Blogger templates

Click to Follow...

Friday, 19 April 2013

Rebat RM200 Dah Ditebus... Yeayyyy!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Ingat tak aritu AJ ada tanya mana nak Tebus Rebat RM200 untuk smartphone tu???
Lepas tu dalam  3 minggu lepas kawan AJ ada cakap pasal pakej dari DiGI untuk telefon Alcatel OneTouch Glory 2s....
Harganya RM50 je dah tolak rebat tu.... Memang berbaloilah kan...
AJ apa lagi terus tanya kat kedai dia pegi tu..
Malangnya dah habis stok.... Orang tu cakap ada 7 unit je digi bagi kat dia.....
Lepas tu frustlah sekejap...... =(
Then esoknya tu AJ tengah minum dengan Mr.JR, ternampak iklan pasal tu..
Mr.JR suruh AJ cuba contact dealer tu..
Mulanya dia cakap dah habis stok jugak....
Then berapa hari lepas tu dia contact AJ balik cakap telefon dah ada stok..
Terus AJ melompat happy.....
Alhamdulillah... Ada jugak rezeki AJ......
Then dia siap cakap "cuba tanya ada lagi kawan yang nak jugak..."
Terus AJ war-war kan kat orang lain jugak.....
Sampaikan Mr.JR pun terpengaruh...... Terus dia register untuk pakej komuniksai belia time-time tu jugak..
Mula-mula dia memang tak register, ingatkan tak layak...
AJ suruh je dia cuba... Lepas tu layak pulak... =D
So after dah bagi semua dokumen kat dealer tu, dalam 3-4 hari telefon dah ada dalam genggaman......
Yeaaaayyyyyyy!!!!! Happynya..

Inilah telefonnya...
Not bad lah.... = D

Nak jugak...
*Sila abaikan wajah polos AJ*

Kalau korang yang belum tebus rebat tu...
Kalau nak tau lebih lanjut pasal telefon Alcatel atau Pakej Komunikasi Belia (PKB) ni, boleh KLIK SINI...
Tapi ni DiGI punya lah... Kat situ korang boleh tau dealer yang ada menawarkan PKB...
Provider lain AJ tak tau........
Tapi ni prepaid tau, bukan postpaid... Tu yang AJ nak sangat tu......
Murah dan berbaloi jugaklah... =D

P/s : Ada dua hp "kembar seiras" dengan hp Mr.JR, jangan tertukar dah lah.... =P



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

53 comments:

  1. best tak hp nie?? yana saja ambil rebat tue .. tp smpai skrg tak pkai2 lg.. hehehh

    ReplyDelete
  2. wahh... tebus akhirnya..deqla punya isnin ni xpired..hahaha... hubby pulak x daftar pun... best ke guna alcatel tu? deqla x biasa henpon tu..huhu

    ReplyDelete
  3. bestnya...didiey nak nokia asha

    ReplyDelete
  4. cantik_nye + murah hp baru sis ~

    # lagi bezzz bile sama_sama ada hp y same ngn tersayang an ~

    ReplyDelete
  5. Wah bestnya....
    Akak terlebih umur camna nak tebus...hehehe

    ReplyDelete
  6. Bestnya...adk2 akk pun ada gak apply. Akk je xblh sbb umur dah terlebih..hihi

    ReplyDelete
  7. Biase je la @yana aina..
    Dia macam basic android je.. =D

    ReplyDelete
  8. wah..bestnye >,<
    anis tak cukup umo lagi nak apply rebate tu..

    ReplyDelete
  9. Sayangnya tak tebus @Deqla Manjew..
    okaylah since AJ buat secondary hp je... =D

    ReplyDelete
  10. Hehehhehe..
    Yup best, sehati sejiwa kununnye @Nurul Najihah.. =P

    ReplyDelete
  11. Alamak kak @Mia Kassim, tak dapek den nak nolong eee..

