Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 30 April 2013

PD Vacation - Casa Rachado Apartment


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Okay tadi AJ dah ecritakan pasal Kota dan Muzium Lukut.....
Sekarang ni AJ nak cerita pulak pasal apartment yang kami stay....
Dah survey sana sini, kami sepakat memilih Casa Rachado yang terletak di Tanjung Biru atau nama omputihnya Blue Lagoon.... =P
Kami amik 2 unit apartment 2 bilik...
Yang bestnya, apartment ni mengadap laut....
Dari apartment AJ boleh nampak sunrise dan sunset....
Tak payah nak turun bawah......
Apartment ni okaylah.....
Ada sikit je yang kurang okay..... Lantai apartment agak kurang bersih dan berhabuk...
Overall okay dan memuaskan....
Swimming pool pun besar dan best....
Terletak bersebelahan dengan laut..
Lepas terjun kolam bolehlah terjun laut pulak... =D
Suasana kat sini pun tenang je.. Mungkin sebab kawasannya berjauhan dengan jalan besar dan bandar....
Kalau sesiapa yang nakkan ketenangan, AJ sarankan korang duduk sini..... =D

Untuk keterangan lanjut :


Ni gambar bilik AJ...
Tapi gambar ni AJ amik dalam website je...
Tak sangka dapat bilik yang sama dalam gambar bawah ni...
Hahhahahhahaha.....
Bilik dia memang warna warni...
Macam duduk kat kintergarden je rasanya....
Antara kemudahan yang ada dakam bilik seperti TV, peti sejuk dan cerek elektrik..
Tapi dilarang memasak ye dalam apartment... =D





Jom tengok pulak gambar kami chill kat situ...
Tapi rasanya banyak gambar dalam kolam renang je kot...
Hahhahhahahahha.......
Majalah mangga katanya... =P

Pemandangan dari Balkoni apartment AJ....








Perang pistol air....
Go go Mr.JR!!! =P












Sebelum maghrib kami naik....
Bersiap dan keluar dinner....

P/s : To be continue.....



"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

13 comments:

  1. dah lama pcl tak bercuti ke PD, mcm best je duk apartment tu..

    ReplyDelete
  2. Cantiknya apartment nie colourfull.......

    ReplyDelete
  3. Seronok betul bermandi manda ye

    ReplyDelete
  4. bestnyaaa...!
    berdepan dengan laut mmg bestlahkan...

    teringinnya nak pergi bercuti.. :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya tempat tu...

    psst~Aj tak sihat ke??? semoga cepat sembuh ok :)

    ReplyDelete
  6. Wahh fancy nya kaler apartment,, warna warni giteww.. hehe
    View pun dah cun dah tu..
    nampak AJ pun sangat enjoy :)

    ReplyDelete
  7. pernah lalu apartment nie....colorful lagi...

    ReplyDelete
  8. sunset...
    macam best je kat sini.

    ReplyDelete
  9. amboii seksinya.. haha.. cantik view dari apartment AJ tu..

    ReplyDelete
  10. wow bestnya mandi pool! best jer tgk!

    ReplyDelete