Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 3 March 2013

Update : Keadaan Belang..


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Sebelum AJ start entri ni, AJ nak jawab dulu soalan blogger Hanida Moss...
AJ hantar kucing AJ dekat Gasing Veterinary Hospital terletak kat Jalan Gasing, PJ...
Kat situ memang ada emergency services...
So bebila je akan ada doc standby.....

Tengah hari tadi AJ pegi melawat Belang..
Siapa belum tau pasal Belang boleh baca entri sebelum ni....
Masa AJ pegi tadi Belang belum sedar sepenuhnya..
Dia pun baru dikeluarkan daripada bekas oksigen tu...
Doc cakap, Belang dilahirkan tak normal..
Jantung dia besar dari kucing normal...
So senang kata Belang ni ada sakit jantung.......
Tapi yang peliknya sebelum ni Belang cukup aktif dan nakal..
Suddenly jadi macam tu...
Alahai sedihnya AJ tengok dia....
Doc tak boleh nak scan Belang sebab dia baru sebulan....
Kecik sangat.... Mesin scan tu lagi besar pada dia.....
Buat masa ni Belang masih dalam pemerhatian doc...
Pernafasan dia pulak better sikit dari subuh tadi...
Tapi still belum begitu stabil....
Kesiannya tengok Belang.... Tadi baring je dia...
Bila AJ panggil-panggil dia bukak mata, tapi still mamai...
Sebab doc inject dia bagi dia distress.......


Aritu Boboy Admit kena RM 722.....
Belang ni entah berapalah pulak kos nya.......
Takpelah, janji Belang sihat nanti.....

P/s : Esok harapnya Belang okay, sihat dan aktif macam sebelum ni.....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

34 comments:

  1. AJ nie memang pecinta kucing sejatilah ...tabik !! susah nak jumpe owner kucing cm AJ .. takpe buat baik dengan binatang pon dapat ganjaran dari Allah ..semoga belang cepat sembuh dan kembali aktif

    ReplyDelete
  2. Bila kita dah bela @Aku Penghibur, memang tak sampai hati nak tengok diorang ni sakit....

    ReplyDelete
  3. Harap Belang sihat dan aktif semula ;) hee. comel! ^_^

    ReplyDelete
  4. Semoga belang cepat sembuh...sedih tgok keadaan belang..dah laa chomel, haishh...sabar ye AJ...

    ReplyDelete
  5. kesian hurairah (kucen) ni sakit. moga cepat sembuh. :)

    ReplyDelete
  6. Tu la @Seneorita Baharin...
    Memang sedih..... =D
    Hope camtu la...
    Thanks ye.. =D

    ReplyDelete
  7. caj tinggi tu AJ, takapalah ...kalau dah sayang apa pon kena buat sewajarnya...syabas AJ dan semoga Belang cepat sembuh.

    ReplyDelete
  8. alolo..siannya nur tgk..
    moga cepat sembuh belang...

    ReplyDelete
  9. Nak buat macam mana @[PCL]..
    Tetiba pulak dia nak sakit..

    ReplyDelete
  10. Thanks ye @Cik Nur™...
    AJ pun harap camtu...
    Tak sampai hati nak tengok dia sakit...

    ReplyDelete
  11. semoga Belang cepat sembuh yea AJ.. fuh.. boboi punya kos sapai RM7++ ? mahalnya.. tp asalkan kucen2 kita sihat Alhamdulillah yea..

    ReplyDelete
  12. oo..peminat kucing rupanya,..mg belang cpt sihat

    ReplyDelete
  13. Thanks @tenku butang..
    Aah... Nak taknak kena gak lah bayar...
    Betul, asal dia sihat...

    ReplyDelete
  14. Siannya kucing sakit ye....
    suka tengo kucing sbb comel tapi alah dgn bulu dia...huhu

    ReplyDelete
  15. Oh yeke kak @Mia Kassim....
    Takpelah tengok dari jauh je..

    ReplyDelete
  16. kalau dah dari awal jaga, memang kita perlu responsible AJ. Insyaallah, kalau kita tolong binatang, murah rezeki nanti :) Harap sangat belang cepat sembuh, chaiyo!!

    ReplyDelete
  17. serius KA tabik spring pad AJ. KA sendiri takut sikit pada kucing2 ni tapi anak2 & hubby cukup sayang pada kucing2

    ReplyDelete
  18. haa akak ada tgk AJ update di FB ..
    aduhh sedihnyeee
    semoga cepat2 sembuh belang yee

    ReplyDelete
  19. Baru dapat call @Orga, diorang cakap Belang dah takde..

    ReplyDelete
  20. Dah sayang kak @Kesuma Angsana.....
    Memang tak dapat watpe.. =D

    ReplyDelete
  21. COMEYNYE BELANG.. SAAT2 TERAKHIR.. =(

    ReplyDelete
  22. comelnya belang....kesian dia... :(

    ReplyDelete
  23. alaaa ciannn belangggg.. :'(

    takpe yer belang, belang mati terus masuk syurga :')

    btw thanks sgt sgt AJ bagi info! Mmg memerlukan vet yang standby 24 hrs sbb takut emergency apa2.. :)

    ReplyDelete
  24. Sedih lak baca komen @Hanida Moss ni......
    No problem...
    Lagipun AJ faham... Susah jugak nak cari vet time2 terdesak...

    ReplyDelete
  25. mahalnya kos rawat kucing tu..sanggup dia..janji kucing kesayangan kan..:-)

    ReplyDelete
  26. Sebab situ je ada emergency service @noor liyana..
    Nak tak nak kena jugak hantar....
    Dari biar dia camtu je, baik sakit poket sikit...

    ReplyDelete
  27. aj ni mmg pecinta kucing ..tabik dgn aj

    ReplyDelete