Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 31 May 2013

Dugaan Tak Sudah...



ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Saat korang baca entri ni, AJ memang tengah down gila....
Mei bukan bulan yang baik dalam hidup AJ tahun ni....
Lepas 1, 1 dugaan datang....
Bertalu-talu sampaikan AJ rasa dah tak mampu nak hadap.....
Awal mei lepas AJ admitted sebab jangkitan dalam darah.....
Lepas pada tu pulak, AJ hilang kerja gara-gara hasad dengki orang lain....
Awal pagi tadi, kucing AJ pulak kene masuk hospital sebab baby dalam perut dia mati.....
Then Unifi pulak pegi tolak duit dalam akaun AJ 2 kali saat AJ betul-betul perlukan duit....
Nak refund balik makan masa 3 bulan katanya.....
Ya Allah.... Dugaan apalah ni.....
Sampaikan AJ rasa tak mampu nak hadap lagi.....
Dah tak tau nak buat apa lagi sekarang ni...
AJ dah buntu....
Sekarang ni AJ hanya mampu menangis, menangis dan menangis....
Ya Allah, berilah aku kekuatan dalam menempuhi segala dugaanMU....
Hanya padaMU tempat aku mengadu.....


P/s : Beratnya rasa...
Hanya Allah swt je yang tau.....


Thursday, 30 May 2013

Bila Dah Tak Berkerjaya....


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Genap seminggu tak berkerjaya.....
Jadinya bila dah takde keje, mulalah sifat malas tu menular....
Duduk rumah, tidur, makan, main game, gomol kucing, tengok tv....
Semua orang pulak bekerja, so terpongehlah AJ....
Hahahahahaha.....
Nak keluar pun malas.....
Sebabnya kalau keluar, duit pun macam air terjun je mengalirnya... =P

Sambil-sambil tu bukak jobstreet, cari keje baru....
Harapnya dalam masa terdekat ni dapatlah AJ keje...
Insyaallah.... Semoga Allah swt memudahkan segalanya...... =D
Ada orang rasa AJ relax je pasal keje ni...
Dah tu?? Nak buat macam mana lagi...
Takkan nak meraung, menangis atau meratap....
Kita kenalah positif kan kan kan....... =D
Tapi tu pun lepas kene motivate dengan orang sekeliling dan Mr.JR la....
Hehehehehehehe.....
Oh ye, lama AJ tak BW....
So sekarang ni AJ nak datang jenguk korang la....


P/s : Pelan-pelan kayuh kata orang.... =D


My Braces Journey : X-ray dan Moulding


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Okay lepas dah puas SURVEY mengenai segala-galanya mengenai braces, AJ pun dah naik muak nak pegi dan cari klinik lagi....
Setelah ditolak, ditambah, didarab dan dibahagi, AJ akhirnya memilih Klinik Dr. Zarin....
Kenapa??
Sebab AJ rasa Klinik Dr Zarin ni memang menepati bajet AJ.....
Banyak juga review yang mengatakan Klinik ni MURAH!
Kawan-kawan AJ pun banyak yang menggunakan khidmat Dr. Zarin ni......
Mau tak murah, klinik lain kebanyakkannya amik deposit dalam RM1500 keatas..
Tapi kat klinik Dr. Zarin dalam RM500++ je.... Dan bulanan dalam RM100 - RM150...

Okay, pada 23 Mac 2013 lepas AJ pegi Klinik Dr. Zarin yang terletak di Ampang.....
Kat sini korang tak perlu buat appointment untuk X-Ray dan Moulding gigi....
Moulding tu amik acuan gigi yang tak berapa nak cantik tu.....
Hehheheheh... =D
Waktu register pukul 9am - 10am..... Kalau lambat nasib koranglah....
Datang lagi lain kali ye.......
Masa nak pegi klinik tu, AJ "ter"bangun lambat.......
Makanya terpaksa keluar RM25 bayar teksi... Nasib sampai pukul 9.30am....
Fuhhhhhh... Kalau tak menangis wa baq ang!!!!
Lepas dah register, AJ tengok beribu-ribu lemon tengah tunggu giliran.....
Mak aih.... Ramai gila umat manusia....... Sampai ada yang kene tunggu kat luar..
Mana yang dekat boleh balik rumah atau pegi jalan-jalan KLCC dulu........
Boleh bayangkan????

