Blogger templates

Click to Follow...

Tuesday, 19 March 2013

Bukan Berkira!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

Pagi ni tak tau kenapanya mata AJ ni mengantuk sangat..
Nak kata tidur lambat, tak jugak....
AJ tidur awal sikit pada biasa......
Dahlah tu, tetiba ada orang buat AJ rasa nak naik hangin.....
AJ ni bukanlah berkira bab-bab keje ni...
Tapi janganlah sampai untuk diri sendiri pun nak suruh AJ buat...
AJ dibayar gaji untuk membuat keje-keje berkaitan ofis..
Bukannya jaga hal ehwal staff.....
Ada ke patut, sorang umat manusia ni... Dia baru tukar kad kredit...
Tetiba sesedap rasa keluarkan arahan suruh AJ call maxis lah, astro lah, kejadah apa lah untuk dia...
Ehh???? Kau ni dah kenapa???
Siapa yang bayar gaji AJ ni???
Lagipun bende yang dia cari semuanya ada dalam website.....
Susah ke nak cari?? Lagipun, keje dah memang menghadap komputer kot.....
Susah ke??? Susah ke???
Aduhai......
Takpe, kali ni AJ "tolong"lah.... Lain kali, AJ tolong jugak...
Tolong tengok... BOLEH????

Kang gigit kang!!! Amboihhhh... Biasa dia tu....

P/s : Ya Allah tingkatkanlah kesabaranku....


"Celoteh Dari Mulut Comel, Turun Ke Papan Kekunci"

54 comments:

  1. sabar2... die buat hal lg trus sound jer... simpan dlm hati buat sakit ati jer...

    ReplyDelete
  2. Tak suka dengan manusia yang macamtu. Asyik nak minta tolong kita je. Tak reti nak buat sendiri.. -,-

    ReplyDelete
  3. boleh sabar lagi ke AJ,, kalau KA siaplah sipolan tu!

    ReplyDelete
  4. sabar erk, mmg adapn org cenggitu..

    ReplyDelete
  5. sabar2..takpe anggap aj tolong dia..done genting & british council

    ReplyDelete
  6. betul tu @careno.....
    Takpe, AJ diamkan dulu.....

    ReplyDelete
  7. Yup @aReLaN..
    Thanks.. ALhamdulillah AJ masih agak sabar... =D

    ReplyDelete
  8. Bukan tak boleh tolong @Sally Yatiey..
    kalau melibatkan hal keje akak tak kisah sangat.....

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah sabar lagi ni @Al Kisah..
    Nasib ada aircond... Sejuk sikit rasanya... =D

    ReplyDelete
  10. Banyakkan sabar AJ..Insyaallah pasti ada reward jika kita banyakkan sabar...tak salah membantu tapi ikut kemampuan dan kelapangan seseorang itu kan...jangan main suka mengarah aje ... kalau suruh kucing dalam gambar tu buat kerja pun dia naik hangin..heheheh..cumel kucing tu garang sesangat..AJ jangan gigit orang ye :-)

    ReplyDelete
  11. Tu la kak @Mrs Velentine, kali ni okay..
    AJ tolong walaupun cara dia tu lebih kepada arahan....

    ReplyDelete
  12. Betul kak @RamRamCute..
    Thanks ye.. Sejuk sikit hati membacanya.....
    Hehhheheh... AJ taklah gigit orang kak..
    AJ anto kucing garang tu wakilkan... =D

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah masih sabar @Anis Zainudin... =D
    Thanks dear... =D

    ReplyDelete
  14. ehhh..tu dah termasuk dlm kerja2 peribadi tu. kalau ikutkan, dia x bole minta tlg kita. next time, AJ ckp leklok minta dia buat sendiri. kalau kita ni PA dia lain la cite

    ReplyDelete
  15. Biasalah tu dik...orang yang atas dari kita kadang2 ngada2 guna kuasa dia sesuka hati buat keja yang tak sepatutnya..padahal tiada kaitan pun dengan keja...

    ReplyDelete
  16. Tu la kak @Sue-Rya Qistina..
    Lagipun 1 click je pun dah dapat semua info..
    Nak jugak menyusahkan orang lain..

    ReplyDelete
  17. betul kak @Mia Kassim..
    dah macam salah guna kuasa pulak...

    ReplyDelete
  18. ish3, ada jugak umat manusia cmtu kan..sabo je lahh eyh AJ syg :)

    ReplyDelete
  19. eh..sesedap rasa je suh orang buat keje personal dia..x pe,next time dia suh buat lagi,AJ buat slow2..nnti dia tengok AJ slow sgt, mesti dia tak suruh AJ lagi..

    ReplyDelete
  20. AJ dah lewa2kan dari semalam lagi kak @aquagugurl..
    Pastu pepagi duk tanya2...
    Ishhhh... menyampah!

    ReplyDelete
  21. hai Aj...salam kenal..sabar ye yg...biase ramai yg camtu kat opis ni..yg mengambil kesempatan pon ramai kan..

    ReplyDelete
  22. Salam kak @Riedaffya ibrahim..
    Tu la.. Susah bila ada spesis macam ni... =D

    ReplyDelete
  23. Kak Ton ...jangan marah...marah... nanti tak cantik hehe nanti beauty umaira tak laku! haha

    ReplyDelete
  24. Alamak... Habis jatuh nanti market kak ton ye kak @hainom OKje...
    Hehhehe..

    ReplyDelete
  25. alamak sabar yer kak ton..ehh silap pulak..sabar yer AJ ... saound direct saje.. biar dia paham

    ReplyDelete
  26. Hahhah... Terkeluar jugak Kak ton tu ye Acik @Aku Penghibur...
    Lain kali AJ cakaplah...
    Ni AJ sabarkan lagi...

    ReplyDelete
  27. dia saja nak bermanja tu kut!!!!

    ReplyDelete
  28. Ni bukan bermanja @Remy hazza, ni mengada2..
    Hehehe..

    ReplyDelete
  29. Assalammualikum....

    mare nak AJ, biasa cool aje... takut tgk orang yg jarang mare..heheh

    mselim3

    pls; Sabar k.... senyum sikit , insallah hilang api mare tu...k

    ReplyDelete
  30. Waalaikumussalam..
    Tak mare2 dah @Mohd Selim Zainal..
    Hehhhehehe... =D

    ReplyDelete
  31. erk..tu kes malas ke apa tuh?
    buat la sndiri..sendiri punya urusan kan..

    ReplyDelete
  32. ayut klu bdpan gan org gitu mmg angin gak la...tngl crik kat tenet pon tak ckup rajin.cane...

    ReplyDelete
  33. sabar byk2 tau....
    jap nak tanya, awal ayue tu pukul bape eh..?
    hihihi

    ReplyDelete
  34. AJ col je mak dia ckp dia buli AJ...

    ReplyDelete
  35. Next time jgn lagi AJ. Org jenis mcm ni mmg suke pergunakan org. Amik mudah je.. Pemalas betul.. Kadanf benda simple celah gigi pun nk suruh org. Grrr

    ReplyDelete
  36. Pukul 1 lebih rasanya @Cik Nur™..
    hehhehehe..

    ReplyDelete
  37. Kang mak dia sokong dia...
    Acane pulak tu @Faizol Dee??
    Hehheheh..

    ReplyDelete
  38. Kali ni AJ tolong je @nanieybarnieylurviey..
    Next time AJ buat tak tau je...

    ReplyDelete
  39. sabo AJ... dpt pahala tau tlg tu..hikhik

    ReplyDelete
  40. Tapi dia mengarah @Deqla Manjew..
    Tu yang AJ hangin...

    ReplyDelete