Blogger templates

Click to Follow...

Wednesday, 13 March 2013

Tebus Rebat RM200


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Siapa kat sini ada apply untuk rebat RM 200 bagi telefon bimbit tu??
Korang dah tebus rebat tu tak??
Kalau dah kan.... Kat mana ek boleh tebus kat area KL ni??
AJ punya dah nak expired 21 April nanti...
So kalau tak guna macam sayang pulak....
AJ taknak amik telefon mahal-mahal pun...
AJ cuma nak Samsung Galaxy Y ye..
Buat-buat spare.. Manalah tau kot-kot fon buat hal macam aritu lagi....
Dan juga bagi menggantikan telefon usang AJ tu.....
Kesian dia.... Dah uzur sangat dah nak berkhidmat kat tuan dia.......
Telefon tu pun dah separa mereng....
So sebelum dia mereng dan AJ takde fon spare, baik AJ amik langkah yang bijak......
Tadi kawan AJ cakap kat Tesco Ampang ada..
Lepas tu kat PD pun banyak yang accept rebat tu..
Tapi takkanlah AJ nak jejak sampai ke PD....
Jauh kot...... Mr.JR pulak off hari biasa... Lagilah susah nak pegi.......
Kalau korang tau kat mana, bagitau lah AJ.....
Tapi AJ dengar ramai yang complain... Supplier  akan cakap Samsung Galaxy Y tu takde stock lah, habis lah, apalah......
Al-maklum hp tu kan kalau dah tolak rebat RM 200 dapat harga RM 199 je....
Betul ke ek???
Aiyoooooooo... Susahlah ini macam... Wa takmo hp mahal maaaaa......

Ni la telefon usang yang paling lama berkhidmat dengan AJ tu...

P/s : Bateri SGN AJ tu dah minta baru pulak dah...

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

69 comments:

  1. mmg xtau la akak psl rebat2 ni sbb akak mmg x layak dapat dah. hehehe. hp yg paling lama akak pakai sampai skang, tentulah cik nokia. hehehe

    ReplyDelete
  2. bestnya,, cik ina dah terlebih umur.. x dapat rebat tu,,,, huhuhu

    ReplyDelete
  3. Tu la kak @Mrs Velentine..
    Tapi memang kene guna gak....
    Sebab dia expired sebelum gaji APril masuk...

    ReplyDelete
  4. Cik nokia AJ yang 1st sekali tu, dah jadi mainan anak buah AJ dah kak @Sue-Rya Qistina...

    ReplyDelete
  5. Takpelah @Ina ZaLinA, AJ pun saje je try....
    Sekali dapat pulak..

    ReplyDelete
  6. x dapat nak tolong ler dik sbb KA sah2 lah x layak hehehe

    ReplyDelete
  7. Hehhehehe... No problem kak @Kesuma Angsana... =D
    Nanti AJ nak try ke Low Yat ke...

    ReplyDelete
  8. best nye dpt rebate..anis tak ckup umo lagi nk apply..hehe :D

    ReplyDelete
  9. hurmm kena cari hp baru nie ekekke
    akk x pandai lah rebet2 nie , maklumlah x dpt huhu ';)

    ReplyDelete
  10. dah daftar rebat tu tp x amek2 lg..huhuhu.....

    ReplyDelete
  11. rebat tu pun lan x apply..hahaha..igtkan kalau nak apply kena amik contract dengan telco..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. Aah kak @ieda immi...
    Susah la kalau secondary fon mereng, pastu main fon masuk wad....
    Tu yang nak cari juga tu...

    ReplyDelete
  13. Takdelah @Azlan Strider..
    Memula ingat macam tu gak..
    Tapi ada yang dah amik cakap tak payah pun takpe......

    ReplyDelete
  14. bca entry AJ, baru teringat pasal rebat ni, sye pun xtebus lg, haritue dh try p survey tapi kebanyakkan kedai xde, n kalo ada pun kita kena pasang data plan gn diorg...huhuhu..last2 biaq mcm tu jaa rebat tu..

    ReplyDelete
  15. dh dpt upgrade pegi handphon changgeh..hehe

    ReplyDelete
  16. Assalam, tak mohon pun.. hehehe... Samsung Galaxy Y pun ok juga tu...

    ReplyDelete
  17. Kena cari @Seneorita Baharin..
    Ada yang tak payah camtu.....
    AJ ada baca orang tu suh beli sim je.....
    Pastu nak guna ke tak sim tu, ikut suka...

    ReplyDelete
  18. ayu, mmg kena sabar mencari tmpt yg guna rebet ni..n syarat yang mengarut mcm kena beli sim tu..smoga bjaya. kat sini, galaxy y rm369 je..lps rebet rm169..mmg xjumpe lagi la kedai yg bgi rebet utk hset galaxy y ni sbb murah

    ReplyDelete
  19. Tu la pasal @Farisha Lyssa Farish, diorang bagi untuk hp riban2, mahal2 je.....
    AJ taknak la...
    Lagipun untuk secondary je...

