Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 30 April 2013

PD Vacation - Part Paling Tak Best dan Spoil!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Awal entri tadi AJ ada cakap pasal ada bende yang tak best kan masa cuti tu...
Ni la bendenya.....
Balik daripada makan Steamboat tu...
Kami terus ke PD Waterfront..... Ada funfair rupanya...... =D
Tapi sayangnya AJ tak dapat main pun...
Gile pakai dress nak naik mainan kat funfair... Mau terselak pulak kang...
Dah orang bawah dapat tengok tayangan perdana percuma... =P
Kat situ main game yang simple-simple je.....
Tapi sayangnya pelaburan kami lebur....
Apapun tak dapat...
Hahahhahahaha.... =P
Padan muka.... Tapi takdelah habis beratus kan....
Sikit je.......
Lepas balik funfair, kami terus balik ke Casa Rachado....
Dalam perjalanan balik tu AJ dah rasa tak sedap badan......
Badan dah start berangin...
Sampai apartment keadaan AJ jadi makin teruk.......
AJ dah start muntah-muntah...
Mulanya ingatkan biasa je.....
Al-maklum, AJ ni memang kalau salah makan sikit memang akan muntah-muntah....
Dah sejam lebih, AJ still macam tu dan cirit birit sekali.....
AJ dah lembik dah 1 badan, sampailah 1 part AJ muntah dan tak boleh bernafas lepas tu.....
Cepat-cepat Mr.JR angkat AJ, kejutkan kawan lain dan hantar AJ ke Hospital Port Dickson pagi buta tu jugak....
Perjalanan dari apartment ke hospital adalah dalam 7-8 KM.....
Sampai je bahagian emergency Hospital PD, terus doktor masukkan water drip kat AJ....
Sampai 2 kali tangan AJ kene cucuk tau...
Sakitttttttt!!!!!!! Bengkak siap....
Memula jarum tu tercucuk tulang sebab AJ takde isi kan...
Pastu doktor cucuk kat pergelangan tangan.....
Dalam hati Mr.JR masa tu dah berdoa janganlah AJ kena tahan wad...
Haru dibuatnya nanti.....
Lepas almost 4 jam dan 2 water drip dimasukkan, lebih kurang pukul 8 AM AJ dibenarkan keluar dari hospital....
Ya allah... Cuaknya perasaan masa tu... 1st time AJ kena macam ni tau.......
Doktor kata keracunan makanan dan terlebih oksigen.....
Lepas tu siap pakej dengan demam...
Dulu AJ memang ada sejarah kene asma.... 
So lepas tu segala plan nak mandi kat air panas Pedas dan jalan-jalan kami terpaksa ditunda.....
Kesian bebudak dan yang lain-lain........
Tapi nak buat macam mana... Benda dah jadi...
Nasib diorang jenis yang memahami...
Mr.JR dan sorang kawan lain pun kene jugak..
Tapi tak seteruk AJ.......
Alhamdulillah segalanya selamat.....
Tapi memang benda ni buat cuti kami spoil habislah.....
Huhuhuhuuuhuu...
So start pada AJ sakit, sampailah balik KL... Tiada gambar.......


Thanks Mr.JR tolong angkat AJ...
Kesian dia sakit pinggang lepas tu...
Thanks juga tak tidur jaga AJ kat hospital tu......
Thanks pada kawan-kawan lain yang memahami.....
Next kita plan balik.....

P/s :  Next to be continue...




"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

21 comments:

  1. sekarang ni dah better kan? mujur x kena tahan wad AJ... apalah yang salah makan tu...

    ReplyDelete
  2. kesia AJ...n kawan2 lain, nak seronok tp lain pulak jadinya..syukur alhamdulilah kembali sihat.

    ReplyDelete
  3. Kessiannya. Malang tak berbau kan.

    ReplyDelete
  4. Sebut pasal steamboat, t'ingat dah lama pulak saya tak makan steamboat haha...

    hahaha...kesian AJ... seronok2 cuti dpt food poisoning...

    Oh seriou sakit kalau dapat food poisoning... Saya pun kena baru2 ni... Ubat pun makan tak habis lagi...hu3...

    ReplyDelete
  5. Ciannye AJ..x pe,kesihatan perlu diutamakan dulu..nnti2 leh repeat vacation tu..

    ReplyDelete
  6. sekarang dah ok ke ayue..
    lepas ni jgnlah mkn pelik2...

    ReplyDelete
  7. Teruk gak yek AJ...bahaya betoi la keracunan makanan.. Khalish baru2 ni pun kena keracunan makanan T_T muntah2 + demam...sian dia.

    ReplyDelete
  8. AJ silap makan apa tu smp keracunan tu? nasib tak kena tahan wad kan.. hati2 lain kali kalo nak beli makanan ye

    ReplyDelete

  9. get well soon AJ...jaga diri kay..bykkan rehat..alahaii...sian dia..

    ReplyDelete
  10. Arrgghh kesiannya AJ, nxt time berhati2 yer dik.. jgn sebarangan makan.. especially ais. banyak minum air masak ok..

    ReplyDelete
  11. Get well soon. jaga diri.. skrng ni memacam penyakit T_T

    ReplyDelete
  12. aduhaii...hope u dah sihat sekarang ni...

    ReplyDelete
  13. Makan kat mana yang kena keracunan tu ye????

    ReplyDelete
  14. percutian yg tergendala....takpela.len kali pergi lg yer.kesihatan tu lbh penting.sblm bcuti pastikan bdn sehat yer ^^

    ReplyDelete
  15. Best jugak tu AJ...kena angkat hehe

    ReplyDelete
  16. owh maknanya dari sini la puncanya yer? ish.. bahaya.. time darurat xpe la kena angkat pun.. time lain jgn sekali2.. haha..

    ReplyDelete
  17. kesiannya AJ. mesti teruk gak kena tu kan. so, skang ni mcm mana, dah sihat sepenuhnya ke belum?

    ReplyDelete