    ReplyDelete
  12. kalau diorang tak nak, kak @Ratu Hatiku tebuskan la bagi pihak.. =D

    ReplyDelete
  13. bestnyer dpt hp baru!!!ngee :D

    ReplyDelete
  14. akhirnya..tebus jugak..
    nur tak tebus pun...

    seronok dapat phone baru.. :)

    ReplyDelete
  15. xguna lagi rebat 2...sob3..

    ReplyDelete
  16. Hehheheh..
    Best @Mime MF, sebab dapat yang murah..

    ReplyDelete
  17. Aah @Cik Nur™, tu pun dah nak expired dah baru dapat tebus....
    Yeayyy....=D

    ReplyDelete
  18. kalau belum expired gunalah @UniMeOw, sayang je nanti..

    ReplyDelete
  19. Hehheheh..
    Takpelah kak @Kesuma Angsana..
    Nak buek camno..

    ReplyDelete
  20. Hehe....tak layak dik non...hehe lebih umur haha

    ReplyDelete
  21. wah. bestnya dapat phone baru.

    ReplyDelete
  22. Nani x apply.. Cantik fon tu..

    P/s: nnti nani dtg terjah balik. Tener ngekk la time ni

    ReplyDelete
  23. tade plan ape2 yang dorg suggest kn ke kalau amek rebat ni? huhuhu

    ReplyDelete
  24. cik siti tak tebus lagi..huhu...mungkin bulan 7 nanti kot....

    ReplyDelete
  25. Tak dapek den nak nolong eee kak @hainom OKje..
    hehheh..

    ReplyDelete
  26. Bile nak guna nanti barulah apply @nanieybarnieylurviey...
    ehheheheh...
    Okay takpe nani...

    ReplyDelete
  27. Takde @Norliza Nordin...
    Tapi fon ni simlock..
    Tapi yang tu takde masalah pun..
    Sebab boleh unlock kan... =D

    ReplyDelete
  28. Banyak masa lagi @eimah siti...
    AJ tebus sebab dah nak expired je..

    ReplyDelete
  29. ooo tadi pun adik jaa ada citer psl alcatel ni, dia kata tambh RM50 jer bila guna rebat tu. dia ajak jaa beli sbb jaa pun dpt rebat tu. belum guna jer lagi....hihi... apa spesifikasi henpon tu AJ. share ler sikit.

    ReplyDelete
  30. Nak jugak..hehe
    Smart gak desiign phone ni...:-)

    ReplyDelete
  31. kita xde apply pun rebat tu sbb awal2 dh beli. takkan nk beli smartphone lg kan. xmampu den :)

    ReplyDelete
  32. AJ bukan reti sangat bab fon ni @jaakechik, tapi dia macam basic android la..
    Not bad sangat..

    ReplyDelete
  33. Takpe la @baby comel, mungkin part baby tu orang lain punya.. =D

    ReplyDelete
  34. best nya... dpt hp baru......

    ReplyDelete
  35. RM 50 je la @tenku butang....
    Kalau lain takde pun..

    ReplyDelete
  36. Dah tebus rebat Alcatel OneTouch Glory 2S ni dengan penambahan RM50 akan dapat satu set telefon tersebut dan sim card HAPPY Prepaid Sekawan (DIGI).

    Happy Prepaid Sekawan (Edisi SKMM) tersedia dengan kredit RM50 dan mempunyai tempoh sahlaku selama 5 hari. (bayar rm50 dapat balik sim dengan kredit Rm50)mmg happi sesangat...hehe (^^)

    Sim ni lau kat dlm trg & kelantan akan jd Happy, diluar Trg & kelantan akan tukar jd DiGi balik.

    Nota:
    Pelan Happy Prepaid di Kelantan & Terengganu adalah ekslusif untuk pelanggan-pelanggan di negeri ini sahaja dan berbeza daripada pelan Happy Prepaid versi English.


    Cara untuk Root Alcatel One Touch Glory 2 :
    http://www.techbloggerzone.com/2013/03/how-to-flash-and-root-alcatel-one-touch.html

    ReplyDelete