AJ dipanggil masuk pukul 12.45 pm macam tu.......
Pendek kata dah siap tertidur-tidur barulah nama AJ dipanggil.......
Bila dah masuk dalam bilik rawatan tu, doktor tanya kenapa nak buat braces...
AJ yang baru bangun ni terpisat-pisat nak jawab......
Doktor tanya kali kedua pun AJ still blur..
Last-last doktor suruh nganga mulut je... Penat tanya dah kot!!
Then dia cakap "Okay tak payah bagitau kenapa kamu nak buat braces"..
Hahhahahahha... Malu I okay..... =P
Lepas tu doktor tunjukkan gambar dan terangkan sikit pasal braces dan kos nya.....
So AJ angguk faham...
After that pembantu doktor tu akan masukkan mende putih macam tepung gomak dalam mulut korang untuk amik acuan gigi.....
Rasanya dia agak tak selesa sebab dia masukkan sampai hujung gigi......
Nasiblah rasa dia tak huduh sangat.... Kalau tak mau muntah darah....
Lepas tu dia akan amik gambar korang... Tak payah perasan retis nak posing sakan ye..... =P
Dia amik gambar gigi je okay....
Dah tu barulah dia suruh korang pakai baju pahlawan jepun, pastu x-ray gigi korang......
Dah x-ray tu, korang bolehlah keluar untuk setkan masa nak pasang bracket......
Dia ada 2 pilihan, sama ada nak walk-in ataupun buat appointment...
Kalau walk-in bebila pun korang boleh datang...
Tapi berjinggutlah nak tunggu kannnnnnnn....
AJ pilih untuk tetapkan appointment.....
Bila diorang check, 4 Jun depan barulah dapat pasang.......
Hambik ko 2 bulan nak kena tunggu.... Tapi okaylah, tak payah nak tunggu lama kalau walk-in.......
Opsss.. Lupa pulak... Untuk X-ray dan Moulding ni kena bayar RM250 tau....

Ni alamat Klinik Dr. Zarin kalau ada yang berniat nak survey atau buat braces...
Better call dulu sebab sini takdenye nak consult dulu...
Datang terus buat X-ray dan Mould je...


Next??? To be continue.......
Sila tengok sidebar untuk semua entri berkaitan MY JOURNEY TO BRACES...

P/s : Takutnya...... Grrrrrrrrr.....
Opsss.. Panjang pulak entri ni....



Tuesday, 28 May 2013

Tahniah Fiza dan Mazly!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sabtu dan Ahad lepas AJ busy dengan Majlis Pernikahan dan Perkahwinan cousin AJ....
Tu yang berhari-hari tak jenguk blog sendiri dan blog kawan-kawan lain.....
Dari hari Khamis dah "agak" busy", duk inaikan dia sampai pagi buta bagai..... =D
Alahai... bilalah nak merasa orang pulak inaikan AJ kan???
Hehehhehehe... Amboih bukan main statement =P

Dengan 3 kali lafaz, sahlah Fiza menjadi isteri kepada Mazly....
Tahniah buat korang berdua...
Mudah-mudahan hubungan kalian berkekalan sehingga ke Jannah...
Insyaallah..
Kepada Mazly "Welcome To The Family!!!!!"
Bertambah sorang lagi geng gegila dalam family besar kami.....
So jomlah layan keek dan gambar-gambar yang AJ snap pakai hp AJ tu.....
Hehhhehehehe...
Awas!!!! Entri ni berjela-jela gambarnya... =P



Nervous je muka pengantinnya masa pegang tangan bapak mentua.. =D

Majlis Pernikahan - 25010213



 

 


 













Majlis Persandingan - 26152013
























Okay dah habis dah....
Kang masuk sekali semua, muak pulak korang nak scroll dan tengok kan....
Heheehhehehehehe......

P/s : Ye, AJ memang "kaki buli" =P

Advance Birthday Present!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Lama AJ tak berblog ni.....
AJ busy sikit..... Bukannya bawa hati lara gara-gara kerja tu ye...
Pasal tu AJ memang dah malas nak fikir...
Hehheheheheheh...
Terima kasih pada semua yang bagi semangat kat AJ......
Lega juga perasaan bila baca semua komen-komen korang tu.......

Khamis lepas, 23 Mei aritu AJ dapat surprise dari Mr.JR.....
Dia bagi advance birthday present yang merupakan sebuah Ipad Mini!!!!!
Alhamdulillah...... Patah tumbuh hilang berganti kata orang...... =D
Lepas ni tak payahlah lenjan game dalam Ipad dia lagi...
AJ dah ada sendiri punya....
Yeayyyyyy!!!!!! Happy sangat......
Masa dapat tu terus muka ada senyum...
Lupa sekejap pasal rasa sedih dan sedikit terkilan AJ sebelum tu tau......
Actually birthday AJ minggu depan...
Tapi dia saja bagi awal sebab kalau dia bagi time birthday, rasanya AJ dah boleh agak kot....
So bagilah awal.... Memang surprise sangatlah...
Pandai ye nak surprise kan orang!
Anyway thanks sangat-sangat sayang.....
2 malam lepas dapat hadiah tu, gigih pegi downtown pasang screen protector dan cover belakang yang biasa tu supaya tak calar.....
Nanti baru beli cover lain... =P
Sampai rosak kete Mr.JR malam tu tau..
Kihkihkih......


 

Agaknya ada hadiah lagi tak 6 Jun nanti???
Kihkihkih... =P *gelak tak berapa jahat*

P/s : Siapa main Candy Crush Saga kat fb???
Minta NYAWA!!!!!
Hehhheheheheh....