Blogger templates

Click to Follow...

Sunday, 3 March 2013

Panic Attack!!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Subuh ni memang bebetul dilanda panic attack!!!
Lebih kurang pukul 5.30 am, AJ terjaga dari tidur sebab dengar kucing mengiau...
AJ ingatkan terhempap ke ape....
Sebab pukul 3 lebih tadi dia tidur sebelah AJ....
Terus AJ bangun bukak lampu cari anak kucing AJ tu....
Tetiba nampak dia dekat dengan almari kasut.....
Mengiau macam tercekik something....
Dia jalan depan sikit then collapse pastu macam nak muntah dan terberak-berak....
AJ terus panggil kakak AJ.....
Then kakak AJ angkat dia, tengok dia dah lembik.....
Dah tak fikir apa dah..... Cage kucing pun tak dan nak amik....
AJ selimutkan dia dengan tuala, kakak AJ start moto terus hantar pegi veterinar.....

Sampai vet, doc cakap condition dia memang serius.....
Sebab doc tak dapat dengar denyutan paru-paru dia....
Sama ada dia poisoning, darah beku or salur pernafasan tersumbat....
Doc bagi suntikan dan salurkan oksigen then after few hours, if dia dah stabil baru nak buat x-ray.....
Baby Belang, kuat ek!!! Harapnya takde papelah....
Sekarang ni AJ baru balik... Pukul 10 nanti baru nak pegi vet balik tengok Belang.....

Time kena bagi oksigen

P/s : Berapa pulaklah kos nya......

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

35 comments:

  1. Kesiannya, semoga belang AJ ok2 je ye...

    ReplyDelete
  2. harap2 belang tak apa2....dia tercekik kut!!!

    ReplyDelete
  3. Aaaaaa nasib AJ sempat bawak pergi vet! Saye pun kalau kucing sakit sikit mesti panic giler. Btw, pagi pukul 6 ada vet bukak ke dear? nak tahu kat mana tu?

    Semoga baby cat tu selamat yer..

    ReplyDelete
  4. thanks @Remy hazza.....
    Rasanya.... Dia baru dapat kaki...
    Ntah apa dimakannye tu tah...

    ReplyDelete
  5. Ada @Hanida Moss, kat hosp veterinar gasing......
    Itu memang ada emergency services....

    ReplyDelete
  6. wahhh betul betul sayang pada kucing tu ... harap kucing tu selamat yer ..

    ReplyDelete
  7. ala ciannya.. walau tak bela kucing tp housemate cik ina bela kucing dan cik ina faham keadaanya..

    ReplyDelete
  8. jom join...http://inazalina.blogspot.com/2013/03/blue-van-giveaway-ii.html

    ReplyDelete
  9. hope dia sihat...huhu...kesian plak dgr

    ReplyDelete
  10. Ada termakan pape kat luar lah tu.. lain kali mkn kat umah yer masak sendiri.hehhe

    ReplyDelete
  11. Sayang sebab dah bela kan..
    Harap2nya @Aku Penghibur..
    Thanks...

    ReplyDelete
  12. Tak tau lah kak @nea lopah...
    Lagipun nak2 kucing tu baru dapat kaki...
    Susah nak pantau sekali 9 ekor....

    ReplyDelete
  13. alo kesiannyer...harap-harap dia oklah AJ. sama macam kes si bulat ritu, eksiden lagi, nasib baik kami balik hari yang sama, sempat bawak ke hospital vet dekat upm...

    ReplyDelete
  14. Ya Allah.. Siannye.. Nnti update lgi eh.. Harap da ok

    ReplyDelete
  15. AJ ingatkan @Orga, kalau esok tak okay lagi, nak transfer gi UPM....
    Ni vet swasta....

    ReplyDelete
  16. owh.. sedihnya kalau kucen sakit yea.. haritu ternampak kucen nyawa2 ikan kat jalanraya yang bz. hanya mampu nangis dalam hati.. :(

    ReplyDelete
  17. ala...ciannya dia...hope keadaan dia okeh....

    ReplyDelete
  18. Kalau AJ lah @nur, memang tak menangis dalam hati dah...
    Sunggih2 menangis....

    ReplyDelete
  19. Kesiannya. Semoga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  20. AJ pun harap dia akan okay @nini...
    Thanks... =D

    ReplyDelete
  21. kesiannya...apa puncanya ayue..?

    ReplyDelete