Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 30 April 2013

PD Vacation - Embok Village.. Boooooo!!!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Lepas dah habis berfoya-foya kat Casa Rachado, perut memasing dah menjerit-jerit minta diisi...
Setelah puas pusing-pusing, kami nampak Embok Village ni.....
Terletak di Pantai Bagan Pinang, bersebelahan Corus Paradise Resort....

Suasananya nampak menarik dan best...
Tanpa ragu-ragu dan was-was kami pun masuk, amik tempat dan order.....
Yelah orang ramai, mesti best kan....
Disitulah bermulanya kisah tak best yang terjadi dalam percutian kitorang.....
Kedai dia ni memang nampak menarik....
Siap ada karaoke, open air, ala-ala bali dan garden tepi pantai.....
Tapi servis nya memang "LEMBAB GILE!!" (Maaf bahasa agak "sopan" disitu..)
Kami semua order makanan yang goreng-goreng je...
Ingatkan order yang simple cepatlah sampai...... Rupanya lambat!
Bayangkanlah order air je dah amik masa lebih kurang 30 minit nak sampai...
Air kosong pulak paling lambat sampai.......
Dah sampai air tu, okaylah.... Takdelah rasa nak marah sangat...
Lepas tu tambah lagi sejam (total 1 jam 30 minit) lebih tunggu makanan tak jugak sampai-sampai......
Panggil waiter dia, dengan muka tak mesranya dan terpinga-pinga datang kat kitorang....
Kitorang tanyalah makanan kami mana...
Sebab orang yang lambat sampai pun dah dapat makanan...
Orang tu dapat cepat mungkin sebab dia makan steamboat lah kot.....
Then boleh pulak dengan selamba dia cakap minta kami tunggu, makanan kami tak masak lagi...
Memang baranlah.. Nak tunggu berapa jam lagi? Dahlah orang tengah lapar...
Kami pun apalagi, angkat kaki lambung.. Tak kuasa nak tunggu lagi berjam-jam...
Dahlah tu... Say SORRY pun tak!!!! Atleast kalau say sorry takdelah panas hati sangat kan....
Geramnya kami..... Rasa nak baling je cawan dia tu kat lantai....
So memang sekali tu je la kami jejak kedai tu... Harapkan tempat je menarik..
Tapi servisnya agak tidak memuaskan.... Tak mesra dan slow!!!
Kalau korang nak makan kat situ, baiklah makan steamboat je kalau nak cepat.....
Kalau rasa nak makan masakan Thai dia ke, seafood ke, baik lupakan je niat tu kalau tak mampu nak tunggu berjam-jam.......
So jom tengok gambar yang AJ sempat snap kat Embok Village ni!



Kalau korang nampak kan...
Banyak lagi meja lain yang tak dapat makanan....
Dannnn.......
Bawah ni semua wajah bosan menunggu makanan...
Kesiannnn.... Kihkihkih... =P


Nasib baik coconut shake dia sedap tau....


Tak puas hati langsung service kat sini.....
Penyudahnya kami makan kat lori jual steamboat je...... =D
Lagi puas hati...

Memasing makan macam piranha.....
Hahhahahahahhaa.. =P

DISCLAIMER : Entri ini bukan untuk menjatuhkan reputasi restoran....
Mungkin kami jejakkan kaki ke situ pada waktu yang salah....
AJ harap restoran ini dapat meningkatkan service level....
Sayang sangat, restoran cantik dan menarik....

P/s : To be continue....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

24 comments:

  1. ok noted!takmoh makan dekat sini lah...terus ban... kalau kitorang, mau terbang habis meja dekat situ...

    ReplyDelete
  2. tempat cantik dan menarik pun, kalau servis lambat pun x guna jugak kan AJ...baik makan warong jer...ekekekeke....

    ReplyDelete
  3. Memang kami org PD nie pun x berselera kat situ dik. Tapi betul lah, steambot lori tepi pantai tu memang best. Akak siap bawak nenek lagi makan sate celop tu.