    ReplyDelete
  20. Belum cukup umur, tak boleh nak rebat. ;D hee

    ReplyDelete
  21. Tak tau pulak AJ..almaklum le dah terlebih had...haha

    ReplyDelete
  22. ros tak mohon pun rebat ni sebab tak tau nak beli hp apa. muehehe.
    AJ boleh check store digi, maxis or celcom untuk tebus.
    macam link kat bawah ni under maxis
    http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/where_to_buy.html

    ReplyDelete
  23. bertuah badan ada juga RM200 utk beli H/P. jeles ai tau.

    tak pe slow slow cari. nak rekomen pun tak pandai AJ

    ReplyDelete
  24. Tak boleh nak rebat, sebatlah @Sally Yatiey..
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  25. Tu la kak @wantie..
    Tengah cari ni...
    Harap ada..
    Kalau tak leburlah...
    Nak buat macam mana..

    ReplyDelete
  26. camano nak dapat rebate rm200 tu.. cer citer cer citer.. mana tau kot2 alkisah layak..

    ReplyDelete
  27. waaa .leh la beli fon baru pasni yek .. hehe

    ReplyDelete
  28. Akak pun dah terlebih umoq..dah tak layak nak rebat2 bagai..hu hu hu..

    ReplyDelete
  29. wahh! sama la hp lama kita.. haha.. tapi wa tak tukar lagi hp.. stail pakai hp sony tu ha.. sbb camera dia power.. ^_^

    ReplyDelete
  30. pewit...cantik org lam hp tu
    sy xde apply..x tahu

    ReplyDelete
  31. Cpt2 sebelum expired.. :) sdr x sdr xlma lgi da bulan 4

    ReplyDelete
  32. nini ada tebus sebulan yang lalu tapi sampai sekarang tak dapat lagi =(

    ReplyDelete
  33. xdftr pun utk rebat ni..huhu bt ms ni tak terfikir lg nk tukar hp..aduhai~

    ReplyDelete
  34. nealopah pn tk tau jugak kat mana. sory tk dpt nk mbantu.

    ReplyDelete
  35. belum tebus pun lagi...
    hihihi

    ReplyDelete
  36. dah jimat byk tu....dah dekat 50 %...untung sangat sapa yg dpt rebate tu.....

    ReplyDelete
  37. yui punya dh bg adik.. tp yui nak guna org lain..lom tebus lg..huhu

    ReplyDelete
  38. @Al Kisah, cuba pegi laman web belia...
    AJ tak sure still ada lagi ke tak..

    ReplyDelete
  39. Hehheheh..
    Kak @Si Matatajam lebih banyak ke, lebih sikit umur tu....? =D

    ReplyDelete
  40. @Crew Fathi, AJ punya camera yang ni dah agak sewel....
    Amik pic tapi tak save dalam memory..

    ReplyDelete
  41. Pewwwiiiii @Yumida Huda..
    Cantik mendenye buat muka....
    hehehheheh... =D

    ReplyDelete
  42. Tu yang baru terhegeh2 nak guna tu @nanieybarnieylurviey..
    hahhahaha.. padahal dah amik dari bulan 12... =P

    ReplyDelete
  43. Dia terus bagi confirmation kan @nini..
    Camne boleh tak dapat...
    Email dapat tak?

    ReplyDelete
  44. AJ pun saje je mulanya tu @Mime MF..
    Sekali fon dah mereng pulak.....

    ReplyDelete
  45. Alhamdulillah @Remy hazza...
    Tapi tu la, susah pulak nak cari...

    ReplyDelete
  46. dekat the Mines ade.Berlambak..Especially kat digi punye kedai.tp not sure die kene pkai plan die ke ataupon bleh beli device jer..tgh mencari jgk nih:-)

    ReplyDelete
  47. Rasa kalau kat kedai digi tu kene ikut plan dia kot @Aien..
    Tapi nanti nak try survey la.... =D
    Thanks...

    ReplyDelete
  48. Waaa, fon AJ sampai dah hilang tulisan tu..hehe
    sama la AJ..haritu adik kta suh la ambik rebat tu pakai nama kita coz besday dia bln 5.. tak menyempat pula pasal, kkak dia jadi mngsa.. kalau ikutkan dah luput bulan 2 haritu.. pastu dia tambah msa smpai bln 4.. rugi pula nak biarkan.. takut nti apply rebat lain tak dapat.. so jumaat ni cadang nak pergi ipoh prade.. adik cakap dia dah survey fon kat situ..so kita pun nak beli la 1..buat spare mcm AJ, walaupun sekarang pkai 3 fon..sume fon lama..sob2.. yng dah biol2 pun ado.. =__=

    ReplyDelete
  49. ayu tak sure plak tpon yg rebat rm200 ni...yg tahu ye klu pkai rebat tu kena pakai line... ^^

    ReplyDelete
  50. masih tercari2 kedai nk tebus rebat tu lg ke AJ, ....harap dpt petunjuk...

    ReplyDelete
  51. yana tak apply pon ... tkut tak smpt kumpul duit baki. hehehh

    ReplyDelete
  52. Tu pasallah @Mimie Najib..
    Nasib daqh hafal kedudukan nombor semua...
    Hehhehheh....
    Memang nak cari jugak...
    Just in case..

    ReplyDelete
  53. Ada yang jumpa takyah register line @ayut..
    Tapi tak tau kat mana..

    ReplyDelete
  54. Yup @[PCL]..
    Harapnya dapatlah..
    Kalau tak, takpelah.. Takde rezeki.. =D

    ReplyDelete
  55. cr slow2..mesti dpt..nth2 dh dpt..hehe

    ReplyDelete