Blogger templates

Click to Follow...

Monday, 11 March 2013

Typo Error!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Dalam berblog ni tak sah kalau takde typo error....
Kadang tu rasanya kita dah double triple check dah..
Tapi still ada error......
Selalunya typo error tu kita fahamlah jugak....
Macam samapi = sampai, janagn = jangan...
Tapi kadang tu ada typo error yang kita sendiri baca pun kita tak faam faham...
Apatah lagi orang lain.....
Korang penah baca tak blog yang typo error nya buat korang tak faham dan malas nak baca entri tu??
Selalunya kan...
Apa yang korang buat untuk elakkan adanya kesalahan bahasa yang banyak dalam entri korang?
Boleh share sikit tak...? =D
AJ selalunya baca banyak kali....
Tapi kalau dah publish nampak ada error tu, terus AJ edit balik....
Kalau sikit-sikit tu AJ buat buta je la........
Tapi kadang rasa malu pulak ada typo ni...
Nak pulak yang kita komen kat blog orang..... Tu tak boleh nak undo kan.......
Tadi pun nak type cepat-cepat kononnya, ada pulak typo error dalam komen..
Yang AJ ingat sambut jadi sambuat..... Sambut + buat kot... =P
Heheheheheheh... =D


P/s : Setiap orang melakukan kesalahan.....
*Ayat yang digariskan typo dalam entri ni....

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

60 comments:

  1. eheheh,betul betul betul...kadang2 bila dah publish, n siap ada org komen, then bila baca balik baru perasan kata ada typo, pastu mula la gelabah n edit balik typo tu...hehe :D malu la jgk, tapi nak buat macam mana kan, buat2 xmalu je la ye AJ..hihihi ^___________^

    ReplyDelete
  2. hmmm uni slalu cek skali je (nmpak sgt malas!haha), pastu kalo salah jugak nak wat cmne kan..haha

    mcm AJ gak,kalo bc n3 sdri & prasan ada silap,edit la balik..kalo prasan la kan..kih3

    ReplyDelete
  3. Hahahhahaha....
    @Seneorita Baharin betul....
    Kadang baca balik entri lama nampak typo gigih gi betulkan..
    Padahal dah berpuluh orang baca...
    Kehkehkeh....

    ReplyDelete
  4. kalau tak perasan tu @UniMeOw, kira halallah..
    hehhehehehe..

    ReplyDelete
  5. NI LAGI SATU MASALAH DIK OI..

    tambah tambah kalau akak wat entry guna note. mesti bersepah sepah typing error nya. maklumlah jari ni terlebioh halus. hahahahaha...

    ReplyDelete
  6. Hahhahaha....
    AJ faham macam man perasaannya tu kak @wantie... =D

    ReplyDelete
  7. samalah..ni masalah kak MV lebih2 lagi kalau guna fon & lappy

    ReplyDelete
  8. Kalau guna fon lagilah banyak kan kak @Mrs Velentine...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  9. hehe kalau saya nak elakkan typo dalam english saya check spelling dulu sebelum publish . kalau bm tak tahu la . hehe *opinion

    ReplyDelete
  10. Dalam english senang kan @Syikeng..
    Hehehhhe,...
    Dalam BM tu yang tak dapat nak auto detect...

    ReplyDelete
  11. Biasalah AJ namapun kita ni hanya manusia biasa mana ada prefect betul tak....

    Asalkan kita faham dan disana faham cukup le....

    hehehehe

    Selamat hari Isnin

    ReplyDelete
  12. Kalau yang tak faham tu yang susah kak @Joanna Yunus..
    Hehehhehe... =D

    ReplyDelete
  13. saya pun ada juga jadi camtu.. kalau dalam entry tu, sambil taip, sambil perati huruf2 juga..hehe

    biasala, mana ada orang yang tak buat silap kan?.. ;)

    ReplyDelete
  14. DALAM ENTRI NI JUGA ADA TYPO ERROR. FAHAM AWAK TULIS PAAM.. :)

    ReplyDelete
  15. Hhahahhaha.... Kannnnnn @fairus...
    I've been caught...!!
    Sekarang jugak nak betulkan... =P

    ReplyDelete
  16. bila nak cepat gitulah jadinya... :D

    ReplyDelete
  17. Kadang dah baca balik rasa kelakar lak kak @Kakizan Omar..
    Hehhehe..

    ReplyDelete
  18. a'ah..akak pun kadang2 nak taip laju2..sekali biler baca blik, salah taip le plak..klu dah di publish, edit balik..tapi klu nak komen kat blog orang,mmg akak baca 4-5 kali sebelum publish komen tu..hehe

    ReplyDelete
  19. Typo tu biasa la.. kadang ghairah nak update atau salah keypad hp.. hehe alkisah selalu bila dah publish br perasan ada typo.. edit n republish blk..

