang sempat lawat AJ....
Tapi ni dioranglah yang snap...





 YB menyampaikan sumbangan kata kawan AJ ni....
hahhahahahahahahhaha.....

Okaylah, tu je la laporan AJ masa admitted kat PPUM tu..... =P

P/s : Hutang BW banyak.....
Nanti AJ bayar... =D




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

34 comments:

  1. ASSALAMUALAIKUM ! ADIK AJ. ALHAMDULILLAH, JM DOAKAN ADIK MOGA CEPAT2 SEMBUH SEPENUHNYA. MAAF JM BARU DAPAT TAHU HAL INI. SEBAB TUE SUNYI TANPA ENTRY AJ...

    ReplyDelete
  2. Get well soon..sempat lagi nak snap-snap walaupun sakit ye..hahak..jangan lupa rehat dan makan ubat.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dah makin baik. saya pun kena keracunan beberapa hari yg lepas. cirit birit dan muntah 3 hari, tp syukur takkena tahan wad. memang sakit takyah cakap. huhu.

    semoga cepat baik ya. :)

    ReplyDelete
  4. AJ sampai masuk wad?? ishhh...teruk jugak kalau cam tu.. tapi alhamdulillah, AJ dah semakin pulih..saya doakan AJ cepat sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti biasa..hehe=)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah da boleh keluar. Terjah dri keek. If x mmg xtau la.. Xsmpt nk bw. Bukak keek kejap nmpk update dri aj :) rehat puas2 n cepat2 sembuh

    ReplyDelete
  6. patut le senyap jr, mudah2ah ari ni AJ pulih sepenuhnya, jom kita mengundi.....

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..semuga Aj kembali pulih seperti sediakala..banyak minum air n jangan lupa makan ubat. berehatlah..=)

    ReplyDelete
  8. Semoga cepat sembuh AJ... Huargh... Takut pulak nak mandi laut/kolam.. Hewhew

    ReplyDelete
  9. Semoga cepat sembuh sepenuhnya kak AJ ;)

    ReplyDelete
  10. Get well soon dear....rehat byk tau..

    ReplyDelete
  11. laa ena tak tahu pun AJ masuk hosp. Apapun, lega hati ena tengok AJ dah kembali pulih.... =)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...
    ingat jgn skip mkn ubat..
    nak sihat kena mkn ubat... :)

    jaga diri ayue.. :)

    ReplyDelete
  13. AJ tak sihat yer..smpi warded...alhamdulillah makin sehat dh.klu ayut kat pj lg mmg melawat dh..PPUM tu dekat sgt dh...jg dri bek2x yer AJ :)

    ReplyDelete
  14. syakafallah AJ.. :) jgn lupa makan ubat lepas ni.. moga cepat dan terus sembuh seperti biasa.. amiin..

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah...samalah kita...cuma kzu duk kena ulang alik cek darah jer..tak yah kena.tahan wad....take care ya..

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah..aj dh bersansur pulih
    wah..sume pic de tanda peace
    siap de sumbangan majalah wanita dri yb
    kim salam kt yb erk..haha

    ReplyDelete
  17. jgn skip makan ubat kalau nak cepat sihat.

    ReplyDelete
  18. w/pun dlm wad, AJ tetap comel..
    nway pray for your speedy recovery dear :)

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah aj dah sembuh...

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah...dah pulih....jaga kesihatan, jaga pemakanan dan jaga semuanya...hehe...

    ReplyDelete
  21. semoga cepat-cepat sembuh aj...nanti boleh buat gwiyomi lagi :)

    ReplyDelete
  22. Alhamdulilah Aj da sembuh...jaga diri ye AJ..

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah..dah sembuh dah AJ ye. take a good care tau. ni yg buat akak seram nak mandi kt swimming pool ngan air laut ni. huhuhu

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah...semoga AJ semakin sembuh hendaknye....Ameen:)

    ReplyDelete
  25. Syukran aj semakin pulih..get well soon dear !

    ReplyDelete
  26. ASSALAMUALAIKUM , DENGAN SUKACITANYA SINI ADA G.A TERBESAR MEI, HADIAH TOP REFERRAL SEHINGGA RM150.++ . JOM JOM . ADA BANYAK LAGI HADIAH . ANDA DI TAG #141
    LINK TAGGING :
    http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/tagging3.html
    link G.A :
    http://officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html

    ReplyDelete
  27. AJ, sorry..baru tau ni. Saya baru je online blog. Alhamdulillah, dah beransur sihat. Semoga cepat sembuh. Jaga diri elok-elok ye

    ReplyDelete
  28. yeayyyy get well soon AJ!! sunyi blog mak dara tanpa AJ huhuhu

    ReplyDelete
  29. ohhhh warded rupanya.... tapi mcm tak demam je AJ...macam hepy je...hehe

    ReplyDelete
  30. ehh dear.. sorry deqla baru tau... laa nape ni?? last deqla tau psl AJ ..AJ pegi bercuti.. siyes, baru tau..apapun, alhamdulillah AJ dah kembali sihat...

    ReplyDelete
  31. alhamdullilah dah sikit.. sakit2 penghapus dosa & sesungguhnyer Allah swt sayangkan kita tu AJ

    ReplyDelete