Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 12 March 2013

Kadang Malas Nak Dengar


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Al-kisahnya.....
Kat ofis AJ sekarang ni ada sorang akak ni.....
Dia memang suka sangat bercerita.....
Semalam bas lambat ke, hari hujan ke mesti dia bercerita even kita pun tau hari memang hujan semalam.....
Kadang tu pulak, dia asik bercerita kisah yang sama......
AJ ni dalam terpaksa redha dengar, angguk geleng.....
Kang kalau AJ suarakan rasa hati yang memang tak berapa nak dengar cerita dia kang.....
Kecik pulak hatinya...
Al-maklum, akak tu dah berumur awal 50-an....
Takut pulak dikatakan tak hormat.......
AJ pun malaslah nak buat orang tu terasa hati......
Tapi tu lah.... Bila dia dah start cerita yang tak penting macam semalam hujan, cuaca panas....
Mulalah AJ dah malas nak dengar.....
Dan yang buat AJ lagi malas nak dengar bila dia start bercerita pasal hal orang.....
Haaaaaaaaa..... Siapa nak jawab tu??
Bernanah telinga wooo......
Entah cerita betul, entah tak AJ pun tak tau......
So terpaksalah tadah telinga or buat-buat ada keje walaupun takde keje langsung......
Kot di iya kan, salah.... Geleng pun salah.... Serba salah jadinya!


P/s : Any Tips???

"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

39 comments:

  1. layan kan saje ... mungkin dia tak ada kawan untuk bercerita tu :) tu di cerita dengan AJ ..

    ReplyDelete
  2. Bila dah masuk cerita tak logik tu yang malas nak layan tu Acik @Aku Penghibur....

    ReplyDelete
  3. dengar je..pastu xpayah bg respon..boleh..hihihi

    ReplyDelete
  4. layankan je AJ..macam akak,kena hina dengan kakak ipar sendiri pun, akak dengar je w/pun hati sakit giler....

    ReplyDelete
  5. haha..masuk telinga kanan kluar telinga kiri lah jawabnya..:)

    ReplyDelete
  6. nampak macam dia perlukan perhatian ? hehe .

    ReplyDelete
  7. Cerita berulang @Cik Nur™...
    Tu yang dilema....
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  8. AJ angguk geleng je la kak @aquagugurl....
    Walaupun malas nak dengar..

    ReplyDelete
  9. Dah tak mampu nak input dah @Normi Nieza...
    Hehehheh..

    ReplyDelete
  10. layan tu layan jugak. tp dlm masa yg sama, buat2 la sibuk. nnt tau la dia nak angkat kaki. kikikiki

    ReplyDelete
  11. Hahahhahaah...
    Aah lah @Fahmi mohd razari..
    Bernas jugak idea tu...
    Tapi kang susah pulak dia duk kacau tanya pasal blog pulak..
    Lagi jenuh.....

    ReplyDelete
  12. Buatlah apa pun kak @Sue-Rya Qistina...
    Kadang takde dia faham...
    Sabar je lah AJ tau... =D

    ReplyDelete
  13. Pura2 dengar pastu senyum angguk2...hehe

    ReplyDelete
  14. Tu memang selalu kak @Mia Kassim..
    Tapi tak sure nampak ikhlas ke tak...
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  15. script standard.."Iyer ker, isk..isk..isk dan betul tu"...gunakan benda sama banyak2 kali..nnti mesti dia mls nak cerita sbb xde respon dari pendengar..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. Setakat ni dah cuba @Azlan Strider..
    Tapi tak jalan......
    Huhuhu..

    ReplyDelete
  17. kalau MV just dengar & senyum..done clinique

    ReplyDelete
  18. Memang x suka org mcmni... Xpun AJ buat2 bz lah atau bila dia nk dtg sembang tu AJ lari pegi toilet ke, pantry kar.. :P

    ReplyDelete
  19. Bayangannya di mana sahaja kak @Ratu Hatiku...
    Hehhehehe..

    ReplyDelete
  20. kalo x nk dgr dok je jauh2.. x pun nyorok bawah meja.. hahahah

    ReplyDelete
  21. Ku cari kau dimana2 katanya @Deqla manjew..
    Haaaaa... Mana mau lari???

    ReplyDelete
  22. alahai.. memang ada yang jenis macam tu.. suka bercerita... hihi.. kalau cerita biasa, Ros layankan aje.. tapi bila dah start melencong ke hal orang, buat-buat sibuk je.. hihi.. gi cari fail ke apa ke..

    ReplyDelete
  23. Tu yang tak larat tu @ros_reeza.. Bila dah masuk bab orang lain..
    Kang tak pasal kita terbabit sama..
    Padahal tak tau menahu pun..

    ReplyDelete
  24. Memang ada jenis orang yang macam ni.. Lagi bosan kalau cerita benda yang dia dah cerita. Nak taknak, layan je lah ;)

    ReplyDelete
  25. Angguk geleng je la @Sally Yatiey..
    Akak ni dah tahap separa pasrah dah...

    ReplyDelete
  26. ce bg respon yg leh wat dy boring..

    contohnya "oo yeke" ps2 wat2 bz or wat muka kering..

    wat selalu taw..lama2 mst dy boring gak...hehe

    slamat mcuba!

    ReplyDelete
  27. Buat masa ni dah cuba dah @UniMeOw..
    Hehehhe...

    ReplyDelete
  28. Wat2 tak dengaq ja la AJ... Makcik2 camtu mmg susah skit kalau dah mula bergosip mau bernanah telinga kita dok dengaq

    ReplyDelete
  29. Wat masuk telinga kanan keluar telinga kri. Xpun cube elakkan. Hehe..

    ReplyDelete
  30. layan jer.... nanti kasihan kat akak tu...

    ReplyDelete
  31. Tu la kak @Si Matatajam.....
    AJ pun aah ye kan je...
    Hehhhhe..

    ReplyDelete
  32. Kalau kita elak @nanieybarnieylurviey, dia datang cari.....
    Tu masalahnya...

    ReplyDelete