    ReplyDelete
  20. AJ kadang tu dah publish komen tu baru nampak kak @aquagugurl...
    SO kira wat2 pejam mata je la... =D

    ReplyDelete
  21. Kadang dah lama baru perasan kan @Al Kisah,....
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  22. ohhh mak dara dan typo ni memang sehati sejiwa .. mmg selalu jer typo dalam entry walaupun dah patblas kali check haha

    ReplyDelete
  23. Tak dapek den nak nolong ee @adzairdawati makdara...
    Heheheheh....

    ReplyDelete
  24. aah..sama la ayu...words yg sama kat atas! cepat sgt jari menaip...konon la cepat..padahal..ingat kt bende lain..hikhik

    ReplyDelete
  25. Hahahhhahah... @Yumida Huda, betul tu...
    Pastu malu sendiri.. Hehehhe...

    ReplyDelete
  26. hehehe...nini pon selalu typo error...nak cepat punya pasal...haha

    ReplyDelete
  27. Entri akak lg byk typo aj...
    Kalau baca mcm nk gelak...hehe

    ReplyDelete
  28. kejadian yg sll terjadi,..hihi dlm komen pun sll gak..tapi dh tekan publish..nak wat camana..huhu

    ReplyDelete
  29. Typo....
    Nur selalu typo tau...
    sampai digelar ratu typo...

    jahat tak depa..huhu...

    ReplyDelete
  30. biase la tu typo. hehe. haz kalau type haz mmg pastikn xde typo. tp kalau bila bce blik ade typo trs edit gak. hee

    ReplyDelete
  31. ada...ada....yg tu mmg kesalahan biasa tu..lagi2 kalau okje komen pakai hp..dia pandai2 je tukar perkataan yg kita taip tu...gerai i heheh
    Okje buat yg mcm AJ buat le tuk mengelakkan typo error tu

    ReplyDelete
  32. yup.. betul tu..deqla kalo typo bila perasan je cpt2 tukar..malu la kalo org lain yg perasan dulu..hahahaha...

    ReplyDelete
  33. haah betul tu.. deqla kalo typo pun mesti cpt2 tukar bila perasan...malu la kalo org lain yg perasan dulu..hahaha

    ReplyDelete
  34. hihi,stndrd la tu..yui pon ada gak..tp bila pasan, edit balik..tp kalau komen entry, terlpas gtu aje..

    ReplyDelete
  35. Tang tu kena redha je la kak @izan mama mia....
    hehheheh..

    ReplyDelete
  36. @Cik Nur™ hebatnya sampai dapat gelaran ratu ni...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  37. AJ paling tak suka kalau yang macam tu kak @hainom OKje..
    Memang buat geram..

    ReplyDelete
  38. Hehehehheeh.. Betul @Deqla manjew...
    Tapi kadang dah betul ada lak yang lain yang salah... =P

    ReplyDelete
  39. Komen entri tu memang tak boleh di"undo" @nuyui a.k.a miss YUI....
    So buat2 faham je la.....
    Hehehhe..

    ReplyDelete
  40. he3...remy pun selalu typo jugak...... kalau tak memberi kesan takpe...tapi kalau dah berlainan makna...susah jugak tu...... memang ketara..... maknanya...

    ReplyDelete
  41. So kenalah betulkan @Remy hazza bagi mengelakkan salah faham... =D

    ReplyDelete
  42. Selalu juga typo error sbb tu bila publish somethin check byk kali....hehe

    ReplyDelete
  43. Tapi dalam kita hati2 tu kak @Mia Kassim, ada jugak yang terlepas... =D

    ReplyDelete
  44. memang selalu terjadi pada Ros.. kalau kat entry sendiri, bolehla edit.. kalau kat kotak komen orang, maafkan den yo... hihihi

    ReplyDelete
  45. Hahahhaha... samalah @ros_reeza, dalam kotak komen orang memang tak dapat nak watpe dah...

    ReplyDelete
  46. Samalah kita kak ;) Baca berkali-kali dulu sebelum nak publish entry. Then kalau ada salah silap, edit balik :)

    ReplyDelete
  47. Nanti takut fahaman orang lain pulak dari penyampaian kita kan @Sally Yatiey.... =D

    ReplyDelete
  48. Typo tu perkara biasa. Nk2 bile taip laju2 tak pandang skrin.. Fuhh. Berlagak x nk tgk tu.. Hehe. :)

    ReplyDelete