    ReplyDelete
  4. ishh.kalau lembab2 ni mmg xsyoklahkan..

    mmg akan angakat kaki..larat ke nak tggu..grr...

    ReplyDelete
  5. saya pernah ada experience camni masa makan dekat Besut, Terengganu. Tunggu air sejam kot..makanan memang sangat la lamanya sampai saya dan kawan-kawan panggil pelayan berkali-kali. Saja je biar org tu rimas dan lps dapt je makanan, xsampai 20minit semuanya habis sbb kami terlalu lapar

    ReplyDelete
  6. service lembab mmg buat patah selera kan AJ

    ReplyDelete
  7. Akak pernah nak makan kat situ, tapi nasib baik pula time tu fully booked sebab awal2 lagi org gomen dah book semua tempat utk dinner..
    steamboat jg terbaikkk.. hehehe lagi puas hati kann :)

    ReplyDelete
  8. kat PD susahnya nak cari kedai makan yang meletops....akak dah terkena makan burger expired ...sabor jer ler...

    ReplyDelete
  9. steamboat dapnya..

    coconut shake yg meyelerekan

    ReplyDelete
  10. Biasalah, kalau orang dah terlampau ramai orang. Secara logik kalau dah tau ramai orang buat apa pergi, cari je lah kedai yang tak ada orang...Tak Payah tunggu kan.

    ReplyDelete
  11. alahaii tragis jugak percutian AJ ni.. tp xpela.. naseb baik la sdp ye x.. huhuhu

    ReplyDelete
  12. bestnya dapat gi jenjalan... jaa belum penah lagi sampai PD tau.. adeh sedih betui...

    ReplyDelete
  13. tah pape..agak la nk ckap mcm tu...org lain pun kene cmtu jgk..xde la smpai nk update dlm blog..kene saman baru tahu..ko buat mcm ni mcm nk cri nahas je...jatuhkan restoran org..kalau owner restoran tu bce..kene sman PADAN MUKA KAU

    ReplyDelete
  14. Salam..sy bukan ape..sy pun pnah jugak mkn kat situ..tgk tmpat la..tapi xde la smpai nk post cmni kat blog,,jatuhkan nama restoran tu..kalau owner tu bce..kene SAMAN ..baru pdan muka...tak baik ttup pintu rezeki org...sabar kan lagi baik..update mcm nie buat tmbh dosa je

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum AJ...seronoknya bercuti meriah la...;)

    ReplyDelete
  16. aish.. jeles pulak teman nengoknyaa.. x ngajak teman pun yew! majok sudaa.. uhuk2.. =P

    ReplyDelete
  17. wahhh AJ... meriah sakan nampak...

    ReplyDelete
  18. akak pun suke beli stemboat lori mcm ni. heheheh

    ReplyDelete
  19. Ni tgh dekat embok village.. Dah abis makan baru la nk google pasal kedai ni.. Mmg btul kne tggu lama nk dapatkan ape yg kite order.. bab rasa pulak dari 5 bintang saya bagi 2.5 jer kot.. Xmasuk dengan selera sya langsung.. Kesimpulannya indah rupa dari rasa.. Huhu.. Ingt nk upload pic dlm entry ni.. Tpi xbleh plak.. Kami makan nasi goreng kampung, nasi putih, ikan siakap asam pedas, ayam paprik ngn kailan ikan..

    ReplyDelete
  20. Anyway skrg pun tgh wait 45 minit.
    Staff mcm x ramai. N kalau tgk..xde in charge yg jaga depan.

    Suppose ade org yg jaga depan..so notice sapa yg masuk n antr staff to assist

    Kedai meme cun cibang. Tapi kena upgrade service.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah bertahun pun masih gitu jugak?
      Alahai......

      Delete
    2. Saya orang pd. Teringin nak makan situ, tapi sentiasa penuh. Hahahaha. Baik makan nasi lemak wak rahman jer..

      Delete